writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een dom ongeluk.

door Julien_Maleur

Het was alsof de hemel plots op me neerkwam. Net nog was er niets aan de hand. Ik in de leefkamer, een boek van Bob Mendes in de hand; mijn partner in de keuken, aan het opruimen. Plots een door merg en been dringende schreeuw. In geen tijd stond ik in de keuken. Het beeld, dat ik te zien kreeg vergeet ik nooit. Mijn vrouw stond er wankelend op haar benen en keek doodsbang naar haar linker hand,waar het bloed uitspoot in alle richtingen, bij elke hartslag. Voor mij was het duidelijk: de slagader was geraakt, Ik moest vlug zijn, heel vlug of mijn vrouw bloedde dood.
Later, in het hospitaal, werd ze aan haar hand geopereerd. Pas de volgende dag kreeg ik de chirurg te spreken.
'De zenuwen zijn op een drietal plaatsen doorgesneden.'zei hij, 'Uw vrouw zal voor lange tijd geen gevoel meer hebben in haar wijsvinger en middenvinger. Dit zal genezen, maar het kan heel lang duren. Zenuwen groeien slechts één milimeter per dag.'
We zijn nu drie maanden verder. Nog steeds moet zij elke dag naar het hospitaal, naar het revalidatiecentrum. Haar hand kan ze nog niet gebruiken. Eten met mes en vork lukt niet. Iemand moet haar vlees snijden.
Iedere dag is er de vrees, dat het niet meer goed komt, dat misschien een nieuwe operatie nodig zal zijn, opnieuw zo veel pijn daarna.
Ze is bang.
En ik?
Ik kan haar alleen maar troosten, er zijn voor haar, haar helpen en haar taken overnemen.
Dat stomme ongeluk maakte van mij wat ik tijdens heel mijn leven nooit ben geweest: een huisman.
Slechts één seconde onoplettendheid was er nodig om van mij een moderne man te maken.

 

feedback van andere lezers

  • GoNo2
    Spijt komt altijd te laat hé?
    Julien_Maleur: idd GonNo2. Dank voor lezen.
    JM
  • ivo
    oeps van een malheure gesproken, de verminking van de mens door een ongeval laat diepe sporen achter, tot zelfs bij de nieuwe man ..
    Julien_Maleur: Zo is het, Ivo. Nood breekt wet, zegt men, maar nood verandert ook een mens en doet hem zaken doen, die hij anders nooit zou doen. Dank voor het lezen.
    JM
  • jack
    Een leven kan in een oogwenk geheel veranderen he, en als mens sta je machteloos. Een dikke pluim voor jou omdat je je vrouw op zovele vlakken bijstaat!
    Julien_Maleur: Dank je Jack. Voor de verandering was dit nu eens geen fictie, maar realiteit. Ik wou alleen meegeven hoe het leven ons soms kan dwingen van onze principes af te stappen.
    vg JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .