writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Jessie Cools - Een Quilt van woorden

door writehisstory

coverCools jessie : 01/03/1958 Oostende
Volgde Literaire creatie aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Deinze (2005
-2008)

Later wil ik op mijn stappen terugkeren. Zoals naar namen uit mijn jeugd, gekerfd in een boom op een vergeten plein. Zoals naar een in steen gekraste boodschap, in een ooit bezocht ver land. Ik wil een echo van mezelf nalaten op papier. Kleine en grote gebeurtenissen uit mijn leven verwoorden. Die woorden laten zwemmen in het wit. Ermee spelen, dansen, zingen. Want taal is een prachtig medium dat klinkt als muziek.
Gedurende de cursus Literaire Creatie leerde ik in de eerste plaats anders kijken. Als je wil schrijven loop je door het leven met je zintuigen wijd open. Je vangt geuren, kleuren, klanken en beelden omdat je woord wil geven aan alles wat je hoort en ziet. Je leert ook anders lezen. Omdat plots, niet alleen het verhaal maar ook de manier waarop de auteur zijn gedachten en gevoelens in beelden vertaaltbelangrijk wordt.
En dan ga je zelf aan de slag met creatieve schrijfopdrachten. Stap voor stap leer je in een eenvoudige, toegankelijke taal helder en suggestief schrijven. Je probeert zintuiglijkheid en gevoeligheid in je werk te leggen. Je zoekt hoe je onderwerpen origineel kan benaderen. Door de docent wordt je inspiratie aangevuurd. Hij vertelt je hoe je hindernissen neemt, hoe je valkuilen ontwijkt. Hij leert je bovenal schrappen.
En stilaan ontwikkel je een eigen toon, vind je een persoonlijke stijl. Kom je dichter tot jezelf.
Dit boek is de oogst van de wandeling doorheen drie jaar literaire creatie. Het gaat over het vinden van een eigen stem. Het is het begin van een spoor, verwant met wat me raakt in de wereld van het geschreven woord. Elke haiku, elk gedicht, elke column of verhaal kan je zien als een afzonderlijk handwerkje waaraan met veel geduld en doortastendheid werd gewerkt.
Ze werden tot een harmonieus geheel samengevoegd in : 'Een quilt van woorden.'


Jessie


ISBN: 978-90-78935-66-7


Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .