writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Afscheid

door GoNo2Hij wist dat het zou gebeuren. Hij voelde het aankomen. Had haar vrijgelaten in haar beslissing. Wou zich niet opdringen. Zelfs niet toen ze hem nadrukkelijk vroeg om in haar plaats te beslissen.
Hij kon het niet en wou het ook niet. In zijn ogen was het de hoogste tijd dat ze zelfstandig een beslissing nam, zonder beïnvloeding.
Het afscheid was er ene in mineur. 't Lag niet aan het weer, want de zon scheen. Maar al schijnt de zon, afscheid nemen is altijd een beetje sterven. Hij hield zich kloek, sterk als een rots in de branding, weer en wind hadden geen vat op hem. Wat een vent was hij toch ! Een meter zestig, boom van een vent, maar kort afgezaagd. Hij hield niet van afscheid nemen; z'n hele leven lang had hij al afscheid genomen. Neen, het bracht alleen maar pijn en verdriet met zich mee. En van pijn en verdriet had hij z'n pensje meer dan vol.
Ze ging de wagen halen, verderop geparkeerd. Reglementair. Niet voor een oprit. Met het risico van weggesleept te worden. Hij wachtte als een trouwe, geslagen hond bij haar bagage. Keek naar de blauwe lucht, liet de energie van de zon door z'n aderen stromen. Dat had hij nodig.
Ze hield hem nog eens vast, maar wist ook wel dat dit het onherroepelijke einde betekende. Hij had geen zin meer om dit vertoon op straat nog langer te ondergaan. Ze stapte in haar wagen, hij keek de andere kant op, wou haar niet zien verdwijnen achter de hoek.
Wat ze niet meer zag, waren de tranen in z'n ogen. Afscheid nemen is altijd een beetje sterven. En sterven kan pijn doen...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  Triestig, maar mooi beschreven.
  GoNo2: Dankuwel !
 • Ghislaine
  Heel erg herkenbaar neergezet.
  GoNo2: Ja hé?
 • yellow
  rakend
  mooi neergezet,
  M.
  GoNo2: Dankuwel !
 • Magdalena
  Het verschrikkelijk UILSKUIKEN! Als een vrouw vraagt om in haar plaats te beslissen vraagt ze eigenlijk om openlijk te zeggen dat de man haar WIL.
  Ze interpreteert dat de liefde niet erg diep zit als hij haar toelaat te vertrekken.

  aiaiai.
  Iedere vrouw wil een man die zegt: 'Ik WIL jou!' met kracht en zekerheid, nooit smekend.
  Zorro, de ridders, de prinsen.

  Het 'uistekend' is deze keer enkel voor de manier van schrijven, niet voor het inzicht in vrouwen  GoNo2: Misschien zit er meer in het verhaal dan op het eerste zicht hé?
  Plaats, gebeuren, tijd, en wat er aan voorafging.
  U bent nogal snel met oordelen en veroordelen, u moet leren een gedicht te benaderen vanuit verschillende oogpunten. En wat heeft inzicht in vrouwen te maken met inhoud, schrijfstijl van een verhaal? En moet ik de logica van een vrouw volgen bij het schrijven van een verhaal of gedicht? En wat kunnen mij uw Zorro's en andere koene ridders schelen? Tussen haakjes, als ik een psychiater nodig heb, ben jij de eerste die ik zal verwittigen. Kun je me de psyche van een vrouw eens uitleggen hé?
 • Mistaker
  Die man vind ik een vaatdoek hoor! En die vrouw liet beslissingen nemen blijkbaar altijd aan anderen over, ook al zo slap.
  Maar wel goed geschreven.

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dus ze passen bij elkaar, want beiden vaatdoeken hé?
 • Rob
  Afscheid kan ook een opluchting zijn.
  GoNo2: Ook waar !
 • miepe
  ik begin het te zien....
  jaja

  speelt de stijl nog een rol. Leest iets minder vlot, maar dat doen die omstandigheden
  kopop, jongen. stroomopwaarts nu, en als ik zit te vissen aan het riet, groet me dan
  GoNo2: Ik groet je al meer dan 2 jaar hé? Ik heb er een wuivend homo-handje aan over gehouden....
 • Hoeselaar
  Diep menselijk

  Willy
  GoNo2: Dankuwel !
  Ik heb niet altijd de tijd om veel fb te geven, waarvoor m'n excuses !
 • Mephistopheles
  i.v.m Magdalena's kritiek: niet alle vrouwen zijn hetzelfde. Denk niet dat er iets mis is met je inzicht. Trouwens, geen enkele man kan volledig inzicht in de vrouwelijke psyche krijgen. te ingewikkeld jongen. Wiskunde, Fysica, politiek, allemaal vakken die je mits nodige inspanning kan uitdiepen tot op het bot. Maar
  Vrouwen? Begin er niet aan. Je kan evengoed het lijk van Elvis terug opgraven en vragen dat hij een dansje voor je doet. Geloof me, ik weet er wat van af. Ben opgegroeid tussen moeder en zusters!
  Wel eens met Rob: afscheid is soms positief. Sommige mensen ben je nu eenmaal beter kwijt dan rijk.
  Groeten.
  GoNo2: Dankuwel !
 • henny
  Toch een mooike. Liefde is ook loslaten, hoe pijn het doet.
  GoNo2: Ja, zeker en vast !
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .