writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

TAKBIR (6)

door koyaanisqatsi

Toen de imam tevoorschijn kwam werd hij een lichte opwinding gewaar. Een hele week had hij hier naar uitgekeken: het tweede optreden van de man die met de ingrediŽnten verbazing en onbegrip een brij van discussies aan de kook had gebracht. De impact van zijn preek -voor zover er van een preek sprake was geweest- was in de hele omgeving blijven nazinderen. Als een door de beste roddelwijven doorgegeven kwakkel, had het nieuws van zijn debuut zich als een lopend vuurtje verspreid en de meest uiteenlopende reacties teweeggebracht.
Halima had er om moeten lachen, wat hem kortstondig kregelig had gemaakt omdat ze daardoor onbewust ook enige spot had gedreven met zijn verborgen enthousiasme. Hij had zijn verwachtingen dan ook voor zichzelf gehouden en niet gereageerd op haar conclusie dat als de man zo doorging hij waarschijnlijk niet lang aan de moskee verbonden zou blijven.

De gebedsruimte begon zich sneller dan normaal te vullen, wat er op wees dat imam alvast in ťťn opzet was geslaagd. De vraag hoe lang het hem zou lukken zoveel gelovigen op tijd voor de aanvang van de preek present te krijgen was een ander paar mouwen, aangezien het van niemand zijn gezicht viel af te lezen of hij zich uit nieuwsgierigheid of uit angst het gebed te zullen missen naar de moskee had gehaast.

Terwijl de imam de minbar besteeg bekroop hem de angst dat zijn eerste preek weinig meer was geweest dan een publiciteitstunt. Provoceren, shockeren, schofferen en sex waren zowat toverformules voor succes bij de massa geworden en hij mocht er niet aan denken dat de imam voor zijn debuut uit dat arsenaal van platte verkooptruuks had geput.
Nu, hoe dan ook, het moment van de waarheid was aangebroken, want de imam schraapte zijn keel en sprak zijn begroeting uit. Toen keek hij even in het rond, krabde zich met een duim, wijs- en middenvinger op de neus, zei: 'Broeders en Zusters, alle profeten waren rebellen!' waarna hij aan het gebed begon.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  mooi mooi de moeite waard om te blijven lezen ..
  koyaanisqatsi: en nu maar hopen dat het zo blijft... thnks
 • jack
  Haha, je houdt de spanning erin!
  koyaanisqatsi: zo lang het lukt... :-)
 • ppe

  zijn begin (jouw einde :) ) is alvast schitterend
  koyaanisqatsi: dank dank dank
 • Mephistopheles
  Profeten waren inderdaad rebellen, net als Jim Morrison en Bart Simpson.
  Ik ga alvast aan mijn eigen gebed beginnen..
  koyaanisqatsi: Een Onze Overgrootvader?
  Een Vies Gegroetje?
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .