writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Feministe met een mannelijk trekje

door backie

Ze stond echt haar mannetje
als overtuigde feministe
zo echt dat ze in 't geniep
rechtopstaand plaste
om na elke nattebillenuitvoering
't ander geslacht de schuld te geven

haar strijd was niet voor niets
terecht kreeg ze beetje bij beetje
haar welverdiende gelijke rechten
en een plastuit van haar vriendin
zodat ze heer-lijk kon verder zeiken

 

feedback van andere lezers

  • dichtduvel
    Leuk, Jef
    backie: Bedankt Jef.
    groeten. backie
  • RolandBergeys
    vind het nogal platjes als je het hebt over je moeder die staat "te zeiken"...


    backie: Niet zeuren, Roland. Gelukkig ken je mijn moeder niet. Maar ik kan je standpunt begrijpen. Om het minder plat te maken, heb ik van 'moeder' een 'ze' gemaakt. Zo wordt het universeler en nu kan elke vrouw zich persoonlijk aangevallen voelen.
    Bedankt
    groeten. backie
  • gono
    Een beetje respect voor je moeder zou hier niet misstaan!
    Qua inhoud vind ik het goed,'t zal wel ironisch bedoeld zijn hé?
    backie: Ik heb veel respect voor mijn moeder. En gelukkig herken je de ironie.
    groeten. backie
  • mistral
    beledigend naar "alle" vrouwen toe! ... kregen ze hun "onverdiende gelijke rechten", zelfs al is het fictie ... : laag bij de grond

    arme moeder met zo'n zoon!
    backie: Oei oei, Claudine. Ga je spreken voor de ganse mensheid. Ik heb het hier niet over alle vrouwen, maar over iemand die ooit feministe was. Waarom reageer ik hier feitelijk op? En ben ik daarom een slechte zoon met een arme moeder? Het spijt me dat ik soms absurde humor heb en het spijt me dat ik niet religieus ben. Heb 'moeder' verandert in 'ze'. Nu kan elke vrouw zich persoonlijk beledigt voelen.
    groeten. backie
  • teevee
    Het is een beetje rechtuit
    kletsnat in de plastuit
    backie: Wat een shockerend gedicht hé? De vrouwenwereld staat op zijn kop! Ik lijk wel een hele kleine Herman Brusselmans?
    Ja man. Ik mag er niet aan denken. Maar ja, ik heb het zelf uitgelokt zeker. Heb me er al over kwaad gemaakt, maar ik zie er nu weer de humor in, zoals het bedoeld was.
    Ga er geen woorden meer aan vuilmaken.
    groeten. backie
  • Ghislaine
    "Ze" als vrouw zijnde kan ik dat zeiken ook niet echt waarderen. Rechten en plichten daar vecht iedereen zelf voor, want een ander doet het dat niet in jouw plaats.
    backie: Welk gezeik ik al gelezen heb op het forum, dat mag dan? Maar in een gedicht dus niet? Dat is wel heel raar hoor!
  • miepe
    goede poging om ons, vrouwen, op je te laten... (en 'tis niet zeiken)

    toch zeker een goed initiatief!

    backie: Bedankt miepe. Gelukkig toch iemand met humor. Ik laat me vanaf nu gewillig afpissen.
    groetjes. backie
  • zwartkopje
    Hoi Backie,

    Het is nu niet direct een vrouw-vriendelijk gedicht maar ergens lees ik er wel het 'extreem feminisme' dat je een beetje aan de kaak stelt ivm. de plastuit. Dus op zich kan ik dit gedicht wel waarderen.

    gr.

    zwartkopje (zonder plastuit, hihi)
    backie: Juist. Het extreem feminisme!!!! Sommige vrouwen gingen, vooral in de zestiger en zeventiger jaren, over mannenlijken. Maar andersom was het soms niet beter. Hoe noemde men dat: extreem hommenisme?
    Bedankt Isabella, voor de zivnolle feedback.
    groetjes. backie
  • fenk
    Het gedicht zit conceptueel goed in elkaar; gezien de gevoelige reacties is de inhoud klaarblijkelijk ook in de roos. Dat van die "oververdiende rechten" klinkt me iets te expliciet; kun je hiervoor geen anekdotisch beeld bedenken (zoals dat rechtop plassen een beeld is voor mannenimitatie)?
    backie: Kan momenteel niets bedenken, fenk. Je hebt misschien wel gelijk, maar ik durfde niet nog dieper gaan. Ga dit gedicht eerst even laten rusten. En ikzelf moet ook nog wat bekomen van de vele dreigbrieven. Ik ga m'n adres wijzigen en mijn pseudoniem veranderen.
    Bedankt voor de feedback.
    groeten. backie
  • rinka
    amai hier wordt gezeurd, djeezes
    redelijk zwaar zelfs
    ik vind het grappig! en goed in elkaar gezet
    die oververdiende moest er voor mij niet eens bij


    backie: Bedankt, rinka. Je hebt vele soorten humor in de wereld. Dit is er eentje van. Ze mogen m'n gedicht aanvallen. Maar ook niet verder dan dat.
    Bedankt voor 't herkennen van de humor.
    groetjes. backie
  • Vansion
    je knuppel (maat 44?) in het hoenderhok ???

    kan er mee lachen - heb een broertje (geen zusje) dood aan extreem feminisme - dat maakte veel moois kapot
    backie: Amaai. Ben mijn knuppeltje bijna kwijt. Nu begrijp ik waarom die haan van hiernaast elke morgen bijna zot wordt. Wel goed gevonden hé(al zeg ik het zelf), die link tussen extreem feminisme, rechtopstaand plassen, een plastuit en het zeiken. En ik die dacht dat de Dolle Mina's allang verdwenen waren. Back to the sexties and the seventies!!!
    Thanks An.
    Ik ga nu weer in m'n hokje kruipen
  • erinneke
    Hey Backie, ik heb geweldig moeten lachen met het gedicht en nog veel meer tijdens het lezen van de reacties. Ik vind het gedicht bol staan van de humor en nog goed geschreven ook. Ik zie er geen enkele belediging in, voel mij noch aangevallen, noch gechokeerd efin, ik begrijp de heisa niet goed. Ik zie ook niet goed wat die moeder ermee te maken heeft??? Maar dat zal wel een mij liggen zeker. Knap staaltje dichtkunst. Groetjes van Erinneke (as female as can be)
    backie: Bedankt erinneke. Toch iemand die er de humor in ziet. Ik ben geen vrouwenhater hoor. Wat die moeder er mee te maken heeft. Toen ik het publiceerde was de titel 'toen mijn moeder nog een zeurende feministe was'. En ze heeft er zelfs goed mee kunnen lachen. Maar ik ben bezweken onder een paar criticasters op deze site en heb moeder maar veranderd in 'ze'. Dan konden ze elke vrouw bedenken. Iemand had zelfs medelijden met mijn moeder met zo'n zoon. Deze belediging heeft hier nog heel wat veroorzaakt tot de wind(een mistral)ging liggen.
    Bedankt en groetjes
  • SabineLuypaert
    kun je geloven dat ik gelijk aan die plastuit moest denken van de vierde regel hahahah, heerlijk,( kwil da mens wel niet in mijn toilet thuis krijgen , eerlijk is eerlijk)
    backie: Die gaan niet naar toilet. Ze richten zich op en hup onder de rok. En met het geproduceerde doen ze daarna de strijk of geven ze de bloemetjes te drinken.
    Bedankt Sabine en groetjes.
    PS:Ik moet je gedichten nog lezen, maar die tijd h
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .