writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vlaanderen, wat zijt ge mooi !!

door GoNo2
Vandaag kiezen we een nieuw Vlaams en Europees parlement. Hoewel, 'k heb zo m'n bedenkingen bij dat nieuw. Het Europees parlement zegt me geen moer, wegens de ver-van-m'n bedshow. Dat parlement is meer een vergaarbak voor uitgerangeerde ex-premiers en andere onbenullen, die in hun eigen land alles naar de verdoemenis geholpen hebben.
Een nieuw Vlaams parlement? 'k Heb zoveel mogelijk de debatten op tv en radio gevolgd. Menslief, soms dacht ik dat ik in een kindercrèche terechtgekomen was. Een ex-ministerpresident, die gezien de peilingen, al op voorhand claimt dat hij terug ministerpresident wordt. En constant zit te beweren dat ene Bart De Wever zich niet ongerust moet maken, want dat er ook met hem coalitiegesprekken zullen gevoerd worden. 'k Heb zo eens die Kris Peeters z'n gezicht in 't oog gehouden telkenmale hij terugkwam op dat punt. Z'n ogen spraken een ander verhaal dan z'n mond. Hij deed me verdorie denken aan ene Jan P., die van dezelfde strekking is en derhalve de kunst verstaat hypocrisie als deugd te verkondigen. Bartje De Wever zat erbij met een blik van: " Wie gelooft er nog in zo'n mens?".
Het kopstuk van 't Vlaams Behang kwam met z'n speech ook niet verder dan hetgeen ze al dertig jaar verkondigen. De peilingen, voor wat ze waard zijn, spreken nu al van een historische nederlaag.
De Guldensporenslag anno 2009 zal nog even moeten wachten bij gebrek aan voetvolk. Dat vervloekte cordon sanitair hé?
Lijst Dedecker zal met veel stemmen gaan lopen. Stemmen van het Vlaams Behang, Sp.a bruis, Open Vld ( bijna zo transparant als een firma die ik in gedachten heb, maar wegens deontologische redenen niet mag vernoemen).
N-VA zal ook stemmen halen, al was het maar wegens het niet splitsen van B-H-V, dat stukske grond ergens tegen Brussel. Maar De Wever heeft iets dat de mensen aanspreekt. Hij spreekt klare taal, een taal die dit klootjesvolk begrijpt. En hij is de underdog.
Dedecker is de rebel, de alarmbelluider, de klokkenluider. De man, die als hij ooit ministerpresident wordt (?) een staatsdetectivebureau zal oprichten, let op m'n woorden!
Dan heb je nog die Geert Lambert, die na z'n drastische vermageringskuur een partijtje opgericht heeft die totaal overbodig zal zijn en derhalve in het niets zal verdwijnen. Waarna hij zal overlopen naar de SP.a om naast z'n ex-collega van Spirit te belanden met name onze Vlaamse charmeblèter, Bertje Ansjovis. En ze leefden nog lang en gelukkig, die twee...
De SP.a heeft problemen, grote problemen. Het water staat hen aan de lippen, wegens gebrek aan daadkrachtige personen met een nieuwe visie. Hun slogans zijn er die rechtstreeks uit de Pravda van de jaren vijfig komen. Ze willen een job voor iedereen, te beginnen met hun eigen politiek personeel.
't Probleem is dat ze diene Anciaux binnen gepakt hebben en dat gaat hen veel stemmen kosten. Volgend jaar, als de federale regering gevallen is, krijgen ze een nieuwe kans. Misschien kunnen ze dan een kartel vormen met Lijst Dedecker?
En zoals gewoonlijk zullen de verliezers verklaren dat ze gewonnen hebben en dat de kiezers geen verstand van politiek hebben. Maar ze betalen goed die kiezers en meer moet dat niet zijn hé? En de dochters en zonen van al die oude krokodillen krijgen gegarandeerd een postje in 't parlement, in 't slechtste geval komen ze in één of andere kabinet terecht. A rato van een kleine 5000 € per maand. Plus een dertiende maand en maaltijdcheques en nog wat meer van die extra-legale voordelen.
En ze deden allemaal een flinke natte plas....
En alles bleef nog steeds zoals het was....

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Tja, wat moet je daar nu op zeggen Gono? Typisch Belgisch zeker. Of is het Vlaams?
  GoNo2: Allebei !
 • Mephistopheles
  Ik ben net terug van het stembureau. Het is Lijst Dedecker geworden, hoewel ik je niet tegen spreek dat hij het in zich heeft om een staatsdetectivebureau op te richten. Ach jongen, op wie moet ge tegenwoordig nog stemmen? De Wever is eerder machine dan mens, Anciaux begint te janken als em zijn goesting niet krijgt, Mieke Vogels is in eenvoudige bewoordingen een trut, Geert Lambert beweert progressief te zijn terwijl de regressie op heel zijn gezicht geschreven staat, enzovoort enzovoort....
  Dan maar Jean-Marie. Die heeft tenminste nog een beetje kloten aan zijn lijf. En wie denkt ge dat er zou winnen in een straatgevecht? Dedecker of Lambert? Dat spreekt toch voor zich...
  GoNo2: Straatgevechten interesseren mij niet....
 • ppe
  het blijkt ook typisch Vlaams te zijn om in oude verhalen te blijven zitten terwijl ze dag en nacht over diezelfde verhalen klagen.

  er zijn andere partijen dan wat hierboven besproken wordt... maar aan de Vlaming kan dat ontgaan
  GoNo2: Juist !
 • tessy
  Ik volg ppe in zijn redenering, mensen klagen en zagen maar stemmen toch weer op dezelfde partijen misschien willen ze wel een reden om te klagen.
  GoNo2: Juist !
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .