writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dolgedraaid pluimvee en andere zoogbeesten

door GoNo2

't Is toch wat te zeggen met die kranten van tegenwoordig. Maanden aan een stuk houden ze hun publiek in de ban met de aangekondigde geboorte van een olifantje. Schattig toch, zo'n Jumbo Dombo? Het doet eventjes alle leed in deze o zo mooie van liefde overlopende wereld vergeten. 't Moet niet altijd kommer en kwel zijn hé? Maar om daar nu een hype van te maken, gaat me iets te ver. Er is een zoo in Holland, die al aan de twintigste geboorte van een olifantje is. Daar is dat zo gewoon dat er geen mens nog van opkijkt. Laat staan er massaal naar gaat zien. Kassa, kassa voor de Antwerpse zoo.
't Zou weer moet lukken dat ze eindelijk eens iets goed doen hier in deze bananenkoninkrijkje. 't Schijnt zelfs dat de naam van dat olifantje " kip " zou betekenen. Geleerde professoren buigen zich nu over deze toch wel ernstige problematiek. 't Verwondert me dat de Walen nog met geen nieuwsoortige kip komen aandraven met een naam waarvan de vertaling " olifant " is.
Het Vlaams Belang was er als de kippen bij om hun verkiezingsslogan aan te passen: " Eigen kip eerst. "
Het FDF repliceerde met de aankondiging dat ze een proces gingen inspannen wegens het onrechtmatig gebruik van hun symbool bij uitstek " de kip ". Er aan voorbijgaande dat op hun vlag een haan staat. Maar dat is maar een detail. Voor Di Rupo is het een homo-haan. Voor de strijdsters van de Vereniging van Lesbische Strijdsters, kortweg de VLS of op z'n Frans de ACL, is diezelfde haan een travestiet en staat die op de wachtlijst om een ingrijpende geslachtsverandering te ondergaan.
Waarop de Vlamingen eens goed gelachen hebben en meesmuilend zeiden dat de enige goeie haan een cocq au vin is. De Walen namen dit niet, wat hun volste recht is, legden klacht neer bij het Europees Hof.
Wegens het mismeesteren van hanen en het onnodig laten lijden van haantjes aan 't spit. Gaia was er als de kippen, nogmaals die kippen, bij om mee op de kar te springen. En heeft met een verborgen camera het aantal omwentelingen van zo'n haantje aan 't spit gefilmd. De deurwaarder tekende in zijn proces verbaal het exacte aantal op. Welgeteld 7899 omwentelingen voor het haantje veranderde in een goudhaantje. Genoeg om de rest van je leven als dolgedraaide haan op een mesthoop te zitten kraaien, in de hoop een kippetje aan de hanenkam te slaan. Om het leed van die haantjes te verzachten stelt de commissie voor de dierenbescherming voor om een floche te hangen voor het spit. Als een haantje de floche kan pakken, mag hij gratis nog een toerke ronddraaien.
Maar er is een nieuwe rel op komst. De Vereniging voor het Instandhouden van Alle Katachtigen, kortweg de VIAK, beweert dat de Vlaamse Leeuw helemaal geen Vlaamse leeuw zou zijn. In deze contreien zouden er nooit geen leeuwen gesignaleerd zijn. Of het zou een verdwaalde leeuw moeten geweest zijn van Circus Ronaldo. Maar die heeft een standbeeld gekregen in Waterloo. Voor het op de vlucht doen slaan van een heel regiment Fransozen, onder leiding van ene Napoleon Bonaparte. Die dan weer de uitvinder was van de zure bolletjes. En ook nog een geestrijk vocht, waar de Engelsen hun overwinning mee gevierd hebben. Om nadien alle handelszaken van een Engelse naam te voorzien. De afspanningen vaarden er wel bij. Wat voordien " den Troubadour " heette, werd plotseling " In den Hertog van Wellington". Die 'in' had beter 'bij' geweest maar da's voor die luidruchtige Engelsen maar een detail, gezien de vertaling.
Het VIAK stelt voor om de Vlaamse leeuw te veranderen in een Duitse herdershond of een wolf in schaapsvacht. Het Vlaams Belang ziet in beide afbeeldingen wel iets zitten. En stelt voor om een referendum te houden. De politieke vluchtelingen uit Midden Afrika protesteren heftig en willen de enige band die zij nog hebben met hun thuisland niet zomaar verbreken. Een eerste hongerstaking wordt op poten gezet in de Kerk van de H.Barmhartigheid in Schaarbeek. Pater Jozef, scheutist en jarenlang Congo-missionaris heeft z'n steun al toegezegd. Kardinaal Danneels houdt zich voorlopig op de vlakte, wat kan kloppen gezien hij momenteel een rondreis door de savanne aan het maken is. De paus daarentegen zegt dat het nutteloos is, dat leeuwen en hanen condooms gebruiken. Zelfs al komen ze uit den Afrique. En abortus wordt ten zeerste afgeraden. Hij laat ook weten dat alle schepsels door God geschapen zijn en volgens de katholieke en christelijke leer moeten bejegend worden. Wat dit moge betekenen, is mij een raadsel. Het lijkt me het beste dat alle kippen-en hanenspitten eerst gezegend worden, waarna wij met volle goesting en overgave die malse dolgedraaide achter onze kiezen slaan.
Behalve het kaalgeplukte pluimvee die de floche kon pakken, die mogen nog een toerke voor niets draaien hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Dit noem ik nou op zeer subtiele wijze, de politiek te kijk zetten.
  Grappiger kan het niet meer.
  GoNo2: Dankjewel!
 • tessy
  Heel leuk.
  GoNo2: Dankjewel !
 • yellow
  een boordevol verhaal over de dingen des levens, tja, dat olifantje is inderdaad wel lief mar ik zou toch ook geen uur in de rij willen gaan staan, zo zijn de mensen nu eenmaal hé gono,
  in feite zijn we zelf een kudde en we kijken naar wat anderen doen, zo ontstaat weer eens een nieuwe hype zoals het geitesikje van idool-winnaar Peter destijds, iedereen liep plots met zo'n baardje, ik wou het ook doen maar ik heb op die plaats juits geen haargroei,
  groetjes,
  Marc
  GoNo2: Dankjewel !
 • Mephistopheles
  Ze blijven maar komen, hé?
  GoNo2: Yep !
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .