writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Inspecteur GoNo gaat er keihard tegen aan.....

door GoNo2


Kamiel die de wacht moest houden bij de politievelo van inspecteur GoNo was in alle staten ( er zijn er 194 die internationaal erkend zijn ). Hij was èn de fiets met zwaailicht, de salami èn de tramkaart kwijt. Tramkaart die normaal als bewijsstuk diende in een dossier van valse tramkaarten. En die inspecteur GoNo gebruikte om te zien of ze wel degelijk vals was. Wat dus niet het geval was, want er stond maar één rit meer op.
" Wie heeft dat geflikt ?" vroeg inspecteur GoNo nogmaals. Iemand iets flikken paste uitstekend in z'n flikkenvocabulaire. Ge moet er maar opkomen, dacht hij. Daar kon Witse nog een puntje aan zuigen.
" Kamiel, hoe kan dit gebeuren ?"
" Euh, ik was even een hamburger gaan halen en ik vroeg aan twee jongens om even op te passen...."
" Kamiel, kieken, hoe zagen die twee jongens er uit ? Geef me een beschrijving en vergeet de details niet. Want details kunnen soms van levensbelang zijn....."
" Euh, het was een allochtone autochtone en een autochtone allochtone......"
" Schoon verdeeld moet ik zeggen, schoon verdeeld......" antwoordde onze schrandere inspecteur.
" Ja, dat vind ik ook......."
" En hoe zien ze er uit ? "
" De ene was bruin en de andere was nog bruiner......"
" Oei, dat schept complicaties, Kamiel, dat kan ik zo niet in m'n pv zetten, ge weet toch dat we correcte informatie moeten geven. Laat ons zeggen en schrijven dat de ene bijna blank was en de andere de intentie had om blank te worden. Akkoord ?" vroeg inspecteur GoNo bijna smekend.
" Als gij het zegt hé........we kunnen ook zeggen dat het te donker was om iets te zien en derhalve kunnen wij onmogelijk een beschrijving geven. Of we zeggen dat ze met een Brussels accent spraken, dan moeten ze het in Brussel maar uitzoeken....."
" Kamiel, ge zijt een genie, ik ga u voordragen voor de Nobelprijs voor de Vrede......"
" Dus ik noteer:

Hedenavond, zondag 23 november 2008, om 23:15 werd de politiefiets met zwaailicht, geheel conform de wet van 01 april 2000, gestolen in het bijzijn van 200 getuigen.Die niets gezien hebben. De politiefiets stond reglementair geparkeerd onder een bord met vermelding " Verboden te storten". Ik vermeld hierbij dat er geen rekeningnummer op het bord staat om eventueel te storten. Waardoor het bord z'n doel voorbijschiet, want als men niet mag storten, moet er ook geen rekeningnummer vermeld staan. Conclusie: dit bord staat hier nutteloos te wezen. Moest dit bord hier niet gestaan hebben, zou de politiefiets er ook niet gestaan hebben en bijgevolg ook niet gestolen zijn. Daarbij komt nog dat het bord in volslagen duisternis staat opgesteld. De enige ooggetuige van de diefstal, ene Kamiel Klepkens van Oude Belgische nationaliteit, verklaart met grote zekerheid dat het gaat om 2 jonge snaken van Nieuwe Belgische afkomst, die met een Brussels accent spraken. Meer bepaald met een Anderlechts accent. Wij, inspecteur GoNo, verklaren hierbij dat deze verklaring oprecht en naar waarheid geschreven en getekend is......"

" Voilà, Kamiel, da's mooi opgelost als ge nog een keer wilt tekenen met gelezen en goedgekeurd, dan kan ik verder doen met m'n onderzoek naar dat lijk in 't Schoonselhof....."
" Oja, Kamiel, 'k heb van u nog een salami van den Aldi tegoed en een tramkaart, want die hebben ze ook gepikt hé ?"
Kamiel bekeek de inspecteur eens van onderen tot boven, maar voelde er niets voor om nog verder in de clinch te gaan met diene onnozelaar van een omhoog gevallen inspecteur. Een wagen met blauw zwaailicht en gillende sirene stopte naast inspecteur GoNo. Twee mannen stapten uit en begaven zich naar hem.
" Hierzie, daarzie, als dat de mannen van 't labo niet zijn. Jansens en Janssens. Suske en Wiske, den Dikke en den Dunne.....Hebt ge toevallig geen twee jongens op een politievelo gezien met zwaailicht ?"
" Ja, we hebben ze laten stoppen, maar ze hadden een matrak en een poltiekaart, en ze zeiden dat ze naar de politieschool van de Luchtbal reden, in opdracht van u. 't Was dringend, want ze trapten serieus door...."
" Onnozelaars, kiekens, die matrak was een salami en die kaart een tramkaart......." brieste inspecteur GoNo.
" Ja zeg, 't was donker, hoe konden wij dat nu zien hé ? " spraken de Dikke en de Dunne tegelijk, als uit één mond.

©GoNo (wordt vervolgd, als ik niet opgenomen ben bij de broeders Alexianen -afdeling psychiatrie)

 

feedback van andere lezers

 • yellow
  :)
 • Ghislaine
  Hahaha, hoe verzin je het. Al nemen ze je dan niet op, zie toch maar dat ik je niet tegenkom, want ik schiet op zulke collega's makker :-)
  GoNo2: Sadista !
 • jan
  wel doorschrijven bij de broeders hé!

  grtz
 • Mephistopheles
  Zijn er dan zo veel zottenkotten die staan te springen om u te interneren?
  GoNo2: Ja, ze krijgen subsidies hé.
 • fredvanderwal
  humoristisch
  GoNo2: Dankuwel!
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .