writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

TAKBIR (8)

door koyaanisqatsi

Toen de vrouw in het purper uit zijn gezichtsveld was verdwenen, keerden zijn gedachten zich naar het verleden, naar de weken die voorafgingen aan zijn huwelijk met Halima. Dagen waarin het vuur van zijn nieuwsgierigheid naar haar lichaam met de minuut hoger was opgelaaid en zijn bewondering voor de vastberadenheid waarmee ze haar maagdelijkheid had willen behouden een steeds intensere vorm had aangenomen. Tegelijk had hij niet kunnen ontkennen geplaagd te worden door de onzekerheid die haar totale gebrek aan sexuele ervaring met zich meebracht; een ongerustheid die achteraf volkomen onnodig was gebleken aangezien Halima zich zonder de minste remmingen aan haar eigen, gedisciplineerd bewaarde verlangens en leergierigheid had overgegeven. Sterker zelfs, ze had hem bij de aanvang van hun huwelijksnacht met de woorden: 'Ik hoop dat je beseft wat je plichten in onze slaapkamer zijn,' zodanig van zijn stuk gebracht dat het enige tijd had geduurd alvorens hij tot penetratie in staat was geweest; een op dat ogenblik pijnlijk ongemak dat hij met diep in zijn binnenste brandende schaamte aan de openbaring van haar naaktheid had gewijt. Toen het eindelijk zo ver was en hij op het punt stond bij haar binnen te dringen, had zij angst noch aarzeling getoond en hem zuchtend in het oor gefluisterd dat ze klaar was om haar geduld te zien beloond worden. Een verlangen dat hij met een traan in elke ooghoek en niet zonder enige moeite had weten te bevredigen.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  teder mooi beschreven
  koyaanisqatsi: Nogmaals dank!
 • tessy
  Mooi, graag gelezen.
  koyaanisqatsi: Graag gedaan. :-)
 • jack
  Inderdaad mooi.
  Ik begrijp je, ivm dat tijdgebrek. Bij mij uit zich dat in een maniakaal altijd en overal meesleuren van notities en schrijfgerief om op elk mogelijk vrij momentje op zn minst de mogelijkheid te hebben wat te schrijven of overdenken. Als ik niets bij heb, ben ik niet gerust!
  Vaak tot ergernis van mijn omgeving, maar dat is hun probleem ;-)
  koyaanisqatsi: Zo heb ik ook lang rondgelopen, tot ik bijna letterlijk verzoop in een zee van notities. (Doet me trouwens aan Kenji Nakagami denken -Japans schrijver die o.a. als kruier aan de kost kwam)
  Nu ga ik nogal veel afstandlopen en zit ik tijdens het lopen continu in mijn gedachten te schrijven. Dat helpt, in die zin dat ik na verloop van tijd enkel de cruciale punten in mijn hoofd overhoudt en niet met stapels hanenpoten opgescheept zit... :-)
 • ppe

  prachtig!!


  p.s beetje van alles :)
  koyaanisqatsi: Falemenderit shumė!
 • Mephistopheles
  Mooi beschreven.
  Ik wacht trouwens ook tot de huwelijksnacht vooraleer ik van de grond ga, je moet deze uitspraak alleen niet te figuurlijk interpreteren
  koyaanisqatsi: Mephisto en het huwelijk???!!! Nu ja, ik heb zelf aan den lijve moeten ondervinden dat er rare dingen in een mens zijn leven kunnen gebeuren...
 • Ghislaine
  Verdiend loon zou ik zo zeggen, al is het een erg duur betaalde wip. Want een moordenaar krijgt niet eens levenslang. Toch moet je wat meer onder de Moslima's komen. Niet voor niks hebben die na hun huwelijksnacht een bloedhekel aan seks. En vallen hun mannen onze meisjes en vrouwen in de disco's lastig met smoesjes zoals, mijne madam ziek. Of ikke niet getrouwd. Hengsten zijn het. Dat is het enige wat hen bezig houdt, seks en nog eens seks, maar twee handen ola, dan is de ziekenkas groter dan Allah.
  koyaanisqatsi: :-)
 • Wee
  Mooi!
  x
  koyaanisqatsi: echt... Ik weet het niet meer. Nu ik het teruglees vind ik het er allemaal wat te dik opliggen...
Er zijn 70 bezoekers online, waarvan 0 leden: .