writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

Gratis uitgeven

Forum : Boeken Uitgegeven door writehi(s)story

remy28/9/2007 - 10:48
Ik begrijp de ophef niet zo.
Wat is er mooier om je bundel gratis te laten uitgeven?
Het initiatief van W-H mag je gerust als een extra motivatie opvatten, om nog meer je best te doen om je werk te delen met anderen.
Ook begrijp ik goed dat - wanneer iemand 'slechts' een gedicht instuurd zonder enige onderbouw - het voor de uitgever moeilijk wordt om een keuze te maken.
Wanneer je niet wilt dat je werk wordt uitgegeven, doe je gewoon niet aan de wedstrijd mee, basta.
jan_willems30/7/2007 - 14:10
er wordt elke maand een winnaar gekozen, maar als er te weinig inzendingen zijn, kunnen we natuurlijk vertraging oplopen.
Ine27/7/2007 - 16:56
dus voor de maand juni wordt er dan zowizo geen winnaar gekozen?
jan_willems16/7/2007 - 00:59
Ik zie het 'gratis' uitgeven net als het overtuigen van een 'reguliere' uitgever. Als je naar een uitgever één gedicht stuurt zonder een woordje uitleg, of enkele zinnen met enkel wat uitleg, maak je zelf ook weinig kans. De anonimiteit is er het gevolg van dat het onder wedstrijden staat, en ik zag daar niet echt graten in. Een 'reguliere ' uitgever neemt de beslissing op basis van mogelijke verkoop. Dat doen we op de site niet. Als een willekeurig schrijver ons van een idee/boek kan overtuigen, dan geven wij dat graag gratis uit, en als het achteraf goed verkoopt, is dat een goede zaak voor iedereen, maar geen voorwaarde. Toch wel een groot verschil denk ik.
erinneke15/7/2007 - 16:33
Maar een werkje plaatsen is iets anders dan een reden geven natuurlijk en dat was toch de hele insteek van het gratis uitgeven... waarom zou iemand voor je stemmen? Omdat je een leuk gedichtje uit je mouw kan schudden? Ik weet niet of ik dat nu de meest overtuigende reden vind. Bovendien moet je dan op dat ogenblik inspiratie hebben en herken ik de meeste mensen hun stijl wel, hoe nieuw dat gedichtje ook mag zijn. Het klopt dat je inderdaad vrij eenvoudig kunt uitgeven in eigen beheer en voor een relatieg goede prijs. Je kan ook je manuscript rondsturen naar uitgeverijen en wachten tot er eentje toehapt. Zo heb ik het gedaan en dan kost het je niets...
cehadebe15/7/2007 - 15:35
Hallo erinneke en alle anderen,
Inderdaad, juist om die redenen, iets achterlaten, familie, erkenning (van een deel van je werk) zijn voor mij de enige reden geweest waarom ik meedeed. Niet omdat ik dacht heel goed te zijn, of zelfs goed genoeg. En ik had ongelooflijk geluk.

(Intussen heb ik ontdekt dat iedereen heel goedkoop een boek kan laten maken in een klein aantal.) (ik ben een laatbloeier:):) Dus lukt het niet door het ‘winnen’ kan men toch zijn droom laten uitkomen. Misschien moet Jan daar eens wat méér informatie over plaatsen? Niet iedereen speurt de hele site af.
Dan zeg je: het is moeilijk om anoniem te blijven, men zou het werk kunnen herkennen van de site.
Nu denk ik; als vind dat je een volledig boek kunt vullen, dat voor anderen de moeite waard is. Dan kun je toch ook wel 1-2 nieuwe werkjes produceren, die nog niet geplaatst zijn? Vooral als ik lees: Schrijven is mijn leven enz. enz. Dan pluk je iets uit de 'voorraad' of je gaat er eens een dagje voor zitten. Het is toch een soort sollicitatie. En een sollicitatiebrief schrijf je ook niet in vijf minuten.
Voor iedereen die meedoet heel veel succes, er zitten al juweeltjes tussen
erinneke15/7/2007 - 14:03
Wanneer ik in de nieuwsbrief lees dat er nog geen winnaar verkozen is voor de gratis uitgeven wedstrijd van juni vind ik dat een beetje verbazend. Vooral wanneer blijkt dat men vindt dat er een gebrek aan informatie is om een keuze te kunnen maken. Binnen de wedstrijd gratis uitgeven is het de bedoeling dat mensen anoniem blijven. Een gedicht ter voorbeeld plaatsen is voor velen dus geen optie. We zouden het kunnen herkennen van de site en dan kan je natuurlijk naar anonimiteit fluiten. Ook een reden opgeven; vind ik een beetje absurd. Waarom wil iemand uberhaupt uigeven? Om zichzelf te bevestigen, te profileren, om ergens iets achter te laten, om aan vrienden en familie te tonen dat men iets heeft uitgegeven, om zijn eigenwaarde op te krikken, ... In mijn ogen zijn al die redenen gelijkwaardig en irrelevant.
Beweren dat je iets wil uitgeven omdat je goed bent, zou hoogwaardig zijn en bijzonder onsympathiek overkomen, niet?
Geen paniek, ik doe niet mee aan de wedstrijd en zoek dus niet mezelf te verdedigen of verantwoorden. Ik wilde enkel even kwijt dat het bij een anonieme wedstrijd bijzonder moeilijk is om veel info te geven zonder onbewust je identiteit prijs te geven.
Katrien
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .