writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ondersteboven-averechts

door elpe

Het leek wel of alles bol stond of moet ik hol zeggen, dit had ik nog nooit eerder gezien. De oude, iep die helemaal achteraan de tuin staat, leek hoger te staan dan gisteren. De koeien aan de overkant in de wei, die leken minstens één meter hoger in de polder te grazen en voor zover ik mij kon herinneren is deze polder nog altijd een plat landschap. Potverdorie, die laatste "oud bruine" van Roeselare is er dan toch te veel aan geweest. Wat overkomt er me toch? Mijn rode kever staat met zijn neus, omhoog, in de richting van de straat geparkeerd. In de verte, tegen de berm van de autosnelweg, zo'n twintig meter hogerop, staat blijkbaar iemand te zwaaien, op zijn kop. Wie is dat dan … helemaal in het geel gekleed… of nee, geel met rode stippen. Bizar is dit hoor.

De horizon afspeurend zie ik dat deze omhoog kromt. Waar zit ik dan, zit ik dan binnen in de wereldbol?
Ja, dat is het …nu zag ik het, de wereld is binnenstebuiten gekeerd en ik zit er in. Gisteren hadden we er samen nog een fel -maar lachwekkend- gesprek over. Hoe zou de wereld er uit zien als de aardkorst doorzichtig was?
Er was één probleem. Ik zat hier alleen en de anderen liepen aan de buitenste kant. en die gekkerd in het geel, met zijn rode stippen, dat is de windmolen van het naburige dorp. Goh, jongens toch, ik drink nooit meer.
Maar hier zitten had zo ook zijn voordelen, dacht het perverse deel van m'n brein. Wie weet wat kom ik nog allemaal te weten van hieronder uit.
Ik stap in mijn vehikel en rijd de weg op… naar boven, want alles rondom mij was "naar boven", er was niks naar beneden. Ik schoot in een lach en zit te schokschouderen tot ik plotseling een donkerblauwe vlek boven me zie. Aan de rand witte boordjes en in het midden allemaal ovaalvormige witte stippen die zich kriskras door elkaar bewogen. Plots een paar prachtige benen… maar dan langs onder gezien.
Aha, ik snap het, ik kijk naar het meer langs onder en die benen die zijn van Marianne, ons leuk buurmeisje. Potverdorie…; neen, het is niet waar, ze zwemt naakt. Giechelend verlies ik bijna de controle over mijn stuur, sla linksaf en donder met een grote knal, uit m'n bed.

Onder mijn neus liggen mijn gele sokken, met rode stippen, te stinken. Een geurtje dat een delirium waardig is.

© elpe


 

feedback van andere lezers

  • jan
    wat ruikt Marianne's slipje toch lekker hé!

    grtzz
    elpe: zo ver had ik er nog nieet over nagedacht... maar nu je het zegt ..

    merci
    elpe
  • tessy
    Heerlijk verhaal.
    Ik zie het zo voor me, de mannen die aan de toog wauwelen, en 's anderdaags... de kater .hihi
    Nog van dit graag.
    elpe: hoe de mannen ....?
    zitten vrouwen dan niet aan de toog?
    mercikes
    elpe
  • GoNo2
    Gele sokken met rode stippen, 't zegt veel over de persoon die ze draagt hé?
    elpe: ja hé....volgens mij een artistiek persoon... hiihi
    bedankt
    elpe
  • ivo
    of hoe drank het stille verlangen in de mens vrijmaakt en doet dromen van heel vreemde zaken - de puurheid van de energie die de mens stuurt en die gesublimeerd in nuchtere toestand de mens doet handelen en verlangen?
    elpe: maar zij ontsnappen aan de harde werkelijkheid !
    eventjes toch

    bedankt voor de fb
    elpe
  • Ghislaine
    In je pint gevallen collega? lol
    elpe: een verhaal van "horen zeggen" ...
    bedankt voor de reactie maar ik drink (bijna) géén alcohol
    mijn verhalen zijn niet altijd op mezelf toepasbaar ..moet je weten.
    groetjes
    elpe
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .