writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

Poëziewedstrijd 'Dichter bij Elkaar'

Forum : Dichten

anne2/2/2010 - 09:50
Hey feniks, leek me een heel leuk inititatief, heb je veel reacties gekregen? Zelf woon ik niet in Gent, vind het wel een superstad, zijn er met de kids al heen geweest en het bruist er van het leven. We mochten wel meer initiateven op poten zetten via de site vind ik, is wat stilgevallen. Misschien mensen die terug ideeen hebben? Denk er ook even over na, groetjes.
feniks28/10/2009 - 10:22
Het Instituut voor Verpleegkunde, IVV Sint-Vincentius te Gent, organiseert binnen het project Dichter bij Elkaar een poëziewedstrijd met als thema ‘Buurt en Diversiteit’.

Als je kuiert in de buurt van onze school, merk je daar meteen hoe verschillende werelden elkaar ontmoeten: jong en oud, allochtoon en autochtoon, sjiek en sjofel. Je ontdekt een unieke smeltkroes van diversiteit, die beslist een poëtische hulde verdient!

Wekken de treurwilgen op de Lievekaai jouw romantische gevoelens op? Ben je verliefd op het Prinsenhof? Prikkelt het Floeren Foefke jouw dichterlijke verbeelding? Ben je domweg gelukkig in de Molenaarsstraat? Kruip dan in je pen en stuur ons je "buurtgedicht" toe. En misschien kan je jouw gedicht zien prijken langs de oevers van de Lieve.

Concreet:
Schrijf een Nederlandstalig gedicht van maximaal 20 regels over de school-omgeving of maak een passende vertaling vanuit om het even welke taal naar het Nederlands van een gedicht dat bij het thema ‘Buurt en Diversiteit’ aansluit.

Voor wie?
Alle schrijflustigen uit groot Gent die de buurt of de school een warm hart toedragen.

Wanneer?
De uiterste inzenddatum is vrijdag 15 januari 2010.

Spelregels?
Stuur maximum 2 gedichten onder een pseudoniem op naar IVV Sint-Vincentius, Molenaarsstraat 22, 9000 Gent t.a.v. Poëziewedstrijd ‘Dichter bij Elkaar’. Indien je een vertaling instuurt, voeg dan ook het origineel bij.
Voeg je naam, adres, leeftijd, e-mailadres en/of telefoonnummer toe in een aparte gesloten omslag waarop je je pseudoniem vermeldt.
Je kan je inzending ook mailen naar het adres DbE@ivv-gent.be. Onderteken ook hier je inzending met een pseudoniem en voeg je naam, adres, leeftijd,
e-mailadres en/of telefoonnummer toe in een aparte bijlage.

Uit de inzendingen worden een aantal gedichten geselecteerd, die we opnemen in een boek. Hieruit kiezen we een aantal werken die vanaf mei 2010 tentoongesteld worden op posterformaat in de buurt van de school.

Voor meer info mail je naar DbE@ivv-gent.be.
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .