writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Vlaamse Bermudadriehoek 1

door GoNo2" Goeienavond beste kijkers, vandaag hebben we iemand in de studio, die een vliegende schotel heeft gezien boven de driehoek Boechout- Vremde- Lier, beter gekend als de Vlaamse Bermudadriehoek.
In het panel zitten professor D. Schepers, voorzitter van de heemkundige kring " De Maya's" en tevens hoogleraar aan de Katholieke Universiteit van Anchorage in Alaska. Welkom professor. Naast hem zit de mummie van Armand Pien, de alomgekende weerman van de ex-BRT. Tijdens de uitzending zullen een groep van mediums proberen contact te leggen met hem. Blijven kijken dus."
" Zo, meneer X, want door redenen van privacy stond u er op dat we uw naam niet bekend maken, wat ik persoonlijk onnozel vind, maar we respecteren uw mening daaromtrent. Dus meneer X, u heeft een vliegende schotel gezien?"
" Jawel, en ik moet zeggen dat ik mij een hoedje schrok, hoewel ik een klak droeg. Ik was aan 't rijden met mijne velo, zo rond een uur of twee 's nachts, toen er plotseling zo'n reuzegrote pannenkoek boven m'n hoofd vloog. Ik dacht nog hoe hebben ze die kunnen bakken, daar moet ge toch al een redelijke grote pan voor hebben. Maar toen gingen er lichtjes aan en uit, en die draaiden zo snel en rap rond, dat ik er mottig van werd. En ook een beetje duizelig, meneer de promotor."
" 't Is moderator Gaston, maar vertel verder, we zitten hier en thuis allemaal op het puntje van onze stoel, behalve degenen die in een zetel zitten..."
" En die schotel kwam lager en lager en bleef zo'n kleine dertig meter boven mij hangen, hoe rapper ik trapte, hoe rapper die mij volgde..."
" Ja en toen?"
" Zeg, gladiator, 'k mag toch wel drinken hé?"
" 't Is moderator Verreycken, maar drink maar even, want ik en de kijkers zien dat de emoties u parten spelen. Als camera 2 eventjes wil inzoomen, dan hebben de kijkers thuis er ook nog iets aan..."
" Waar was ik gebleven? O ja, dus die vliegende schotel volgde mij en ik maar trappen lijk ne zot. Nikske aan te doen, 'k geraakte hem niet kwijt. Ineens kwam er een lichtstraal uit dat spel en floep mijne velo verdween vanonder m'n gat, recht diene vliegende schotel binnen. Ik denk, wat krijgen we nu? Ge moet weten 't is een spiksplinternieuwe velo, 't prijskaarjte van Fietsenwinkel De Pedalen Kwijt hangt er nog aan. Ge moogt geloven dat ik er niet graag bij was, temeer daar ik pardoes in de netels terecht kwam.!"
" Drink nog wat en verslikt u niet hé? We gaan er eventjes uit voor enkele boodschappen van Openbaar Nutteloosheid. Tot zo dadelijk en blijven kijken, want het wordt nog spannender..."

Een kwartiertje later...

" Zo, beste kijkers, hier zijn we dan weer. Met deel 2 van de belevenissen van een jonge meikever in de late middeleeuwen. Sorry, dat is het programma dat hierna komt. Zeker ook naar kijken want het is een natuurhistorisch programma..."
" En zeg eens Gaston Verreycken, die we meneer X zullen noemen wegens privacyredenen. Hoe ging het verder?
" Dus ik lag in de netels met boven mij die pannenkoek..."
" Wacht eventjes, Gaston X, we gaan live naar onze reporter ter plaatse, die zich momenteel ter plaatse bevindt op de plaats waar het allemaal gebeurde. Hallo, Stany, hoort u mij? We hebben wel beeld maar nog geen klank. En zoals u kunt zien, beste kijker, wordt het beeld geweldig gestoord. Er schijnt daar toch iets aan de hand te zijn. Hallo Stany, hoort u mij? Nee dus, maar ik kan wel zien dat er een groep mensen in een kring staan en elkaars hand vasthouden. Ik vermoed dat ze contact proberen te leggen met Armand Pien. Stany, wij horen hier in de studio een irriterend gezoem en gebrom, kunt u dit nader verklaren? Hallo? Hallo? Stany hoort mij niet, beste kijkers, we proberen het later nog eens..."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

  • jack
    Haha,
    fietswinkel de pedalen kwijt...
    Sjans dat het fictie is want dat is in mijn buurt precies... :-)
    GoNo2: Misschien is het wel echt gebeurd, wie weet?
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .