writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

’Een onverwacht avontuur’

Betere leesbaarheid

Het begin van de zoektocht

Dat dagboek lezen was zo interessant dat ik mij een hele dag met niets anders heb bezig gehouden. Wat had je nu gedacht: de geheimen van anderen bieden toch interessante lectuur? Het morele aspect komt pas opspelen wanneer je beslist of je die informatie gebruikt of voor jezelf houdt. Althans, dat is hoe ik het zie.

Maar goed, terzake: het dagboek. De vrouw die haar belevenissen in het boekje opschreef heette blijkbaar Sofia en kwam van ergens op het platteland. Dat is zowat de concrete informatie die ik uit de verhalen in het dagboek kan halen. Voor de rest, eerder triviale info, maar dan wel vertelsels die een zeker verlangen opwekken om meer te weten te komen, die tegelijk opwindend zijn en toch een zeker gevaar inhouden. Ik krijg er een speciaal gevoel vanbinnen van.

In ieder geval, slaap heb ik niet gehad vannacht, de woorden hielden mij wakker. Regelmatig kwam ik dingen tegen die mijn hart sneller deden kloppen: "Pas toen het donker geworden was, durfde ik weer buiten te komen, alsof de nacht mijn zonden zou verbergen. Het was tijdens die wandeling dat ik rustiger werd. In tegenstelling tot de dag had de nacht mij nooit iets misdaan. Het was toen ook dat ik de beslissing nam, die het einde zou worden van mijn pijn. Nooit meer zullen onze laatste momenten mij achtervolgen."

Een nauwkeurig onderzoek van het schriftje zelf heeft dit opgeleverd: 1) het gaat hier om een eenvoudig A5-schriftje, met lijntjes; 2) het is niet zo oud, niet meer dan 10 jaar; 3) het merk draagt de naam "Cilon", onbekend voor mij en een internetzoektocht heeft ook niets opgeleverd; 4)de vertelde gebeurtenissen lopen over 3 maanden.

Ik zou te weten moeten komen waar dat dagboek vandaan komt om vandaar de verhaalde geschiedenis te kunnen reconstrueren. Het is te hopen dat het dan nog spannend wordt, maar ja, het is de enige manier om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen: ik moet en zal weten welk verhaal er achter dat dagboek steekt. Ik weet wel niet zo goed hoe eraan te beginnen en denk er dus aan om Hans te contacteren. Hans is een vriend van mij die werkt als journalist bij 'De Gazet'. Ik moet wel toegeven dat het niet enkel is omdat ik niet weet hoe het verder moet (als ik zou willen, zou ik namelijk wel degelijk verder geraken), Hans is namelijk een knappe vent en sinds kort weer single. Wie weet kan ik mijn kans wel wagen?

stemresultaten

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Wat is de volgende ontdekking van Annelies en Hans?

Het dagboek vermeldt een plaats die Hans herkent. 71%
De bekentenis van de marktkramer. 14%
Waar het dagboek vandaan komt. 14%
Waar het kistje vandaan komt. 0%

totaal 7 stemmen

Hoe verloopt het contact tussen Annelies en Hans?

Passioneel 29%
Romantisch 29%
Gezellig 14%
Stroef 29%

totaal 7 stemmen

Waar heeft het geheim van Sofia mee te maken?

Een ontvoering 0%
Een liefdesgeschiedenis 50%
Een ongeluk 13%
Een moord 38%

totaal 8 stemmen
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .