writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ik spreek zeven talen dus mag ik doden

door mistral

Ik ben dokter
ben ouder dan jij
spreek zeven talen

ik mag dus je kind
dodelijk injecteren
zodat hij (of zij)
een hartaanval krijgt

jij bevalt dan
van een dode foetus
administratie
regelt de rest

moet kunnen, toch?

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  goed mense-lijk toch?
  spreekt ook zeven boekdelen!
  mistral: abortus op 8 maanden zwangerschap !!! inderdaad!
 • zwartkopje
  Gisteren naar het nieuws gekeken? Hihi!
  Knap verwoord!

  gr.

  zwartkopje
  mistral: ja ! k'was echt geschokt van die arrogantie! dit noem ik moord!
 • dichtduvel
  In Rusland verkochten 'moeders' tot 3 keer toe een volgroeide baby om er jonge cellen uit te puren ten behoeve van filmsterren die eeuwige schoonheid willen. CreŽer een vraag en er zal aanbod volgen. De journaliste in de reportage verzon een vraag en via een psychiatrisch verslag gingen ze daar in Spanje een antwoord op geven. De hamvraag is : wie stelt de vraag om 'hulp' ? De dokter ? Wat niet wil zeggen dat ik die verdoken praktijken goedkeur. Jefke
  mistral: inderdaad Jefke, we voelen ons klein en onmachtig hť,
  claudinneke
 • aquaangel
  omenselijk...
  mistral: idd!
 • kronos
  ongelooflijk dat dit bestaat ! geldzucht ?
  mistral: ik denk het wel!
 • Ghislaine
  Om hulp vragen is ook om antwoorden verzoeken. Iedereen heeft zo iets van: Waarom zo laat nog onderbreken? Dan stel ik me een andere vraag: Wat moet er gebeuren als de moeder er niet meer voor wil zorgen? Plaatsen! Natuurlijk, wat anders? Is dat echt in het belang van het ongewenste kind? Welke problematiek volgt daar uit? Bindingsangst? Relatieproblemen? Het gevoel altijd ongewenst te zijn, als het op latere leeftijd ondanks alle goede zorgen toch fout loopt?
  Waarom vermoorden sommige moeders hun kinderen? Uit wanhoop, vrees ik. Dus de meest humane( in het belang van zowel de moeder als het ongeboren kind) oplossing is het bovengenoemde. Gelukkig zit die klasse met een luxe probleem. En wie maalt daar nou om.
  mistral: als ze er niet voor kunnen zorgen weten ze dat al in het begin van hun zwangerschap; het is niet als het kind al levensvatbaar is dat ze het moeten doden, want zo noem ik dat. En niet elk geplaatst kind is een sukkelaar, er zijn er evenveel in "gewone" gezinnen, maar dat is dikwijls verdoken miserie, want wie gaat de natuurlijke ouders aanvallen als het kind er niet zelf mee naar buiten durft... over zo'n kwesties is duidelijk het laatste woord nog niet gezegd!
  dank voor je fb Ghislaine!
 • mariagarquez
  Ik ben helemaal niet op de hoogte van de blijkbaar zeer dramatische actualiteit. Maar... dit is koud en confronterend. Woorden als de koude grondtegels van een instituut. Knap
  mistral: inderdaad, koud, zo kwam die "engeltjesmaker" op tv gisteren over!
 • gono
  En wat als het niet fout loopt? Dat kind kan even goed bij liefhebbende mensen opgroeien en later heel gelukkig zijn! Noem jij dat humaan, Ghislaine ? Een kind dat acht maanden ver is, is een levend wezen, ik zou verwachten dat een vrouw daar anders over denkt, want dragen jullie ons niet............? Ik vind dat jij een rare kijk op het leven hebt!

  mistral: !
 • Auda
  Ik vind dit echt super, hoor! Het geŽngageerde, het pijnlijk botsen... De stenotaal van de doc mag je van mijn part doortrekken (Ik ben dokter /ouder dan jij / spreek zeven talen)
  mistral: zal het nog eens bekijken Auda, dank voor je fb!
 • RolandBergeys
  Het gedicht op zich vind ik niet echt aanspreken - als gedicht. De thematiek wel. In die context geef ik Ghislaine voor 100% gelijk, al doet dat er hier eigenlijk niet toe.
  mistral: ik kom er in Roland! t'is eerder de thematiek ... heb dit dan ook nogal vlug, spontaan geschreven, 't zat me hoog!
  dank je!
 • Vlinderman
  Aan al wat hier reeds eerder over geschreven werd, merk ik dat je dichtsel aanslaat, Mistral, al weet ik niet goed hoe dit te beoordelen. Het lijkt me wat te snel geschreven, maar thematisch en menselijk (nou ja) zit het beenhard in elkaar. Ik ga voor goed, want ik ken m'n eigen verleden zelf maar al te goed. En ik ben er nog.

  groet,


  Frans V.
  mistral: het vloeide spontaan uit mijn pen, soms moet dat kunnen hť, het thema was zo schrijnend dat ik er geen tijd wou laten overgaan; onmiddellijke reactie was het gevolg
  thx!
 • wim_veen
  Het leven is een ziekte, de hele wereld een hospitaal en de dood soms onze arts
  (Heinrich Heine)
  mistral: cru maar waar!
  thx!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .