writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vallende Sterren

door GoNo2" Hallo, 't is hier met GoNo, 'k heb een klein vraagske met grote gevolgen voor u..."
" Zegt u het maar, m'n vriend..."
" 't Zit hem namelijk zo, toen ik vanmorgen in de spiegel keek schrok ik mij een hoedje en tevens een bultje. Want wat zag m'n oog?"
" 'k Zou het niet weten, mijn ogen zien meestal niets op een maandagmorgen..."
" M'n waarde vriend, 'k zag sterretjes, meer dan vijftig sterretjes, verspreid over heel m'n aanminnige linkerhelft. Moesten er nog strepen bijgestaan hebben, dan was mijne smikkel een levende reclame voor de USA . Ik verschoot zo erg dat ik tegen de badkamerdeur liep, met als gevolg nog meer sterretjes."
" Tja, m'n vriend, en dat op een maandagmorgen? Ik neem aan dat u zich eventjes als het ware een ster voelde? Grapje hoor !"
" Moest het zo triestig niet zijn, 'k zou er nog mee kunnen lachen. Maar de bedoeling was om drie sterretjes te tatouŽren hť? En geen sterrenhemel."
" Hoedat, bent u ook naar diene fameuze tatouŽerder geweest, de gazetten staan er vol van. U bent al het tweede geval in amper een week tijd. Voor u was er nog ene Kimberley, schoon meiske, nu ietske minder schoon. Maar er zijn collega's die zot van haar zijn. Ik heb zelfs vernomen, uit goeie bron, dat ze op VTM een nieuwe reeks gaan maken. Een wetenschappelijke reeks over sterren en planeten met Kimberley als presentatrice. Ze lijkt me er het geschikte type voor, vindt u ook niet?"
" 't Zal me worst wezen, ik wil dat ge die sterren van m'n lieftallig smoeltje haalt. Of ik doe u een proces aan. En ge moogt gerust zijn dat ik een driesterrenadvocaat onder de arm zal nemen. Als ik hem van de grond krijg, welteverstaan hť?"
" Hoedat? Moet ik die sterren verwijderen? Wat heb ik hier mee te maken?"
" Ge hebt ze er op gezet, ge kunt ze er ook weer afhalen hť?"
" Meneer, neem me niet kwalijk, u moet niet op de sterren schieten, maar op de pianist. Ik denk dat de sterren een loopje met u nemen. 't Staat in de sterren geschreven, dat u dat proces zult verliezen..."
" Achzo? En waarom zou ik dat proces verliezen? De sterren staan in een gunstig teken ten opzichte van Mars!"
" Omdat u bij de verkeerde persoon bent voor uw klacht..."
" Verkeerde persoon, hoedat verkeerde persoon?"
" U bent hier bij de Koninklijke Sterrenwacht van Hove, wij ontdekken sterren en geven ze een naam, maar ik beloof u dat de volgende ster de naam GoNo krijgt., maar eerst komt Kimberley aan de beurt..."
" Miljaarde, sorry, maar 'k voel me plots een vallende ster en dat doet pijn. Weet ge ergens een sterreporter zitten, 'k zou met m'n verhaal eens op tv willen komen. Ter promotie van m'n nieuwe gedichtenbundel met als titel: " Daar waar de sterre bleef stille staan...".Hallo? Hallo?"

Verbinding verbroken.
Ik hoorde nog juist op de radio:
" Er zijn vallende sterren gesignaleerd op de E14 ter hoogte van...."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  toen ik de titel las moest ik weer aan die ladder denken
  een vreselijke gedachte

  alles wat valt doet me daaraan denken vandaag

  maar het was met de vallende kinderster Kimberlieke
  GoNo2: Dankjewel!
 • Mistaker
  Vreemd volk die Kortrijkzanen.

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Inderdaad!
 • silvia
  goeie Kimberlizer Gono ! :-)
  GoNo2: Dankjewel!
 • Mephistopheles
  Ik heb gisteren nog een vallende ster gevangen, maar het is noch rookbaar noch eetbaar, dus je hebt er eigenlijk bitter weinig aan
  GoNo2: In de wc-pot plakken?
 • yellow
  Q is good for you,
  leuk neergezet,
  graag gelezen,
  p.s.
  intussen is het uitgekomen, ze wist wel wat ze deed maar durfde het niet te vertellen aan papa.
  GoNo2: Dankjewel!
 • Ghislaine
  Zou ik die radiozender graag uit de ether willen. Elke verrader wens ik een pijnlijk ongeval toe. Leren, zullen ze, al is het Spartaans. Er zijn al teveel collega's in verraadde ongevallen betrokken geweest, dat ik echt niet lief reageren kan, sorry Gono maar je bedoeld het vast niet slecht.
Er zijn 16 bezoekers online, waarvan 0 leden: .