writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

DEEL 2/ 34 Codenaam " REX"

door GoNo2Er was veel volk op de dansvloer. Jean baande zich een weg door de dansparen met Elise aan z'n hand.
Ze leken wel een getrouwd koppel. Jean stak z'n liefde voor Elise niet onder stoelen of banken. Elise liet het zich welgevallen. De nacht was nog jong genoeg, de morgen moest haar opwachting nog maken. Het orkest speelde uitstekend, de sfeer was uitbundig en een dreiging van oorlog leek verder weg dan ooit. Elise voelde zich goed, alle bekommernissen waren even de deur uit.
De man speurde met z'n scherpe blik de zaal af, op zoek naar het koppeltje. En hoopte dat z'n vermoedens uit zouden komen. Het koppeltje was niet van plan om vroeg naar huis te gaan. Hij begaf zich naar de telefooncel die onder de trap geplaatst was. Hij kende het nummer uit z'n hoofd. Het duurde even eer de centrale hem doorverbonden had. " Ze liggen weer te slapen"murmelde hij.
" Hallo, met Pierre, met wie spreek ik ?"klonk het aan de andere kant.
" Met Rex, ge kunt aan uw opdracht beginnen." Hij hing onmiddelijk de hoorn op. Zo, en nu maar afwachten. Feitelijk was het stom om hier in die danstent te blijven, hij kon beter terug naar hotel Astoria gaan, daar was het rustiger en een pak gezelliger. Een wandeling zou hem goed doen. Hij had alle tijd van de wereld, dat koppeltje vloog niet weg. Op weg naar het hotel werd hij aangeklampt door een hoertje.
Hij kotste van die hoertjes, als ze ooit aan de macht kwamen, zouden ze er vlug komaf meemaken. Maar deze was nog jong en had van die bambi-ogen. Even voelde hij medelijden in zich opkomen, zou hij haar meenemen ? Maar nee, een hoer is een hoer en ze had misschien Joodse voorouders. Geen rassenvermenging en volgende week zouden de Nurnbergse Wetten gestemd worden . Hitler had duidelijk laten verstaan dat de Joden geen bestaansrecht meer hadden in Duitsland. Stelselmatig zou hen alles ontnomen worden. De haat werd aangewakkerd, de kiem van het Kwaad was gezaaid en de oogst zou alles overtreffen. Hitler kon ook op sympathie rekenen in het buitenland. En zeker niet alleen bij de rijke bourgeoisie, in alle lagen van de bevolking had hij z'n medestanders, die hem maar al te graag zouden verwelkomen als hun bevrijder. Maar de tijd was nog niet rijp. Ene Léon Degrelle, die voorheen bij een katholieke uitgeverij " Christus Rex " werkte, had juist zijn eigen uitgeverij " Les Editions de Rex" opgestart dat hem goed van pas zou komen in z'n strijd tegen de Joden en het communisme. Het was maar een kleine stap om met geestesverwanten een partij op te richten, waarvan de naam hoe raadt je het toevallig " Rex" was. Maar da's voor later.
Rex, was de codenaam van de man, laten we het hierbij houden en hem gewoon Rex heten. Rex was er ene van de Nieuwe Orde, had jarenlang bij de rijkswacht van Brussel gewerkt en was perfect tweetalig. Hij hield van z'n vak, was fier een politieman te zijn. Maar moest het aan hem liggen, hij maakte korte metten met die parvenues, die het momenteel voor het zeggen hadden op alle gebied. Hij was voorstander van een nationaal socialisme, al die andere partijen waren overbodig en kosten alleen maar veel geld. Geld dat beter besteed kon worden aan de lagere klassen. In België zou er een man moeten komen zoals Adolf Hitler. Eén Rijk, één Volk, één Leider. Maar toen hij te veel z'n sympathie voor de Duitsers liet blijken, werd hij uitgerangeerd en overgeplaatst naar Antwerpen, zogezegd als verbindingsofficier tussen rijkswacht en politie. Wat een grote fout was van de Generale Staf in Brussel. In Antwerpen zaten nog meer misnoegden dan in Brussel. Na een week had Rex al een geheime cel opgericht, die het recht in eigen handen namen. Ze viseerden voornamelijk de hoertjes, de homo's en de Joden. Het was algemeen geweten wie achter deze kloppartijen zaten, maar zolang ze de begoede burgerij gerust lieten, was er geen vuiltje aan de lucht. In de kranten verscheen er af en toe eens een artikeltje. Meestal ergens op de laatste bladzijde tussen de reclame van Sunlightzeep en de scheermesjes van Gilette. Wie lag er van wakker van een homo die halfdood geslagen was? Niemand toch ?
En een hoertje dat bewerkt was met een mes? Eigen schuld, dikke bult. Kies dan voor een deftig beroep.
Een vrouw haar plaats was thuis aan de haard. De wereld behoorde aan de mannen, da's een natuurwet. En zo dachten er velen over. En daar hoorde Rex ook bij.....

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • jack
  Erg goed weer!
  GoNo2: Dankuwel !
 • tessy
  Ik wil je danken voor de lessen, ik leer hier echt van.
  Graag gelezen.
  GoNo2: Dankuwel !
 • Mephistopheles
  Graag gelezen weer. Ben het wel niet eens met Rex...
  GoNo2: Dankuwel !
 • henny
  Beknellend geschreven.
  GoNo2: Dankuwel !
 • Mistaker
  Wat een zak die Rex!
  Heel graag gelezen weer.

  Groet,
  Greta
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .