writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Highway to Hell

door GoNo2Hij is op weg naar z'n vakantiebestemming, al uren rijdend in z'n zware BMW -coupé. In het begin viel het nog mee, toen zat hij niet alleen op de baan. Hij bezorgde die onnozele vakantiegangers, met hun slakkenhuisjes, de stuipen op het lijf. Ze moesten die caravans verbieden. Hoe kunnen ze nu, in godsnaam, tegen dertig per uur door de Alpen trekken? Moeten die nu allemaal op 't zelfde moment vertrekken? Ze moesten vakanties afschaffen. Alleen de bazen hebben recht op vakantie, want zij zorgen dat er werk is. Terug naar de middeleeuwen of op z'n minst naar de jaren 1800. Weg met dat vakbondgedoe, de emancipatie van de vrouw, de gelijke rechten en al die andere rotzooi.
Hij grinnikt, rijdt over de witte streep en geen tegenliggers te zien. Een beetje gas geven en in het voorbijzoeven eventjes toeteren, kwestie van te laten zien en horen dat hij er aankomt. Ook een beetje om die paljassen te doen daveren achter hun stuur.
Maar nu zit hij al uren alleen op de baan, 't lijkt wel of er geen einde aan komt. De lol is er voor hem af nu hij geen publiek meer heeft. De weg is afgesloten en er staat een bord " OMLEIDING".
Eigenaardig, een bord met nederlandse tekst en dat in de Alpen. De eenmaking van Europa kent geen grenzen meer. Twee arbeiders zijn druk bezig het asfalt te vernieuwen. Ze doen hem teken om z'n vaart te minderen, wijzen naar het bord met 30 op. Waarom zou hij vaart minderen, denkt hij. Er is geen kat en ook geen hond op de baan. Alleen die twee arbeiders. En arbeiders hebben niets te zeggen tegen grote bazen. Zeker niet als ze in een zware BMW rijden. Maar de doorgang is te smal en hij moet wel vaart minderen, wil hij niet in het ravijn donderen.
Aan dertig per uur passeert hij de twee arbeiders, die hem vriendelijk toelachen. De pot op met hun vriendelijkheid, hij heeft andere zakens aan z'n hoofd. En daarbij de ene lijkt op Saddam en de andere op Hitler. Da's ook geen referentie om zo door 't leven te gaan, bedenkt hij zich.
Oef, eindelijk verlost van die enge doorgang, eindelijk terug op de snelweg. Snel-weg, de naam zegt genoeg. Beetje gas geven. Wat is er nu weer? Weer een bord met " OMLEIDING". Verdomme , moeten ze altijd die snelwegen vernieuwen in de vakantieperiode? Kunnen ze dat niet 's nachts doen? Twee arbeiders doen teken dat hij z'n vaart moet minderen en wijzen hem op het bord met 30 erop. Jaja, 't zal je kind wel wezen, 't zijn waarschijnlijk broers van die andere twee en ze lijken op Saddam en Hitler. Ze knikken hem vriendelijk toe, hij steekt z'n middelvinger op. Fuck you, onnozelaars.
In de verte ziet hij een rode gloed. Is dat nu de zon of een bosbrand, vraagt hij zich af. En wat staat er op dat bord dat hij zojuist passeerde. Even in achteruit en aan tweehonderd per uur naar beneden tot bij het bord.
Z'n verbazing slaat om in paniek, want er staat " Highway to Hell". En naast het bord staan twee arbeiders die verdacht veel op Saddam en Hitler lijken...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Mephistopheles
  Ik denk dat ze het niet goed met mekaar zouden kunnen vinden hebben, Saddam en Hitler
  GoNo2: voor Satan geldt er maar één regel: ge moet slecht zijn!
 • jan
  een goed begin voor een horrorfilm,

  grtzz
  GoNo2: laten we een script schrijven?
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .