writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Biografie van een virus (deel 36: afspraak met het noodlot)

door fenk

Mijn virtuele relatie met Munshi was een mistlandschap, aan mijn hand een geheimzinnig meisje dat vanaf haar bovenarm aan het zicht onttrokken was. Enkel haar zilverwitte mouw was zichtbaar. Ik dacht dat ik haar leidde naar een donkere schim in de mist, de vage contouren van de klootzak die de vrouw had gestolen die ik nooit had bezeten.

Nu werd de mist ijler. Ik ontdekte een vijfpuntige ster gekerfd op de rug van Munshi. Haar gezicht bleef nog verhuld, maar aan haar andere hand zag ik een andere vrouw lopen, Elektra. Pas nu besefte ik dat zij ons voorttrok en de richting bepaalde. Niet mijn wraak was het doel, maar wel de vloek van de pentagram. De schim in de mist bleek uit meerdere personen te bestaan, spoken van mijn verleden, mensen die ik had gekend, maar vooral mensen die ik enkel uit verhalen kende. De vulkaanman, bleke Sarah, de messenwerper, padre en Molek.

Met de moeder ging ik afspreken, zij zou mijn richtlijnen krijgen.

De dochter kreeg het verhaal van de messenwerper. Uit ervaring wist ik dat ik hiermee meisjes kon betoveren. Van haar reactie hing af of ik haar al dan niet in de afspraak met Elektra zou betrekken.
Moeder en dochter tegen elkaar uitspelen, dit pervers genoegen liet me zeker niet koud.

RE: nog drie keer slapený
From: de messenwerper (demessenwerper@hotmail.com)
Sent: Saturday, June 16, 2007 3:48:03 PM
To: munshi moonshe (munshi89@hotmail.com)

Het zal 18 juni zijn, 22 uur, dus nog voor zonsondergang. De plaats zal volgens de Lambert72-methode geprojecteerd worden op (153066, 207932). Je zal lezen dat ijzer en goud in de lucht zijn, en stuifmeel en rook op de grond, en je zal het begrijpen. Met de gsm in de hand zal je op de volgende instructie wachten.
Je huid zal naar honingzeep ruiken, vermengd met het onvermijdelijke angstzweet.
Beken dat de onrust binnensluipt. Waarom zou je me anders beginnen bedreigen?

Over Korè moet je je niet ongerust maken. Ze is sterker dan je denkt. En nee, ze weet niet wanneer en waar wij elkaar ontmoeten. Als je jezelf volledig aan me overgeeft, hoef je de concurrentie van een jongere vrouw niet te vrezen.

Wat is afgedwongen en wat komt voort uit vrije wil? Is het onderscheid niet kunstmatig? Als het concept "individu" bestaat, waarom getroosten we ons dan zoveel moeite om ons "zelf" door anderen te laten bevestigen?

Ik spreek af met Munshi, laat dit duidelijk zijn, niet met Elektra. Munshi is de vondelinge, die in haar blindheid het diepste verlangen van een man weet te doorzien. Neem dus een doek mee waarmee je jezelf kan blinddoeken. Maar vooral, wees ongerept en blijf ongerept. Wat er ook met je gebeurt. Op de afspraak zal de messenwerper opduiken, bereid om zich te onderwerpen aan de wet van het ogenblik en aan het onafwendbare van de laatste nacht van de duizendeneen nachten. Ik verwacht van jou niet minder.


 

feedback van andere lezers

  • miepe
    fwieieieiew, is een héél ingewikkeld stuk hoor
    afspreken met Munshi, niet met Elektra
    maar eigenlijk doe je dat met een pervers genoegen om de moeder... ting tong unk bonk

    nu ja, ik moest het maar allemaal gevolgd hebben
    dikke schuld, eigen bult

    en ik vind het spijtig dat ik het niet heb kunnen volgen
    fenk: Ik ben al blij als ik zelf af en tgoe kan volgen.
    x
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .