writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Vlaamse Bermudadriehoek 4.

door GoNo2


Wat voorafging....nonsens.

" Mag ik vragen dat er iemand van de technici die opengezakte mond van Armand dichtplakt, 't is geen zicht, het lijkt wel een goedkope horrorfilm. Of anders een stukje reclame over Colgate zou hier ook niet misstaan.
Maar wacht beste kijkers, ik geloof dat we terug contact hebben met Stanny. Stanny hoe is de situatie daar ter plaatse. Weet je al iets meer over die laag-bij-de- grond vliegende schotel? Ge kunt misschien een pizza bestellen. Hoe kom ik er toch op hé?"
" De situatie is hier geweldig spannend, ik verwacht ieder moment een ontmoeting met buitenaardse wezens. Het gezoem en gebrom lijkt me dichter en dichter te komen. Ik heb hier nu naast mij de commissaris van Boechout, de burger-meester en zowat de halve bevolking van Boechout, Vremde en Lier. Ze hebben allemaal een koelbox bij, doet me een beetje denken aan die koelboxtoeristen van Knokke. Het begint stilaan op het Sfinks-festival te lijken. Eddy Wally is hier nu ook gearriveerd met z'n Mariette en z'n Marina. ' Is maar te hopen dat die buitenaardsen niet afgeschrikt worden als hij begint te zingen over z'n vliegmachien. Maar ik heb een klein gesprekje klaar staan met de commissaris van Boechout, laten we even luisteren:

" Zo meneer de crommesaris, wat vindt u van dit gedoe?"
" Ik begin er stillekes over na te denken een samenscholingsverbod in te stellen. Voor de veiligheid van onze eerbare burgers hé? En ook omdat we hier gene euro aan verdienen en de gemeentekas is al zo leeg. Dat gebrom en gezoem voorspelt ook al niet veel goeds. Als mijn Germaine begint te brommen, weet ik dat er onweer op komst is en daar heb ik Armand Pien niet voor nodig, laat staan zijne mummie. Weet u dat het bij wet verboden is om te zeulen met dierbare overledenen, ook al zijn ze een mummie? Maar zoals ik al zei, dat gezoem en gebrom klinkt me bekend in de oren. Waar heb ik dat nog gehoord? Wacht even, de bugervader staat hier te trappelen van ongeduld om ook een politiek getint woordje te zeggen. 't Kan ook zijn dat hij dringend naar de wc moet en de mobiele wc's zijn nog niet aangekomen. Het leger en de civiele bescherming ook nog niet. En Michael Jackson al helemaal niet. Maar die heeft andere redenen om verstek te laten gaan. Denk ik toch..."

" Zo meneer de burgervader, wat denkt u over dit gedoe?"
" Feitelijk zou ik eerst moeten overleggen met m'n partij, maar die zijn allemaal op vakantie en degenen die niet op verlof zijn, zitten in het buitenland op studiereis. En de rest slaapt de slaap der onschuldigen. Maar wat was de vraag ook al weer reeds? Wat ik dus vind van dit gedoe? 't Heeft wat weg van een Vlaamse Boerenkermis hé? Of een meeting voor de verkiezingen. Maar we zijn al folderkes aan het uitdelen, hebt ge al een foto met handtekening van mij? Nog niet? Hier zie mijne vriend, schoon hé? M'n schoonbroer maakt die, da's een fotograaf, ge moet eens langs gaan in zijne winkel. Ik wil altijd wel een goed woordeke doen voor u. 't Is hier een beetje verder op de Provinciesteenweg, ge kunt er niet naast kijken. Er staat in koeien van letters "WELKOM".

" Meneer de burgervader, ge staat hier wel reclame te maken hé?"

" Beste vriend, ge moet eens goed luisteren. Waar gaat die vliegende schotel landen, denkt ge? In uwen hof in Brasschaat zeker niet, daar is Jean-Marie Pfaff al geland. Nee, vriendje, in Boechout. En zonder Boechout, geen vliegende schotel. Geen ufo, ook geen programma, geen programma, geen reporter. Snapt ge hem? 't Is ne slimme, hij snapt hem direct. Dat noemen ze boerenlogica, mister Spock!"

" Beste kijkers, we moeten er even uit voor een reclameboodschap van Pepsodent bij gebrek aan Colgate. Maar er komen nog boeiende onderwerpen zoals Coca Cola, Always, conserven van Marie Thumas en Jet Air. Bliven kijken dus..."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  Bedankt om speciaal voor mij verder te schrijven , ik geniet ervan om het te lezen :-)
  GoNo2: Dankjewel!
 • jack
  Het woord mediacircus heeft dan ook zijn roots in boechout he... ;-)
  Dat humoristische surrealisme is hoogst aangenaam om lezen!
  GoNo2: Dankjewel!
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .