writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

TAKBIR (7)

door koyaanisqatsi

Toen hij de moskee verliet dacht hij aan Halima's woorden. Na deze tweede frats van de imam kon hij niet anders dan de woorden van zijn vrouw enige profetische waarde toedichten: nog zo'n optreden en de man kon zijn biezen pakken, zeker weten. Want het was uitgesloten dat de mensen zich naar het vrijdaggebed zouden blijven begeven om onvoorstelbaar korte uitspraken, die hen alleen maar de wenkbrauwen deden fronsen, te aanhoren en binnen de kortste keren weer op straat te staan. Dat hijzelf een heel ander oordeel was toegedaan deed niet ter zake. Per slot van rekening was hij zich er al zo lang als hij zich kon herinneren van bewust dat hij op religieus vlak een eenzame koers vaarde. Een bewustzijn dat hem niet stoorde of bedrukte maar integendeel in de overtuiging deed leven dat hij oprecht met zijn geloof bezig was.
Hij stak de straat over en ging de groenten- en fruitzaak recht tegenover de moskee binnen. In het gangpad naar de rekken met frisdranken botste hij ei zo na tegen een jonge vrouw in een opvallend purperen jilbab. Bevangen door de schoonheid van haar gelaat, die extra werd geaccentueerd door de bedekking van de rest van haar verschijning, verslikte hij zich in zijn speeksel, waardoor zijn 'Excuseer' als een zenuwachtig gepiep uit zijn keel omhoog borrelde.
De vrouw beantwoordde zijn verontschuldiging met een strakke glimlach en liep met een opvallend trotse houding langs hem heen naar buiten. Aangespoord door een spontaan verlangen iets van haar vormen in haar losse kleren te ontwaren, begon hij haar als een betoverde schooljongen na te gapen. Maar alles bleef bedekt, waardoor haar klederdracht haar doel niet het minst voorbijschoot en hem met een prikkeling van frustratie voor zijn stiekeme spoor van haantjesgedrag bestrafte.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  mooi mooi ... het menselijke in het verhaal spreekt
  koyaanisqatsi: dank dank!!!
 • jack
  Goed geschreven weer. Die allesbedekkende kleding maakt inderdaad nieuwsgierig naar meer he... ;-)
  Wel spijtig dat je stukjes zo kort zijn altijd!
  koyaanisqatsi: Dank alweer -en ben het helemaal eens je opmerking ;-)
  Ik vrees dat de schrijfgierigheid veel met tijdsgebrek te maken heeft.
 • tessy
  Ik heb dezelfde opmerking als Jack, vind het ook jammer dat je stukjes zo kort zijn.
  Ik lees ze heel graag.
  koyaanisqatsi: Hartelijk dank! Zoals aan Jack gezegd: ik vrees wat krap met schrijftijd te zitten.
 • ppe
  super

  ik zie nieuwe ontwikkelingen ;) nog meer nieuwsgierig geworden :)
  koyaanisqatsi: Bismillah! btw.. ppe Albanees??
 • Mephistopheles
  Op naar 8
  koyaanisqatsi: da's de logica zelve! jiehaa!
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .