writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

*CLANDESTIEN* - MASTLOZE WAPPERENDE VLAG (VAN SION)

door backie

Laat ons nogmaals
weerstand- en oeverloos
de één aan d'ander
lijfelijk bekennen:
er is geen grond
er is nooit grond geweest

dat ongewapend daveren
van onze ziel
dat grenzeloze wapperen
van onze vlag
je weet -ik weet-
het is eenvoudig mastloos

er is volstrekt geen meer
geen minder
dan enkel wankel evenwicht
tussen jouw en mijn zwaartepunt
-ooit zul je mij bevruchten-

kom dan jij
wees nu mijn u
en lijft u mij toch in
meteen en voor altijd

 

feedback van andere lezers

  • teevee
    'Mastloos' geloof ik niet!
    backie: Vraag het An!
    groeten. backie
  • elze
    super dit,,,,eigentijds met een vleugje weemoed

    liefs,,elze
    backie: Dank u, Elze. Mooie samenvatting.
    groetjes. backie
  • geertje
    van dat "wankel evenwicht"
    raak ik vol glans uit balans.

    mooi backie
    zo heb ik ze graag van jou
    nadenkertje en toch lachrimpeltjes weer :-)
    (nu zit ik 'daar' ergens tussenin)
    groetjes,

    backie: geertje, je geestje heeft niet goed opgelet. Lees nog ne keer goed het gedicht en vooral de titel. Je feedbackt: 'zo heb ik ze graag van jou". Maar zoals je weet is dit helemaal mijn stijl niet.
    groetjes. backie
  • Leona
    'k heb het een paar keer herlezen, na de fb's (vraag het An, zat ik in de war met Els ... nu zit ik een beetje over de betekenis te gissen .... maar ik denk dat het puur een tekst is die van schrijver naar schrijfster gaat .... 'vansion' en een inspiratievergelijking ... ?! of zoiets?!


    backie: Je hebt goed opgelet, Leona. Nog sterker, dit heb ik niet geschreven. Dit is van iemand waar de titel naar verwijst. Ik wou weten of de schrijfstijl van iemand zo herkenbaar is dat de lezer zou merken dat dit niet mijn stijl is. Blijkbaar niet. Jij kwam een beetje in de richting, toch?
    groetjes. backie
  • erinneke
    Hallo daar, ik speel vals, ik heb eerst het gedicht gelezen... wat ik goed vind, niet uitzonderlijk... dan heb ik bedacht dat ik je liever lees in je gebruikelijke stijl (dus ik had toch door dat het niet echt jouw ding was) en dan heb ik de reactie van voorgangers gelezen en te weten gekomen dat het van an was. Ik zou haar stijl niet herkennen, ik heb nog niet zo heel veel van haar gelezen. Dat het meer punten zou krijgen onder An haar pseudoniem verbaast me, ik zie het waarom niet. Maar ik heb gemerkt dat de schrijvers die ik hier het liefste en meest fanatieke lees, niet de meest populaire zijn. Ik zal maar denken dat de meeste mensen hier niet genoeg van poezie kennen om juiste oordelen te kunnen vellen ;)... liefs Erinneke
    backie: Ben je meer ondeugend dan vals?
  • RolandBergeys
    Mooi!
    backie: Heb ik niet zelf geschreven, Roland. Is van Vansion, maar onder mijn pseudoniem gepubliceerd. We wilden hier twee dingen bewijzen. Dat de lezer haar stijl niet zou herkennen onder een ander pseudoniem(terwijl de titel toch een link geeft), en dat een gedicht onder mijn pseudoniem een pak minder punten zou krijgen dan onder de naam Vansion. Hierbij is het ons gelukt, vind je niet?
    Groeten. backie
  • Vansion
    awel, gingdegij mij ni nog n mailtje sturen? of hebikda gedroomd?
    backie: Droom jij ook van mij. Ik ook. Ja, ik zou je een kortverhaaltje doorsturen. Maar iets houdt mij tegen. Ik vond het eerst leuk gevonden. Maar nu vind ik het te vergezocht. En er klopt iets niet. En misschien ben je er niet mee gediend als je het leest? In feite hou ik je voor de gek in dit verhaaltje. Denk niet dat je daar op zit te wachten. Je bent gewaarschuwd. Ik stuur het van de week eens door.
    Groetjes. backie
  • aquaangel
    5-2-07

    oi ik zie dat jij ook mensen gebruikt in tot het verleiden van dingen, ............knappe opzet
    compliment aan Vansion xx

    bedankt voor je toestemming..........ik zal het gebruiken maar niet vandaag of morgen, of overmorgen goed?

    dan is de hitte een beetje uit de ketel..........warm ik het later wel weer op ;))

    liefs en fijne dag
    backie: Ik gebruik Vansion heel graag. Ik wou mijn stelling hier even bewijzen. An werkte daar graag aan mee.
    Bedankt om alles te laten afkoelen. Had nooit gedacht dat mijn gedichtje als antwoord op jouw gedicht zoveel zou teweegbrengen. Het was enkel met humor geschreven, maar het klonk waarschijnlijk zo zielig dat iedereen het spelletje meespeelde. Eerst miepe, die het goed meende, maar dan mijn absurde feedback verkeerd interpreteerde. Dan Sabine. Iedereen wilde mij troosten, terwijl ze allen wisten dat het maar een spelletje was. Ik ben geen zielepootje hoor. Ik kan het wel heel goed spelen.
    Jouw gedicht over het koninkrijk was uitstekend. Ik kon echt wel begrijpen dat je hier de ganse site niet kon vermelden. Maar daar heb ik gewoon op ingespeeld. Dus eigenlijk heb ik je ook gebruikt. Feitelijk ben ik een smeerlapke.
    Ik wens je ook een leuke dag toe, en tot wederlezen.
    groetjes. backie
  • dichtduvel
    llaaif inlijven, hoe ist? grtz, j
    backie: Het kon slechter denk ik. Ik leef nog, is al wat hé. Ben ne keer naar de Gentse Feesten geweest. Kan nooit kwaad hé. Tot je weer begint na te denken. Zal wel beteren zeker? En heb jij de Gentse Feesten gezien? Waarschijnlijk meer dan één dag.

    Thanks en groeten(ook aan An).
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .