writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Schuld van 't Kapitaal ?

door GoNo2


Het moet nu maar eens gedaan zijn met die arme Dewael te beschuldigen van alles en nog wat. Als minister van Binnenlandse Zaligheden heeft hij het voortreffelijk gedaan. Hij heeft er voor gezorgd dat alle foutieve benoemingen ongedaan gemaakt zijn. Plus een blaam voor al de kabinetsleden die in de fout gegaan zijn. Ook Koeckelbergs, de korpschef van onze ondergewaardeerde politiemacht, heeft hij met ijzeren handschoen aangepakt. En die twee opgewaardeerde secretaressen, krijgen terug een normale wedde. Een wedde in overeenstemming met hun studieniveaus en capaciteiten. Meer kan en wil ons Patje niet doen.
Scheiding der machten, weet je wel. Of schoenmaker blijf bij je leest. Maar ons Patje is de voortdurende aanvallen op z'n gezondheid en in z'n fysieke persoontje meer dan zat. Kotsbeu zegt hij zelf. Van nu af aan, gaat hij iedereen een proces aan z'n of haar broek smeren. Iedereen die het lef heeft om hem nog maar scheef te bezien, zal het geweten hebben. Het jaar 2009 zal geboekstaafd worden als het jaar van de politieke processen. En een politiek proces wordt gevoerd voor het Assissenhof. We gaan een chronisch tekort aan jury's hebben. Ik stel me alvast kandidaat om te zetelen. Desnoods breng ik mijn sofa zelf mee.
Het probleem voor ons aller Patje is de parlementaire onschendbaarheid. Die moet eerst opgeheven worden, maar als kakelverse voorzitter, kan dat geen probleem zijn voor hem. Ik verdenk hem er van dat hij zelfs enkele ondemocratische partijen buiten de wet zal stellen. Als hij natuurlijk lang genoeg op de voorzitterstoel blijft zitten en z'n biezen niet pakt naar het Europees Parlement.
Hij zal de geschiedenis ingaan als een kamervoorzitter, die geen enkel moreel gezag heeft. Waar is de tijd van Decroo, die door iedereen graag gezien werd. Zelfs z'n struisvogels en z'n paarden zagen hem graag als hij hen voederde. De nieuwe lichting politici bakt er nikske van en de oude krokodillen hebben alles laten aanbranden.
De parlementaire keuken is één grote soep en ze zitten allemaal in de puree. Er bestaat zelfs een kookprogramma dat opgenomen is in het parlement. En zelfs daar bakken ze er niets van. Maar als morgen de crisis over is, zullen ze op de eerste rij staan om zichzelf op de borst te kloppen en te bewieroken. Oerang- oetans kloppen zich ook op de borst om indruk te maken. Steek die apen in 't parlement en ge ziet het verschil nog niet eens. Bonobo's liever niet, want die kunnen geen minuut de vrouwtjes gerust laten. Alhoewel, dit kan ook gezegd worden van sommige politiekers à la Wilfried Martens, die meer dan 40 jaar met een Smet op z'n blazoen rondgelopen heeft. Maar met politieke overtuigingskracht z'n slag binnengehaald heeft. Hun dag begint met het afsluiten van compromissen en het op de agenda plaatsen van de huishoudelijke taken. Ik heb me laten wijsmaken, dat sedert hij de bedsponde en de lakens deelt met z'n Mieke, de apotheker op de hoek, de bestellingen van Viagra niet meer kan bijhouden. 't Schijnt zelfs dat hij de kreet van Jean-Lucske Dehaene overgenomen heeft en 's nachts luidkeels roept van: " Let the beast go on....." Z'n hartspecialist heeft er hem al op gewezen dat de mogelijkheid bestaat dat z'n vurig hart het kan begeven, alle overbruggingen ten spijt......
Vrienden,
noem elkaar geen Mietje
éénmaal zing je allemaal
allemaal hetzelfde liedje
't is de schuld van 't kapitaal.....

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • verf
  'Oerang- oetans kloppen zich ook op de borst om indruk te maken' tja als je het zelf zegt
  GoNo2: Dankjewel voor uw zinnige fb !
 • jan
  money talks...

  grtz
  GoNo2: Yep !
 • Mistaker
  Bokito says yes.

  Groet,
  Greta
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .