writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Allez nondedju, tot tweemaal toe een mislukte limerick

door backie

Eerste poging, in 't dialect mé wa vrende woorden dartusschne:


Nen welse keirle uit Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
vloog via Krungthepmahankhonamonrattanakosinmahintharaayuthayamahadilokphopnoppharatrach-
athaniburiromudomratchaniwetmahasathanamonpimanawatansathitsakkathattiyawitsanukamprasit (of gelijk da wuldre zegn:Bangkok)
naar Tetaumatawhakatangihangakoauaotamataaurehaeaturipukapihimaungahoronnukupokaiwhenu-
aakitanarahu ('n boeregat in Nieuw-Zeeland)
't es thopen dat é langs nen andre weg meug weerekeeren
meulijk zalle 'k dan nog ne keer nen limerick probeern


Tweede poging, nu in 't mooi Nederlands:


Een Welshman uit Sint-Maria's Kerk in de holte van de witte hazelaar bij de snelle maalstroom en de kerk van Sint-Tysilio bij de rode grot
vloog via De stad van de engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad(in tegenstelling tot Ayuthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde vogel regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd (of zoals wij zeggen:Bangkok)
naar De top van de heuvel waar Tamatea, de man met de grote knieën, die bergen neersloeg, beklom en verzwolg om het land door te trekken, gekend als landeter, speelde op zijn fluit voor zijn geliefde (een plaatsje in Nieuw-Zeeland)
laat ons hopen dat hij via een andere route mag terugkeren
mogelijk zal ik dan nog eens een limerick proberen

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    ben geen fan van dit soort schrijven ;))
    sorry

    Ayuthaya, daar ben ik wel eens geweest.........een hele maand Thailand rondgereden............ erg mooi
    xx
    backie: Ik ben geen fan dit soort feedback, maar ik begrijp je maar al te goed, Angélique. 't Is maar een nonsensschrijfseltje. Komt de laatste tijd niet veel normaals uit m'n hoofd.
    Een hele maand rondgereden in Krungthepmahankhonamonrattanakosinmahintharaayuthayamahadilokphopnoppharatratchathaniburiromudomratchaniwetmahasathanamonpimanawatansathitsakkathattiyawitsanukamprasit. Amaai, vond je het Smaragdgroene Koninklijk Paleis niet?
    bedankt voor de feedback en vriendelijke groetjes. backie
  • dichtduvel
    voor creativiteit, maar dit is eerder proza dan poëzie
    backie: Bedankt voor de creatieve beloning. Natuurlijk is dit geen poëzie en nog minder proza. Maar ik kan toch geen mislukte limericks bij de verhalen plaatsen? En aangezien er geen nonsensrubriek bestaat, moest ik het hier maar plaatsen. Ik beloof je: m'n volgend schrijfsel wordt een meesterwerk, een supergedicht????? De titel zal zijn: een duivels gedicht voor dichtduvel. Amaai, 'k zou beter de site voor altijd verlaten voor dat ik me volledig belachelijk maak.
    Bedankt voor de feedback en vriendelijke groeten. backie
  • mistral
    schitterend, mijn dag kan niet meer stuk, eerst een kleindochtertje geboren en nu deze reis... nondedju! k'zen er geire bai!
    backie: Bedankt mistral. En nog eens gefeliciteerd(zie feedback op senryu)
    backie
  • duivelstrikje
    uniek...kan ik zeggen
    alleszins niet humorloos.
    volgens mij ben je iemand die het niet laten kan
    om te lachen. Je hebt kleur gebracht in mijn dag.
    liefs fien
    backie: 'k Ben blij dat je nu een kleurtje hebt, Fien. En misschien laat ik wel graag mensen lachen, maar kan ik zelf helemaal niet lachen?
    Bedankt voor de feedback en nog een hilarische dag.
    groetjes. backie
  • teevee
    Ik dacht dat mijn kleindochterje van zes
    zogenaamde brieven zat te schrijven!
    backie: Misschien is uw kleindochtertje deze talen wel degelijk machtig, teevee? Misschien is ze een SUPER SUPER talenknobbel? En wat een toeval: dat ik nu net in die talen schrijf welke uw kleindochtertje ook kan schrijven. Vreemde talen lijken wel een kinderspelletje voor ons!?!?!?!?!
    Bedankt voor de feedback en vriendelijke groeten. backie
  • mieke
    ik kon er niet aan uit...maar verdorie, ge moet het maar kunnen!knap gedaan!
    backie: Allez mieke, ge kon er niet aan uit? Het is maar een beetje Waarschoots, wat Keltisch gebrabbel, een mondje vol Thais gezeur, een kort stukje Maori's en een extra vertaling in het Nederlands. Probeer het nog een keer gans te lezen, maar nu luidop. Dan lukt het wel.
    Bedankt voor de feedback en groetjes. backie
  • Vansion
    zotje. ik zit te gieren. en weet eigenlijk niet goed waarom. ik wacht op een lange terugweg.
    backie: Beste An, ik hoop dat je met 'gieren' lachen bedoelt. Want het betekent ook huilen hé, zoals je wel weet.
    Ken je dat schrijfseltje dat je ook achterstevoren kan lezen: GIEREN KUNNEN VLIEGEN, DAT IS NORMAAL. MINDER NORMAAL IS DAT VLIEGEN KUNNEN GIEREN
    groetjes. backie
  • RolandBergeys
    Dit is wel héél grappig, ja!
    backie: Hij is al terug, maar 'k gebaar me van niets.
    Bedankt
  • SabineLuypaert
    LOL, zit eerst effe nog kwartier tong uit knoop te halen maar dat lachen hellupt niet echt in feite, heerlijke humor dat is zeker, maar kgeef toe dat ik waarschijnlijk enkele nuances in de uuitspraak gemist heb he hahahaa
    backie: Zoals je gelezen hebt, spreek ik Welsh, Thaïs en Maori's. Alleen het Nederlands laat het soms afweten. Sabine, ik ga je niet dwingen om te lezen hé. Maar als je dit heerlijke humor vond, dan vind ik dat je het verhaaltje 'BIZAR EN ABSURD' van mij moet lezen. Als je even tijd hebt tenminste. En niets moet hé.
    Thanks Sabine.
    groetjes
  • erinneke
    Ik ben blij dat de reeks voorgangers heel positief deden, dan komt het minder hard aan als ik dat niet doe. Het eerste deeltje heb ik gelaten voor wat het is om eerlijk te zijn, ik spreek en versta geen jota dialect, vind dat behoorlijk vermoeiend lezen en stoor er mij zelfs een beetje aan. Vandaar dat ik het principieel heb overgeslagen. Het tweede deel heb ik wel gelezen, ik begrijp de humor, zie er ergens wel het komische van in, maar het kan me toch niet echt bekoren. Dit is zo'n stukje tekst dat in een standup comedy show nog weleens kan lukken, maar mij op papier/scherm bitter weinig zegt. Het hele concept is ook niet echt origineel en het hele gedoe is gewoon te vermoeiend naar mijn zin. Sorry dus, lieve schat, maar dit kan ik met de beste wil van de wereld niet geweldig vinden.
    backie: O, dat zal leuk worden als we ooit elkaar ontmoeten. Ik spreek geen jota mooi Nederlands. Schrijven is geen probleem, maar als ik mooi Nederlands probeer te praten ben ik na twee woorden weer in het dialect bezig. Knik gewoon van ja, als je me niet verstaat. Dan denk ik dat ik belangrijke dingen zeg.
    groetjes
  • ivo
    ik lig krom van het lachen, zo iets geks had ik nog nooit gelezen ..
    en of het een limerick is, zeker niet he

    want de regel is juist het aantal lettergrepen die je wel moet respecteren ..

    knap gedaan dat wel ..
    backie: Bedankt Ivo. Geen limericks meer voor mij. Volgens mij heeft een limerick niets te zien met lettergrepen. Haiku's en senryu's wel, maar limericks niet. En als je nog iets gekkers wil lezen, dan stel ik voor om mijn verhaal 'bizar en absurd' te lezen. Dat is pas echt gek!
    groeten
  • miepe
    en ik blijf maar doorgieren in de fb
    die is NOG grappiger

    een uitstekend voor alle grappigheden
    backie: Zelfs grappiger dan Ivo in al zijn uniciteit? Joengens toch! ggg!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .