writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ben ik

door ive

Misschien was ik een ongeremd
verlangen, een plagerig spel
van ongekende rust
een burcht vol wellust, vol
sprankel en geheel verhangen
aan jouw ware liefde die
alle zinnen blust

Werd ik geleidelijk aan de vrucht
van vergeten idealen,
de puzzel nooit helemaal
afgemaakt, vol
beeldspraak maar geheel bevangen
door wat rancune van me
heeft gemaakt

Er rest mij meer dan de engheid
van doemdenkers, roddelmensen
hun verlorenheid is niet
aan mij besteed, vol
passie zuig ik met intens verlangen
het zalig gevoel dat pure
liefde heet

 

feedback van andere lezers

 • teevee
  Gelijk heb je
  om voor het beste te kiezen
  ive: Dat vind ik ook, gewoon omdat ik zo ineen zit. Hartelijk dank voor je mooie reactie.
 • Mistaker
  De juiste keuze!

  Groet,
  Greta
  ive: Dankjewel. Mezelf veranderen kan en wil ik niet.
 • Francesco
  De dichteres geeft hier haar ontwikkelingsproces bloot. Ze lijkt te zijn aangekomen waar ze ooit wou zijn. De eerste strofe is perfect in balans en vloeit vlot in het oog van de lezer.
  Bij de tweede strofe dient men het schrappen van volgende woorden in overweging te nemen:mijn, die, werd,misschien.Het zou de cadans verstevigen.Bij de laatste strofe is dit het geval voor:is, zeker,me, met en vol in het voorlaatste vers. Het zal de essentie niet ontkrachten.
  Dit gedicht is een mooi werkstuk dat graag werd gelezen
  Hartelijk, Frank

  ive: Wat een mooie, uitgediepte reactie. Na even je tips overlopen te hebben, moet ik je gelijk geven. Ik heb het gedicht dan ook praktisch in die zin aangepast. De ritmiek is eens zo vloeiend en aan waarde voor mezelf, boet het niets in. Hartelijk dank voor je onderbouwde reactie. Dit waardeer ik erg.
 • feniks
  Niet makkelijk, wel mooi en weldoordacht.

  Die 'Verder' heeft hier iets 'on-po?tisch' het degradeert je gedicht een beetje tot proza. Ik zou daar een alternatief zoeken.
  ive: Dat is voor mij genieten. Enkele van jullie reacties zijn zo onderbouwd, zo ook de jouwe. Na advies van Franscesco had ik mijn gedicht al ietwat aangepast en dat heb ik heb ook geprobeerd een alternatief te zoeken voor dat 'verder'. Ik vind persoonlijk dat het zo ook beter benadrukt wat ik bedoelde met deze 'overpeinzingen'. Het leven laat zijn sporen na, maar ondanks alles probeer ik weer die optimistische noot te zijn die ik vroeger was. Kost soms moeite, maar sommigen noemen me wel een 'pallieter'. Al weten ze natuurlijk niet alles (wink)
 • Victoria
  Wijdser ipv verder?
  Mooi hoor!
  ive: Wijdser is een goed alternatief voor verder Victoria, dankjewel. Maar dat bedoel ik hier niet meer. Het is meer in de zin van 'dat ik er boven sta ...'. Je begrijpt het wel he. Bedankt voor je reactie en advies trouwens. Dit wordt door mij ten zeerste gewaardeerd!
 • louisaatje
  strofe een en twee vind ik - mits de gesuggereerde aanpassingen, meer dan ok?, de derde strofe lijkt me overbodig, de inhoud heeft iets -vergeef me- zelfingenomens en ook de verwoording loopt wat mank: met, met, met....
  ive: Misschien lijkt die derde strofe jou overbodig, maar toch is dit niet zo.
  In de tweede strofe verwijs ik naar datgene dat ik zou kunnen geworden zijn omdat ik geleerd heb dat 'leven' niet vanzelfsprekend is. In de derde strofe benadruk ik dat ik een vechter ben en ondanks alles, optimistisch wil zijn en Carpe Diem mijn levensmotto werd. Dit heeft niks met zelfingenomens te maken, maar wel met heel veel pijn en het verwerken daarvan. Ondanks alles, pluk ik het leven en daar kan geen enkel ziekenbezoek mij van afbrengen. Dankjewel voor het doorgronden en de reactie.
 • SabineLuypaert
  die passie blijven zuigen lieverd, sommige puzzels zijn gemaakt om onafgewerkt te blijven (smile) we kunnen enkel ons best doen, en onze idealen ontstoffen
  ive: Ja, leren met vallen en opstaan en niet te veel spijt hebben van de gemaakte fouten. Maar soms kost me dat toch een beetje veel moeite. Ik leer nog altijd bij ... Dankjewel Sabientje. {}
 • Rachel
  Het is een mooi vol gedicht met prachtig klinkende en vloeiende zinnen.
  Denk dat Louisaatje hier wel een punt heeft.
  Misschien toch iets inkorten indien mogelijk.

  Rachel
  ive: Ik begrijp wat je bedoelt, maar dit is iets erg persoonlijks. Teveel van je zelf vergen, kan je gezondheid 'de duvel aandoen'. Maar Ive zou Ive niet zijn als ze niet moest terugvechten. Haalt niet zoveel uit, toch is elke mooie dag zonder te veel pijn en vermoeidheid, er eentje om in te kaderen en te bejubelen. Hartelijk dank voor je mooie reactie.
 • symmys
  een doodgebloed verlangen, niet meer dan dat...in dat lied

  ive: Jij hebt het waarschijnlijk over het lied van Clouseau. Dankjewel voor je reactie.
 • eisenik
  lekker barok
  ive: Lekkere reactie ook. Dankjewel!
 • lucky
  Bravo!

  gogogogo


  ive: Net op deze manier wil ik het leven terug bezien! Omdat gezondheid niet te koop is, maar mijn vechtlust nooit verdween: Carpe Diem en met volle overgave! Een groot dankjewel lucky!
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .