writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

dag van de vrouw

Forum : mededelingen oud

mistral8/3/2007 - 23:26
opdracht graag volbracht,

met in het achterhoofd natuurlijk de minder fortuinlijken onder ons, de verdrukte vrouwen, de mishandelde vrouwen, de vernederde vrouwen, de (tegen hun wil) gesluierde vrouwen, de vrouwen in het nachtleven, de vrouwen die handen te kort hebben, de vrouwen die gepest worden, de onbegrepen vrouwen, de geminachte vrouwen, de vrouwen die pas bevallen moeten klaarliggen voor hun man, de vrouwen die s'nachts hun kinderen verschonen en troosten terwijl hun man er overdag mee pronkt op de kindergym, de vrouwen die op het land werken de dag na hun bevalling (of dacht je dat dit niet meer bestond?), de zwijgende vrouwen, de anonieme vrouwen, de vrouwen in mindere functies met een baas met minder verstand, de vrouwen die een peulschil verdienen van het loon van hun mannelijke collega's voor dezelfde functie, de vrouwen die belachelijk gemaakt worden omdat ze voor hun rechten opkomen, en voor alle vrouwen die ik hier niet vermeld heb, sorry daarvoor.

We hebben al een hele weg afgelegd en hebben nog een hele weg te gaan, jammer dat er in 2007 nog zo weinig begrip is voor de situatie van de vrouwen, en dat op een schrijverssite oa. Je zou verwachten dat vooral schrijvers en dichters hiervoor, "diep" in hun pen kruipen en niet alleen hun natuurlijke schoonheid bezingen, en jazeker daar zijn we ook trots op! op onze schoonheid, ons geduld en onze sterkte!

We hebben ook nog een geweldige troef, ons inlevingsvermogen wat mannen betreft,

Met veel liefs en sans rancune,

Claudine


SabineLuypaert7/3/2007 - 23:45
ik heb vandaag al een boeketje bloemen gekregen omdat het morgen dag van de vrouw is hihih vond ik zo lief, denk dat ik dus wel inspiratie vind, we wagen een poging (smile)
ivo7/3/2007 - 20:11
ik heb al wat ideeën, ik heb me bij de keukenontwerpers eens gaan bevragen, en ik vernam daar dat het aantal pitten op het kookvuur idd beperkt bleef omwille van de persoon die het meest er achter stond. Zoveel pitten, zoveel mogelijkheden ...
Ik vond het maar flauw, maar toen ik hoorde dat een vrouw ook een recht heeft in de keuken, toen spitste ik mijn oren. Het aanrecht werd me toegefluisterd. Ook flauw dus ik ging maar verder ..

Maar omdat de liefde van de man doorheen zijn maag gaat was ik toch nog niet helemaal tevreden, dus maakte ik maar een gedicht over de vrouw. Je moet het maar lezen ..
DeKo7/3/2007 - 18:44
Oei, een gedicht over vrouwen... Hoe moeten we een gedicht kunnen schrijven als we ze nog niet eens kunnen begrijpen? ;-) Leuk idee, zal eraan denken...
ivo7/3/2007 - 14:04
ik hou woord ...
erinneke7/3/2007 - 11:43
Beste mensen,

Morgen is het de dag van de vrouw. Bij deze wil ik dan ook oproepen om morgen enkel gedichten, verhalen etc te plaatsen die daarmee te maken hebben. Lijkt me leuk en een uitdaging. en ja, dat geldt dus ook voor de mannen.

Erin
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .