writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

De ont-moeting - Christophe De Zutter

door writehisstory

coverBrussel, International Business: ik leer er medestudenten Anil en Cynthia kennen. In de loop van het jaar groeit het verlangen om de business te laten voor wat het is en hen in hun land op te zoeken. Zuid-Afrika fascineert me al langer en ik plak drie bestemmingen aan elkaar: van India via Zuid-Afrika naar Mexico.
13 juni 2005. Ik land met een rugzak vol tranen in kermisattractie Delhi. Waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Ik maak vrienden in Rajasthan en neem even tijd voor bezinning in Rishikesh. Op een Royal Enfield rijd ik naar het dak van de wereld: Tibetaans boeddhisme in de Himalaya. Langs de Zijderoute bereik ik Srinagar: islam in een bezette stad. Ik zeg gedag tegen de Dalai Lama en ga verder tot in Punjab. Daar flirten de sikhs met de Pakistaanse grens. Ik stap met de motor op de Delhi-Mumbai Rajdhani Express en door een moesson van liefde rijden we met twee langs de kust tot in Kerala.
In Hyderabad tref ik Anil en neem ik afscheid van Incredible India. In Zuid-Afrika trek ik er op uit naar wildparken, Swaziland, Kwazulu-Natal, Lesotho en Johannesburg. Surfers, gospelsingers en hippies: meltingpot Zuid- Afrika. Ik vier eindejaar met mijn moeder in de Westkaap. Op het Hope Project leer ik vier maanden het land van binnenuit kennen. Het project voor aidswezen in Mpumalanga vertelt een tragisch maar ook zo mooi verhaal.
Een zachte landing middenin Mexico City, de thuisstad van Cynthia. Een ander Mexico in Oaxaca en Chiappas. En een compleet andere wereld aan de grens: Guatemala. Het is hopen op a new dawn voor het mooie volk. En wat moet ik de Cubanen wensen? Salsa y socialismo op het eiland van Fidel.
In De Ont-moeting ga ik een jaar lang op zoek naar India, Zuid-Afrika, Mexico, Guatemala, Cuba en mezelf.


Koop dit boek nu in de leeswinkel!



Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .