< terug
brood
graantje gezaaid
groeit
eindelijk gesnoeid
gemalen
gezeefd
bijna
het leeft
water erbij
gist in de brij
zout en smout
380 V gekneed
tien minuten breed
afwegen
rijzen met folie over
35 à 40 minuten
opbollen
mouwen rollen
nog een tweede rijs
brood is bijna spijs
oven ontvlammen
250 °
volle gas
...temperaturen rammen
dikke 35 minuten
krisper, krasper, heet
lekker brood
dat smeekt om een beet
feedback van andere lezers- ivo
een woordenbakker in ons midden, dat wordt smeren ... dovan: speculoospasta
mjammie - Francis
ruikt lekker vers dat vers dovan: yo
groetjes - SabineLuypaert
oh jeetje, en dat kan zo lekker ruiken he (smile) dovan: bedankt
groetjes
te weinig tijd...sorry - Liesje
zou toch eens zelf moeten brood bakken, denk ik bij dit gedicht :-) dovan: niet zo moeilijk hoor
groetjes - ATMD
Kleine aanvulling voor de bakkers onder ons;)
Ingredi?nten:
10 gr gedroogde gist
? 3 dl lauwe melk of water
500 gr volkorenmeel
12 gr zout
(50 gr boter)
grtz.
dovan: 'k had het over wit brood
boter is zws uit den boze
melk vzsprekend
15 gr gedroogde gist is iets beter
en zout
....en niet te vergeten een goede kneder...
vandaag 64 stuks gemaakt...
oven wordt iets te klein ...dju - alie_jankind
Leuk dit broodvers! Dat ruikt dan zo lekker ...
groeten dovan: smakelijk
groetjes
|