writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Vlaamse Bermudadriehoek 2.

door GoNo2wat voorafging: zie deel 1.

" Zo beste kijkers, onze technici zijn druk aan het werken om de beelden en de klank live in uw huiskamer te brengen. We staan hier voor twee historische gebeurtenissen. Primo: zullen de Mediums er in slagen contact te leggen met de geest van Armand Pien? Secundo: zal onze commerciële zender er als eerste in slagen te bewijzen dat er wel degelijk vliegende schotels bestaan? Maar ik geef nu het woord aan onze gastspreker professor Schepers. Aan u het woord m'n waarde."


" Een UFO (voluit unidentified flying object) is een ongeïdentificeerd vliegend voorwerp waarvan wordt aangenomen dat het mogelijk of echt een buitenaards ruimtetuig is. Die voorwerpen kunnen meteoren zijn, uiteenvallende satellieten, zwermen vogels, vliegtuigen, lichten, weerballonnen of zowat alles wat beweegt binnen het spectrum van het zichtbare. Tot op heden is er echter nog niets positief geïdentificeerd als een buitenaards ruimtetuig op een manier die aanvaardbaar is voor het gezond verstand of de wetenschap. Dat wil zeggen: er is nog geen enkele voorval met een UFO geweest dat zich op identieke wijze een aantal keer heeft herhaald en er is geen enkel tastbaar bewijs van een voorbijvliegende UFO of van een UFO-landing. "
" Zo beste Verreycken X, als ik het goed begrijp en dat doe ik, is uwen vliegende schotel een verzinsel, een hallucinatie, een iets gezien hebben van gehoord, kortom er is geen enkel bewijs. Wat wilt u daar op antwoorden? En maak hetwat spannend voor de kijkcijfers hé?"
" Diene protector was er niet bij, ik wel. En kan meneer Schepers mij dan eens uitleggen waar mijne velo gebleven is? Ik zal toch wel weten wat ik gezien heb zeker?"
" Beste vriend X, het gebeurt wel meer dat er objecten spoorloos verdwijnen in de Vlaamse Bermudadriehoek.
Nog niet zo lang geleden zijn er drie auto's van het merk BMW spoorloos verdwenen en nog altijd niet teruggevonden. Maar om daar nu direct een ufo achter te zoeken? Lijkt me een beetje vergezocht hé?"
" Ja? En wat zegt u dan van boer Rijckaert, die z'n varkens in de lucht zag vliegen? Eerst dacht hij dat het roze olifanten waren, maar bij nader toezien waren het wel degelijk z'n eigen varkens die door de lucht zweefden."
" Minuutje, minuutje Gastonneke, er was een wetenschappelijke verklaring voor dat specifiek geval. Die moment was er een windhoos boven de Vlaamse Bermudadriehoek. Die varkens werden gewoon opgetild door de turbulentie van de wind. Zo ziet ge maar, dat er voor alles wel een verklaring is hé?"
" Boer Rijckaert is er vet mee, z'n varkens hebben ze teruggevonden drie kilometer verder in een nonnenklooster. Zo dood als een pier. En die nonnen weigerden ze terug te geven, want volgens hen was het een geschenk van God. Voor hun jaarlijkse BBQ met bijhorende fancy-fair ten voordele van het rusthuis voor gepensioneerde zusters."

" Als moderator moet ik ingrijpen, want dit gesprek lijkt me te ontsporen. We wijken af van het onderwerp, heren, laat ons terug keren naar de essentie van de zaak: bestaan er ufo's en is er leven na de dood?"

" Er zijn evenveel foto's van UFO's als van het monster van Loch Ness, en ze zijn van dezelfde kwaliteit: wazige kiekjes en vervalsingen. Vreemd genoeg valt de komst van goedkope videocamera's samen met een vermindering van het aantal UFO-waarnemingen..Ander tastbare bewijsstukken, zoals vermeende brokstukken van neergestorte buitenaardse ruimtetuigen, of schroeiplekken op de grond van UFO-landingen, of implantaten in de neus of in de hersenen van mensen die ontvoerd werden door aliens, zijn allemaal heel erg aards gebleken - in sommige gevallen gewone vervalsingen. "
" Meneer de professor, ik onderbreek u even voor een boodschap van Algemene Niets-nut. We gaan dadelijk verder met deel 3. Blijven kijken, er komen nog meer verrassende onthullingen..."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • jack
  Nieuwgierig waarheen dit leidt!
  Maar heel vlot geschreven en ik lach me nen delirium tremens ;-)
  GoNo2: Naar frituur " De Vliegende Schotel" of naar de " Pizzahut"...
 • Mephistopheles
  Natuurlijk bestaan UFO's, kheb het laatste nieuw modelleke liggen. Inklapbaar, perfect onder uw bed weg te steken. En als ge ze in een serie van drie koopt krijgt ge er een gratis dvd bij van E.T. Vroeger wast met ne poster van Armand Pien. Maar de aliens hebben er te veel seksuele experimenten mee gedaan. Pien is inmiddels finaal door het lint gegaan en ligt tegenwoordig in zijn eigen uitwerpselen te rollen terwijl hij zingt 'ik heb de zon zien zakken in de zee'
  GoNo2: Jawadde, wie had dat ooit durven denken en dan nog wel den Armand?
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .