writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

't Is plezant om dood te zijn

door GoNo2De kerk verkeert in een crisis. Een diepe, naar het schijnt. Er zijn geen roepingen meer. De jeugd heeft andere bekommernissen dan naar de kerk te gaan, laat staan dat ze enige interesse zouden vertonen voor het woord Gods.
Moest de kerk een beetje inspelen op wat de jeugd heden ten dage bezighoudt, 't zou hen geen windeieren leggen. Wat belet de kerk om z'n patrimonium vol te stouwen met videogames?
Zo van die games waarin geweld centraal staat? Het heroveren van Afrika door missionarissen?
Met harde hand, want die arme negertjes weten toch niet beter. En als bonus krijgt ge een abonnement op Kerk & Leven.
Waarom niet van de biechtstoel een verkooppunt maken voor tickets van één of ander popfestival?
De begrafenis van Michael Jackson op groot scherm in de kerk, met dolby surround. En iedereen die als afscheid de moonwalk danst? Moet kunnen. Wacko Jacko zal vanuit het hiernamaals een verwijfd lachje laten horen. Met het risico dat hij een dreun tegen z'n kop krijgt van Elvis of John Lennon. Waarbij z'n pruik achterstevoren kom te staan, zodat z'n neus wat vaster aan z'n bleek gelaat plakt.
Yasmine is met open armen ontvangen hierboven. Ze hebben zelfs voor één keer de Rode Loper gelegd. Wat alleen voorbehouden is aan Heilige Vaders. Ik verdenk God er van dat Hij een socialist is. En nu Van Miert ook zijn intrede gedaan heeft, wacht de Hemel nog mooie tijden.
Want Van Miert was een heilige, bij leven en welzijn. Ik heb niets dan positieve verklaringen gelezen. Voor een socialist kan het tellen hé? Of komt het doordat de Kerk zelf ondergedompeld zit met schandalen? 't Zijn allemaal geen koorknaapjes die in de hemel komen, me dunkt!
De clericus die te veel met hun van wijwater doordrenkte poten aan de kindertjes gezeten hebben, zullen waarschijnlijk een tijdje in het vagevuur moeten verblijven. Waarna hun zonden vergeven zullen zijn. Zo gaat het hier op aarde, zo gaat het ook in de Hemel. Ge moet u niet te veel voorstellen bij dat vagevuur, 't is een procedure die de zonden witwast. Ze zijn in de Hemel gebonden aan strikte regels vastgelegd op stenen tafels. Maar binnenkort komt er verandering, want God en z'n zoon Jezus hebben de pc ontdekt en een aanbesteding uitgeschreven.
Ze wachten op Bill Gates, de grote baas van Microsoft. 't Is kwestie van tijd hé? En tijd is relatief, zei Einstein. Die kan het weten, want die zit er ook al. Ze hebben daar een clubke opgericht van de Verlichte Geesten. Met als voorzitter een duif. Hoe komen ze er toch op?
Waarmee ik wil zeggen dat het Hiernamaals best te pruimen valt en ik me in goed gezelschap zal bevinden, als m'n tijd gekomen zal zijn. Want schrijvers en dichters zijn een rayon apart. Die krijgen faciliteiten. Over de taalgrens heen. Er moet toch iemand geschiedenis schrijven hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  of hoe het aardse al heel hemels kan zijn
 • Zingendevleugel
  De kerk is van God los waarom? De hemel staat naast je mooi he, de mens zijn hersenen zijn troebel door het ik ziet het niets, knappe zinnen uit onderbuik gevoelens Maar ja , een mens is verstandelijk gehandicapt, zijn hersenen aangetast, kan nog een klein beetje gebruiken om in ieder geval een paar jaartjes te leven.
  Ik mis intelligentie in het verhaal.
  GoNo2: 't Zal me worst wezen.
 • Mephistopheles
  Je zou een goeie columnist zijn, heel wat beter dan wat Brusselmans destijds uit zijn virtuele pen kotste.

  O ja, ik denk niet John Lennon Michael Jackson een dreun zou verkopen. Elvis zou het natuurlijk onmiddelijk doen, maar Lennon heb ik mijn twijfels over.
  GoNo2: Ik ook !
 • Mistaker
  Ik denk ook niet dat Lennon zou meppen. Hij was een weegschaal en een intellectueel, dat volk mept niet.
  Erg leuk om te lezen.

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dank je wel!
 • krisdl
  Jij vraagt je af hoe die Verlichte Geesten er op komen... wel, ik vraag mij af hoe jij er toch steeds opkomt.
  Leuk om te lezen.
  GoNo2: HIJ vraagt het zich af, ik niet hoor!
 • jan
  je zou voor minder sterven, kan ik eindelijk met Marylin Monroe tafelen!
 • Ghislaine
  Ik denk daar nog lang niet aan Gono
  GoNo2: Nu wel hé?
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .