writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

Recepten

Forum : mededelingen oud

mistral7/8/2007 - 12:29
'k hoop dat Lucky eindelijk van zijne honger af geraakt nu!
mistral7/8/2007 - 12:25
Gourgette farci

Snijd de courgette in twee lange stukken, lepel het vruchtvlees eruit en vermeng het met ongeveer driehonderd gram gehakt. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat en pili pili (of een ander pikant kruid). Een eitje in zijn geheel eronder roeren en af en toe chapelure (of broodkruim) toevoegen om alles droger te maken.

De courgettes met dit mengsel opvullen en bestrooien met parmezaan (of andere kaas), in een ovenschotel in de oven plaatsen en gaar laten worden op een middelmatige temperatuur (anders zijn de courgettes niet gaar). Eventueel op het laatst de grill nog even opzetten om een mooi bruin kleurtje te verkrijgen.

Serveren met stokbrood of puree

TIP: de ronde courgettes die tegenwoordig te koop zijn lenen zich voor dit gerecht uitstekend daar je ze beter kan opvullen. Gewoon het hoedje eraf snijden en dan opvullen net zoals bij tomaten.

Smakelijk!
Ghislaine14/7/2007 - 16:33
Een vluggertje voor wie echt een lekker warm hapje wenst:

Benodigdheden:

Turkse kookworst van het merk Egetürk
Vijf dikke aardappelen
Typische Turkse kruiden: Pülbiber, Karabiber en Kekik. Ik ken de Nederlandse benamingen van de kruiden niet sorry.

Schil de aardappelen en snij ze in frietjes
Hak de worst in kleine blokjes
Bak het vlees eerst aan en kruid naar smaak(zuinig met Pülbiber want dit is zeer pikant)
Voeg na enkele minuten de frietjes toe.
Dek alles af met water tot het net onder staat.
Doe een koffielepel tomatenpuree toe en laat alles op een zacht vuur 20 à 25 minuten koken.
Dien op met Turks brood of stokbrood.
Smakelijk.
Lucky14/7/2007 - 01:09
Nog steeds honger ... zal wel weer de wegwerpchinees worden of de terugbezorgpizza en anders een drumstelletje met knoflooksaus ... of friet van Piet met een open beentje met curry
mistral12/6/2007 - 00:01
een fijnproevershapje,

één kip heeft er twee

je moet ze zeer voorzichtig uitlepelen

mijn kinderen kregen ze elk om beurt

de

kleine kippefilets, op de rug.

Eén hapje, maar oh zo heerlijk zacht!
mistral11/6/2007 - 09:26
k'heb nog veel kaas over van mijn gezellige "kaasavond"
Lucky3/6/2007 - 00:45
Heb ondertussen nog steeds honger ... HONGER
SabineLuypaert3/6/2007 - 00:23
:lol:ik lach me hier een kriek he
gono2/6/2007 - 22:22
Ghislaine,
Bedankt voor je tip, ik heb zonet m'n buurvrouw schoon in de oven gezet. Ze kon er niet mee lachen, want haar dik gat geraakte er niet in. Ze gaat een klacht neerleggen bij Testaankoop, want voor de prijs die ze betaalt heeft, had ze wel een grotere oven verwacht!
Ik heb haar mijn steun toegezegd, want zeg nu zelf, waar gaat dat naar toe hé?

Groetjes

GoNo
Ghislaine2/6/2007 - 21:44
Er kan maar ene zo'n antwoord geven en dat is typisch onze Gono. Ik heb wel een oven maar gene tijd meer om te bakken. Heb je geen schoon buurvrouw met oven?
gono2/6/2007 - 19:32
Ghislaine,

Ik wilde je supercake maken en had alles gedaan zoals beschreven.
Maar nu kom ik tot de conclussie dat ik potdorie geen oven heb.
Kan ik die cake niet verder afwerken bij jou of kan ik, in het slechtste geval, gans de kwikkwak niet opsturen via Taxipost?
hopende op een positief antwoord
mvg

GoNo
SabineLuypaert2/6/2007 - 17:48
en? en? is het gelukt??
Ghislaine30/5/2007 - 07:57
Dat lukt je best Gono. In de boeien slaan hoeft niet zo nodig. Mail me als het je echt niet lukt.
gono30/5/2007 - 06:23
Ghislaine, ik ga je supercake maken.
Als ge wilt moogt ge komen proeven op eigen risico hé?
In geval van mislukking, kunt ge me nog altijd in de boeien slaan wegens aanranding en nog zo wat van die misdrijven!

Gtjs

GoNo
mistral30/5/2007 - 01:46
vermits geen vervolg op ra ... ra ....

ja mannekes ... gewoon in de afwerking van je ... stoofvlees ....

een stukje zwarte chocolade

voilà
mistral27/5/2007 - 00:31
zal ik het zeggen????


neen, LEKKER, niet .... hahahha


ra ra ra ....
Ghislaine26/5/2007 - 23:39
Recept voor een supergrote appelcake.

Beboter een cakevorm van 38cm doormeter.
Verwarm de oven voor op 240°C gedurende tien minuten.

Benodigdheden:
Cakevorm van 38 cm doormeter.
9 hele eieren
375 margarine bij voorkeur Alpro voor bakken en braden
375 suiker
2 pakjes vanillesuiker
600 bloem + 1 pakje bakpoeder
11 appelen van middelmatige grote


Klop de eieren met de suiker tot een witte massa
Voeg daarna de zachte margarine en bloem bij het geheel en klop stevig door.
Doe dit alles in een goed ingevette vorm
Schil de appelen en snij ze middendoor.
Ontdoe ze van klokhuis en andere ongerechtigdheden.
Duw elke helft tot bijna driekwart in het deeg.
Werk de spiraal af tot in het midden.
Bak daarna af op ongeveer 50 minuten.
Controleer met een breinaald op de cake klaar is.
andante26/5/2007 - 22:19
zeg het NIET mistral!
zeg het niet..
mistral26/5/2007 - 13:59
e
mistral26/5/2007 - 13:59
een stukje zwart chocolade ......
mistral26/5/2007 - 13:59
wist ... je ... dat ... ? ? ?
gono26/5/2007 - 07:24
Doe dan een blikje bonen open hé?
Lucky25/5/2007 - 22:27
HONGER!
SabineLuypaert23/4/2007 - 16:51
Kok gezocht voor lekkerbek die weeral met 't water in hare mond zit nu zie
SabineLuypaert23/4/2007 - 16:51
Kok gezocht voor lekkerbek die weeral met 't water in hare mond zit nu zie
mistral23/4/2007 - 13:09
je neemt een kippenfilet en snijdt hem half middendoor, je smeert hem helemaal in met currypoeder en laat hem gedurende een half uurtje in de ijskast "trekken".

Daarna beleg je hem binnenin met look in kleine stukjes en parmezaan in schilfers. Je vult hem helemaal op met verse kervel en steekt er een houten prikker door. (de kervel moet goed gewassen en helemaal uitgelekt zijn) Je mag er ook peper en wat zout aan toevoegen al kan het zout achterwege gelaten worden wegens de curry.

In een vuurvaste schotel langzaam laten bakken in de oven.

HEERLIJK !
Lucky21/4/2007 - 23:03
smikkelen en smullen...
ivo21/4/2007 - 11:41
een lekkere Ivoiaans lasagne recept ..

maak kaaspannenkoekjes (pannenkoekenrecept met gruyere kaas toegevoegd)
maak met de overschot van de kaas een kaassaus - (beetje melk, wat bloem roeren en dan melk en kaas toevegen en even laten koken ...
neem een pot macaroni saus (roer er nog wat extra look tussen) en giet in een glazen rechthoekige kom die in de microgolf (magnatron) past een laagje macaroni saus - leg dan enkele pannenkoekjes op de rode saus zodat ze bedekt is, giet er dan een laagje kaassaus - terug bedekken met pannenkoekjes - terug rode saus - terug met pannenkoekjes bedekken - en dan terug kaassaus ..
met een beetje geraspte kaas versieren en dan in de microgolf over terug opwarmen ...

succes verzekerd ...
dit best een dag opvoorhand klaarmaken, zodat de pannenkoekjes lekker doordrongen zijn van de twee soorten saus ..

je kan die tomatensaus ook zelf klaarmaken - met eerst gehakt te bakken in de pan en als het vlees mooi is aangebakken het geheel in de pan te gieten. Samen met tomaten en kruiden (keuze is aan de kok, maar look mag er niet in ontbreken) als je graag ui gebruikt, bak die mee met het vlees ...
de boel wat laten sudderen om nadien de saus te binden met wat melk en bloem of maizena ..

gono21/4/2007 - 06:46
Benodigheden :

1 karton eieren van de GB, Aldi, Lidl enz.
een portie sappige, overrijpe tomaten
een mix van politici van verschillende strekking
een stevige arm.........

een goede conditie, om na dit gerecht, voor het gerecht te gaan lopen!

Smakelijk hé?
muis21/4/2007 - 01:08
5 blokjes tagliatelli per persoon
1 rode en 1 gele paprika
1 kippefilet (of blokjes spek)
1 potje boursin kaas
1 bakje verse champignons

Kook de tagliatelli (uiteraard)
Kippefilet eerst eventjes laten koken (snijd beter) dan in stukjes snijden
Paprika's wassen en in blokjes snijden
Champignons in sneetjes bakken

Alles onder mekaar roeren, potje boursin kaas ook.

Klaar is kees.

Groetjes
mistral20/4/2007 - 23:26
Low budget aperitiefhapje:

een sneetje ham en dit hoeft echt geen been- of met honing gerookte ham te zijn, van de billetjes van Aldi is voor dit hapje evenwaardig

terwijl je toch daar aan het winkelen bent koop je een potje kruidenkaas

smeer genoeglijk en met zwier de kruidenkaas uit op een sneetje schweinepoepefleische en rol het geheel op

je neemt een vlijmscherp mes ter hand en snijdt dit rolletje in partjes die je sierlijk op een schotel schikt en last but not least ...... plant je er prikkertjes in

hoeveelheid per persoon: je bent al vlug weg met verschillende partjes per persoon want dit is een heerlijk kruidig hartig hapje

Smakelijk!
larien20/4/2007 - 22:48
Iemand noemde mij ooit een Keukenheks (lol) Misschien neig ik daar wel eerder naar.
Lucky20/4/2007 - 22:45
een keuken prinsesje
larien20/4/2007 - 22:39
Ik hoop op wat respons hierop. Ik ben gek op koken! Voor hoe meer volk, hoe liever ik kook en ben altijd wel in om nieuwe dingen uit te proberen !

Lucky20/4/2007 - 22:04
Misschien is het een ideetje om hier recepten uit te wisselen?
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .