writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

TAKBIR (20)

door koyaanisqatsi

ZIJ DIE EERBARE GETROUWDE VROUWEN BESCHULDIGEN EN DAN NIET MET VIER GETUIGEN KOMEN, GESELT HEN MET TACHTIG SLAGEN, WANT ZIJ ZIJN DE OVERTREDERS. BEHALVE ZIJ DIE DAARNA BEROUWVOL ZIJN EN ZICH BETEREN; WAARLIJK, ALLAH IS VERGEVINGSGEZIND, GENADEVOL. (Soera 24 Vers 4-5)

Toen hij thuiskwam bleek iedereen al naar bed te zijn. Ervan overtuigd dat de innerlijke verwarring van gezicht viel af te lezen, sloop er even een zweem van opluchting door zijn lichaam. Hij keek op zijn horloge, zag dat hij nog een paar minuten had om het laatste gebed te verrichten en besloot voor de woedoe ook de ghusul te verrichten.
Hij begaf zich zo stil mogelijk naar de badkamer, deed de deur op slot en stopte zijn kleren, die klam waren van het zweet, in de wasmand.
Terwijl hij de ghusul aanvatte probeerde hij Samia uit zijn hoofd te verjagen. Maar steeds opnieuw verscheen ze op zijn netvlies; naakt, gedetailleerder en daardoor ook alsmaar verleidelijker. Haar bijna kaneelkleurige huid, haar stevige volle borsten, haar zachte rondingen, haar geschoren, nietsverhullende schaamstreek, haar lange, zwarte haren, haar donkerbruine, amandelvormige ogen, haar hals -waarrond in de vorm van een fijn, eenvoudig halssnoer haar enige kunstmatige sieraad te bewonderen viel-; ze hadden hem overrompeld alsof hij voor het eerst in zijn leven een naakte vrouw had gezien. Hij probeerde het behekste beeld te verdringen door zich haar wansmakelijke braakgeluiden te herinneren en het rampzalige karakter van de hele scène voor de geest te halen, wat met steeds langere tussenpozen lukte maar niet volstond om de storm die door hem raasde te doen luwen.
Hij verrichtte de woedoe met overdreven hoeveelheden water, dacht aan de woorden van de Profeet,Vrede zij met Hem, die regelmatig de deugd van matiging en zuinigheid benadrukte, begaf zich naar de studeerkamer waar zijn sadjada en zijn tasbih lagen, en concentreerde zich zodanig op het gebed en de dikr dat hij met hoofdpijn in bed stapte en al op voorhand de moed opgaf om de slaap te vatten.
Halima van haar kant, liet hem met een licht gesnurk verstaan dat ze zich van geen kwaad bewust was.


 

feedback van andere lezers

 • ivo
  diep menselijk mooi
  koyaanisqatsi: DANK!
 • Mephistopheles
  Ja, het grootste obstakel van de mens is zijn brein, en de beelden en herinneringen die het hem soms voorschotelt.
  Goed stuk Koya,

  koyaanisqatsi: Inderdaad, en het alternatief (geen brein) is ook al geen ideale oplossing.
 • tessy
  verleiding komt soms wanneer en waar men het minst verwacht
  koyaanisqatsi: en meestal op slechte momenten...

  thnks
 • jack
  Inderdaad goed stuk.
  Mooie opener ook, zo'n koranvers.
  koyaanisqatsi: En een doordenker. Komt er in feite op neer dat alleen wie overspelig is in groot gezelschap tegen de lamp kan vliegen.
 • Ghislaine
  De beelden zullen geesten worden, zij zullen Allah de slechte inborst influisteren en hem de weg naar het paradijs versperren. Allah Akhba
  koyaanisqatsi: Als Allah alwetend is, hoeft niemand hem/haar (Allah = onzijdig) iets in te fluisteren. Maar wie zal het weten, behalve... Allah?
 • ppe

  ik volg Ivo helemaal
  koyaanisqatsi: ik ook... :)
 • manono
  De laatste zin is heel geslaagd.
  koyaanisqatsi: thnks again
 • Wee
  Moooi!
  x
  koyaanisqatsi: xxx
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .