writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Een Dagje Zonder Zwaartekracht - Hein Walter

door writehisstory

coverBeeldend kunstenaar en dichter Hein Walter schreef gedichten bij tekeningen van kinderen.
De tekeningen zijn geen kindertekeningen, daar zijn ze te eigenzinnig voor, te vreemd, maar het zijn ook geen kunstenaarstekeningen. Het zit er ergens tussenin. Ze zijn ontstaan tijdens individuele workshops, waarbij de kinderen bij het tekenen gestuurd werden, begeleid, beïnvloed, maar ze toch ook alle vrijheid hadden om het anders te doen. De tekeningen zijn in feite resultaten van samenwerkings-momenten, waarbij wel opgemerkt moet worden dat de kinderen zich niet altijd bewust zijn geweest van het feit dat er werd samengewerkt of dat ze werden beïnvloed. Het is zelfs maar de vraag of de kinderen zich hun vreemde tekening zullen herinneren.

Hein schreef de gedichten er later bij. Hij schreef ze niet voor de kinderen en ook niet voor hun ouders. Hij liet zich leiden door de tekening! Was het een ingewikkelde tekening, dan werd het gedicht vaak ook moeilijk.
Het gedicht zegt wat er te zien is, of wat juist niet. Als je het gedicht goed leest, dan kijk je zorgvuldiger naar de tekening, of nee, dan kijkt de tekening jou aan!

De workshops waren gratis, al werd er vooraf wel deze deal gesloten: in ruil voor het gedicht kreeg Hein de tekening.

Dit is deel 1. Dat betekent dat er meer zullen volgen!


www.heinwalter.com



Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .