writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Deel 02. Van complotten en de Magische Spiegel.

door GoNo2" En Laurenzio, hoe zit het met het nageslacht? Komt er al schot in de zaak? Wanneer mag ik m'n eerste kleinkind verwachten?"vroeg ex-koningin Lavachequirit. 'k Weet het, ga met zo'n naam door 't leven. Niet moeilijk dat ze haar verbannen hebben.
" Mammie Queen, ge stelt me drie vragen tegelijk, dat zijn er vier te veel..."antwoordde prins Laurenzio, in een poging om een doordenkertje te lanceren.
" Jongen, ge lijkt meer en meer op uw dierbare vader, God hebbe z'n ziel, die kon ook zo van die stomme antwoorden geven en nog stommere vragen stellen. Voor ze hem neerstaken vroeg hij of het om te lachen was. De moordenaars, God hebbe ook hun ziel, zeiden dat het een oefening was voor het grotere werk dat nog komen moest. Waarop uw vader zich belangeloos opofferde tot meerdere eer en glorie van Neverland. Weliswaar een serieus handje geholpen, maar da's maar een detail."
Sneeuwwitje was aandachtig aan het luisteren en dacht er het hare van. Die gevallen koningin zat schijnbaar mee in het complot, waarvan haar man het slachtoffer geworden was. 't Was opblazen geblazen, wilde ze niet dat het haar ook overkwam. Ze had er wel iets over gelezen in de Fabeltjeskrant, maar die krant was een sensatieblad en leefde van de roddels. Hun paparazzi waren er als de kippen bij om al die koningshuizen in verlegenheid te brengen. Vroeger kon ze nog eens in monokini aan haar koninklijk zwembad liggen, maar dat was ook voorbij. Sedert er een trol, compleet met camera, uit een boom viel, pardoes voor haar neus in 't zwembad. Toppunt was dan nog dat diene trol niet eens kon zwemmen. Moest ze hem nog redden ook. Wat ze ook deed. Maar ze kreeg een heel apart gevoel van binnen, toen hij zich vastzoog aan haar naakte borsten. Trollen hebben een sterke moederbinding, maar dat wist u al hé?
Sneeuwwitje besloot de stier bij de horens te vatten en de koe bij de uier. Kwestie van het evenredigheidsprincipe toe te passen.
" Zeg, Vachequirit, tot nader order ben ik hier nog steeds de baas. Ook in mijne buik. En moest ge in de tijd eens deftig uitgelegd hebben aan uwen zoon, wat de echtelijke plichten zijn, dan had ge nu al een kleinkind op uwen schoot. Maar met een vent, die voor het slapengaan een sprookje wil horen over koene ridders die vechten tegen draken, kunt ge niet veel aanvangen..."
De zeven dwergen spitsten de oren, de elfjes die nu al met twaalf waren, ook. 't Ging over seks, vandaar hé?
" Zeg Sneeuwvitje, een beetje respect voor een gevallen Queen zou u niet misstaan hoor, ik ben nog altijd uw schoonmoeder..."
" Schoonmoeder? Lelijkmoeder bedoelt ge zeker?"sneerde Sneeuwwitje op dreef gekomen door de rum die verwerkt zat in de brokkenpap.
" Hebt ge die spiegel nog in uwen kelder? Vraag maar eens wie de lelijkste van 't land is? Wedden dat ik als eerste uit de bus kom? Wat het bewijs is dat ik een streep voor op u heb hé?"
Die zat en deed pijn. Verdorie, niet alleen was Sneeuwwitje de mooiste van 't land, maar ze wou ook nog de lelijkste zijn. Een combinatie die bijna niet te rijmen viel. Of ze moest een dichter raadplegen of de weergoden. Dat laatste kon alleen in de herfst van haar leven als de eerste vorst zou verschijnen. En de eerste rijm. Zo stond het geschreven in de Sprookjeswetten. Een lijvig boek, waarin al het ongeschrevene geschreven en al het onbesprokene besproken stond.
" Welnu, van uw voetstuk gevallen en blijven botsende koningin, laten we de vraag stantepede gaan stellen aan de magische spiegel die altijd de waarheid vertelt, behalve als hij liegt..."
" De Spiegel, de Spiegel, de Spiegel !"riepen de zeven dwergen, met op de achtergrond de twaalf elfjes, in koor.
" 't Is al goed, dwergchimpansees, 't is al goed..."sprak Sneeuwwitje hen vermanend toe.

De hele stoet zette zich in beweging om af te dalen naar het Heilige der Heiligen. Daar waar alle kennis der sprookjes door de eeuwen heen verzameld lag. Daar waar de oorsprong van 't mensdom lag. Waar de staf van Mozes, de stenen tafelen en stoelen, de elf geboden van de Elfjes, de opgezette draken, de plopkoeken en zoveel meer, lagen. Waar de bijbel vredig naast de koran en andere sprookjesboeken lagen te wachten tot ze terug in ere zouden hersteld worden.

Wordt vervolgd
©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  het onderhoud de lachspieren van wie leest
  GoNo2: Probeer ik eens een serieus verhaal te vertellen...
 • tessy
  Inderdaad heel plezant, van mij mag je op deze manier nog vele serieuze verhalen vertellen ;-)
  GoNo2: Sprookjes zijn altijd serieus hé?
 • Mephistopheles
  't gaat een heel epos worden, zekers?
  GoNo2: Die kans zir er in!
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .