writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dit Huis Leeft......

door GoNo2

Dit huis leeft......

Trappen kraken alsof er voetstappen op gezet worden. Tv begint plotseling te spelen, terwijl er niemand in de kamer is, de bel rinkelt en er staat niemand voor de deur.
't Lijkt wel of dit huis leeft, wat is er mis met dit huis?
Alles is verklaarbaar, zo zegt de wetenschap. Maar ik persoonlijk, denk dat er meer is tussen hemel en aarde. Sommige dingen die gebeuren zijn niet te verklaren, omdat ze ogenschijnlijk zo maar gebeuren en we er totaal geen vat op hebben........
Wat nu volgt is het relaas van schijnbaar onverklaarbare gebeurtenissen, oordeel zelf.

Sabrina en Tom, een koppel van bijna dertigers, met één zoontje genieten van de avond. Alles is rustig ten huize Giebeler en toch. Is het rustig of lijkt het zomaar?
" Sssssst, schat, hebt ge dat ook gehoord ?" vraagt Sabrina.
" Wat gehoord ?" antwoordt Tom.
" Maar luister toch, hoort ge niet dat er iemand op de trap loopt?"
" Zeg, wie zou er op de trap kunnen lopen, een spook misschien?"
" Luister dan toch!"
Tom luistert en inderdaad, de trap kraakt alsof er iemand naar boven of naar beneden komt. Ze horen duidelijk voetstappen, weten niet goed hoe dit te verklaren. Er is toch geen inbreker in huis? Als ze eindelijk de moed hebben om te gaan kijken, is er niets te zien en toch heeft Sabrina het gevoel dat er iets in huis is. Maar wat, weet ze niet. Ze hebben gans het huis doorzocht en niets gevonden.

Alles is rustig, weeral lijkt het toch zo.
Als Sabrina de leefkamer binnen gaat, merkt ze dat de tv staat te spelen. Zomaar.
Ze twijfelt of ze hem niet vergeten uit te zetten heeft, maar nee, de tv was uit. Daar is ze wel zeker van en er is niemand anders in huis of wel? Weer overvalt haar het gevoel dat er iets in huis moet zijn. Haar hart klopt angstig en de adrenaline begint te stromen. Dit kan gewoonweg niet, 't lijkt wel 't begin van één of andere bovennatuurlijke thriller. Ze weet met zichzelf geen raad en probeert er verder niet aan te denken. Maar 't laat haar niet los.
Het gevoel van met een onbekend iets in aanraking te kunnen komen, bezorgt haar kippennvel.......

't Is avond, de nacht maakt zich meester van de dag.
Plots gaat de bel, éénmaal, tweemaal. Tom gaat kijken, er is niemand te zien. Eerste gedachte is, dat het wel kleine kinderen zullen zijn die belletje- trek doen.
Tom besluit om de wacht op te trekken in de garage, 't is maar twee stappen naar de voordeur. Weer wordt er gebeld. Tom trekt de deur open en ziet..........niets. Er is niemand , moest er iemand gebeld hebben en weggelopen zijn, dan zou hij nog te zien moeten zijn.
'" 't Is gelukt...." denkt de Schaduw.......eindelijk binnen. De trap kraakt en de tv begint spontaan te spelen, in de zetel tekent zich iets af, maar Sabrina en Tom zijn in de keuken over de bel aan het discussiëren.
" Hé schat, we hadden toch de tv afgezet?" zegt Sabrina plotseling .

De Schaduw grijnst en denkt:"Dit is nog maar het begin!" alvorens één geheel te worden met de zetel, juist op het moment dat Tom en Sabrina de eetkamer binnenkomen............

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • killea
  Tja, you know how I feel about that sort of thing!
  had the same 'problem' with an unplugged video recorder.
  xxx
  j
 • tessy
  Ik ga hier even stoppen van lezen, want ben deze week een paar nachten alleen thuis ..ik wil nog durven slapen als de trap kraakt.
  GoNo2: 'k Zal over je waken !
 • Ghislaine
  Ik ben benieuwd naar het vervolg.
  GoNo2: Was feitelijk de aanzet tot een boek, maar wegens tijdsgebrek...
 • Mephistopheles
  Mijn nieuwsgierigheid is gewekt...
  GoNo2: Moet er een vervolg komen?
 • Mistaker
  ik ben ook benieuwd naar het vervolg.

  groet,
  greta
  GoNo2: Vervolg ? Tja....
 • Magdalena
  blij dat er al 3 stukjes geschreven zijn: nu kan ik snel naar 2 wippen!
  GoNo2: Dank u !
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .