writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Een hart vol fistels - René Melis

door writehisstory

cover____________________________________________

De prijs is inclusief verzending binnen België!
____________________________________________

Herman Van Tricht werd benoemd tot adjunct-directeur van het Vlaamse Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. Zijn wereld zou ongetwijfeld veranderen. Maar jaloezie en politieke inmenging zouden zijn dromen voor altijd onderuit halen. Gelukkig had hij zijn zoon Pieter.

" 's Anderdaags stopten ze bij een drankgelegenheid, die achter een rij bomen een speeltuin verborg. Ze dronken koffie met veel melk en suiker en aten wafels met slagroom, terwijl ze uitrustten in grote rieten stoelen. Pieter keek vol verwachting naar de speeltuin. "Vooruit!" zegde Herman. Alles probeerden ze uit. De draaiende ton. De brug over het water. Een reuzen-schommel. Ze roetsjten langs een kabel en klommen hoger dan de populieren. Herman sloeg zijn armen om zijn zoon heen op de glijbaan. "Als je de draaimolen duwt, komt er een muziekje uit een doosje. Echte kermismuziek," jubelde Pieter. Later fietsten ze langs zandvlaktes, waar mensen lagen te bakken in de zon. "Dat moet pijn doen!" riep Pieter. "Daar krijg je kanker van," zegde Herman, "maar die duinen zijn lang geleden ontstaan door zandverstuivingen uit opgedroogde rivierbeddingen." "Wat hij toch allemaal weet," dacht Pieter. "Verderop moet een camping zijn." Pieter gaf geen antwoord maar sloofde zich uit om mee het tentje op te zetten. Ze bakten pannenkoeken in een koekenpannetje. Pieter at er elf. Na het eten dwaalden ze door de omgeving. Het schemerde al. Drie reeën stonden roerloos aan de rand van een veld. Hand in hand liepen ze naar de kleine camping terug. Konijnen speelden in het natte gras. Ze poetsten hun tanden en plasten naast elkaar achter de tent. Het was nog koud in de slaapzakken en de harde grond deed zeer aan de knokkels. Herman trok zijn zoon naar zich toe. Hij was warm als een kacheltje en rook naar hooi."

De auteur René Melis was tweeëndertig jaren journalist/ hoofdredacteur. Een chirurgisch falen maakte hieraan abrupt een einde. Gelukkig bleef zijn liefde voor de taal. Zo schreef hij talrijke toneelstukken, documentaires, romans en kindersprookjes. Zijn succes was voornamelijk de biografie van de Vlaamse toondichter Armand Preud'homme. Een boek dat prijkt in de bibliotheek van het Vlaamse Parlement.

" Een hart vol fistels " is een sterk literair werk dat de boeken-liefhebber zal fascineren.

ISBN: 978-90-78935-92-6
71 blz
formaat: 20 x 13 cm




Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .