writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koude kip is ook lekker 2

door marrik

Tegenwoordig is Bob meer een concepten man. Leverend aan alle omroepen. En laat zich daar royaal voor belonen." Er zit geld zat in omroepland. En daar profiteer ik van", aldus Bob.

"Weet tante het al? Tuurlijk weet die het al. Ik ben zoals gewoonlijk weer de laatste. Was je een beetje bang voor mijn reactie?Allemaal helden zonder kloten die bruinschuivers".
Bob kwam de gang uit en ritste zijn jack dicht , greep Marcus onder de oksel .
"Kom zei hij", we gaan effe naar tante. "koffie drinken". Terwijl hij dit zei, tilde hij Marcus uit de bank."Paaldanser okay, maar niet nu en niet op mijn bank".
In de garage gooide hij Marcus in zijn de oude 325 cabrio,drukte op de knop om de deur te openen, en reed naar de oude vesting van Hellevoetsluis. Op naar tantes toko
Tantes toko was een tot kroeg omgebouwde rijnaak. Jaren terug door hem gewonnen met een potje poker. Daar Bob niet van plan was geweest om echt te werken voor zijn geld, had hij de aak aan tante gegeven.
"Wat moet ik daar nou mee? Ik ga niet achter de bar staan hoor", had ze hem verteld. Maar Bob wist wel wat voor tante.
"Let maar eens op wijffie, ik maar er wat moois van voor jou", was zijn antwoord.

En waar is waar. Toen tante maanden later de sleutel kreeg, had Bob er een mooi lingerie annex koffie tentje van gemaakt. Het enige wat nog orgineel was, was de hard houten bar MET tap.
Totaal niet verwacht dat haar vent zoiets voor haar zou maken. Tranen in de ogen van ongeloof en
verrukking.
"Hier, voor jou"', had hij gezegd."Ik moet tenslotte toch érgens ongestraft een gratis bakkie koffie kunnen drinken. En tegelijkertijd naar een mooi stel billen kunnen kijken".
Bij de opening had de lokale krant het zelfs een 'verrijking' van de stad genoemd.
Bij de ingang prijkte het naamboord met trots de vermelding 'DE VERPAKTE TIET', want Bob was nu eenmaal Bob en tante kon de humor er wel van inzien.Dus had ze de naam maar gelaten voor wat het is.

Zoals gewoonlijk stond tante te lullen met één van haar klanten op het moment dat Bob en Marcus met veel lawaai de boot opstapten.
"Koffie!", riep Bob vragend.
De klant keek nogal geschrokken en gaf het tweetal een afkeurende blik. Mannen in een lingerie zaak.
Wist zij veel dat het eigenlijk maar anderhalve man was. Tante draaide zich naar de bar en schonk twee kopjes en een beker vol. (Bob drinkt niet uit een kopje). Liep ermee naar het tafeltje, waar ze waren neer geploft, en zag vanuit haar ooghoeken dat het niets kopende klantje de benen nam.
Geschrokken van de entree van het duo. Alhoewel Marcus zich eigenlijk als een muis gedroeg.

"Heb je wel kinderkoffie voor ons spermaslikkertje gemaakt?", vroeg Bob."Want échte mannen drinken hun koffie zwart. Of moet je er een beetje water in? Dan is het niet zo HEET".
"Kappen Bob", mompelde tante. "Je hebt twintig jaar voor dat jong gezorgd en van hem gehouden. Dat ventje heeft een NAAM. En die kan je gewoon gebruiken".



(als er een volgende komt zal ik hem plaatsen onder de rubriek "verhalen", maar dat is aan jullie).

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .