writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Katharina, nog een kind

door Katharina

coverAls volwassen vrouw heb ik af te rekenen met talrijke problemen. Behoudens mijn kleine gestalte zijn deze problemen niet direct zichtbaar. Het zijn vooral psychische stoornissen. Van januari 2005 tot 31 mei 2007 was ik in behandeling bij een psychologe-gedragstherapeute. Volgens haar zijn mijn vele stoornissen reacties op trauma's uit mijn kinder- en jeugdjaren.
Aan de hand van DEEL I "VAN 0 TOT 19" probeer ik voor mezelf en voor mijn directe omgeving via herinneringen aan (voor mij) speciale gebeurtenissen uit mijn jonge jaren een verklaring voor mijn extreme handelingen en excentriek gedrag, m.a.w. mijn psychiatrische stoornissen of ziektes te vinden.
In het beroepsleven liep het ook al niet van een leien dakje, zie "VAN STAGIAIR TOT STATUTAIR".
"HET ANDERE VERHAAL" legt dan weer de nadruk op de hobby's, verzamelingen en obsessies, op zijn minst "raar" te noemen.
De "AANVULLING" illustreert hoe het van kwaad naar erger gaat, op vele gebieden.
"ZO GAAT HET NU" ten slotte, geeft een beeld van een zeer merkwaardige levensstijl, maar al een heel stuk "normaler" dan ooit het geval was. En het verhaal is nog niet uit...
Ik voeg er ook wat "RIJMELARIJ" aan toe, opdat de lezer van de ernstige zaken even kan switchen naar lichtere kost, waarin ik eigenlijk hetzelfde vertel, doch op een manier die gemakkelijker te verteren is.
En een verhaal over 'mijn broek' en ook een fictief verhaal, dat misschien nog bewaarheid wordt?
Ooit wil ik nog een boek uitgeven, dat ik graag zou kunnen besluiten met: "En ze leefden nog lang en gelukkig!" (minstens met zijn drietjes)
Helaas zijn deze eerste (levens- of dagboek)verhalen allesbehalve een sprookje...

198 pagina's, geïllustreerd met zwart-wit- en kleurenfoto's.

NOG 3 EXEMPLAREN TE KOOP.


Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .