writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

In 'Les trois canards'

door julien_maleur

Zaterdagavond 21.33 uur. Restaurant 'Les trois canards' in Beersel is volzet. De laatste klanten zijn een half uur geleden toegekomen. In de keuken is de chef druk bezig om de bestelde gerechten tijdig klaar te krijgen. In de zaal lopen kelners af en aan om de klanten te bedienen. Een van hen is Jan Brommelaars, raadslid van de gemeente Sint Joost-ten-Noode. Hij is hier met zijn nieuwste vriendin, Louisa van Keerswinkel.
Schepen Brommelaars is een graag geziene klant in 'Les trois canards'. Hij komt hier vrij regelmatig, steeds vergezeld van vrouwelijk schoon. Hij houdt van de vrouwtjes. Dit kostte hem zijn huwelijk een drietal jaren geleden. Sinds zijn scheiding vult hij zijn vrije tijd hoofdzakelijk met uitgaan en feestvieren. Een paar weken geleden leerde hij op een fuif, om de partijkas te spijzen, Louisa kennen. Het moet gezegd zij is uiterst aantrekkelijk, verstandig en meer dan welbespraakt. Bovendien is zij de dochter van een van de top politici van de partij, die tevens lid is van de regering. Het was dan ook niet te verwonderen dat schepen Brommelaars bijzonder veel aandacht had voor deze mooie dame. Nog voor de avond om was had hij haar weten te versieren en al enkele dagen later kon hij haar verleiden tot een heftige neukpartij.
Jan Brommelaars ziet een relatie met Louisa van Keerswinkel wel zitten. Daarom nodigde haar deze avond uit voor een etentje in dit befaamde en alom gekende restaurant. Hij wil haar bij deze gelegenheid een latrelatie voorstellen. Hij hoopt vurig dat ze op zijn voorstel zal ingaan.
Louisa van Keerswinkel is onlangs onderzoeksrechter geworden, niettegenstaande haar vrij jonge leeftijd van eenendertig jaar. Kwatongen beweerden dat ze dit te danken had aan de politieke invloed van haar vader. Zij trok zich van die roddels echter niets aan en stortte zich vol overgave op de dossiers die ze van haar voorganger had gerfd. En ervan betrof de overval op het postkantoor in de Merodestraat, waarbij een bediende werd gegijzeld en nadien door de gangsters uit de rijdende vluchtauto geworpen, met haar dood tot gevolg. Een paar dagen geleden was ze tijdens het herlezen van de processen-verbaal tot enkele onthutsende vaststellingen gekomen.

**

(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  beloofd spannend te worden
  julien_maleur: uitzien dus naar volgende afleveringen. Dank je voor het binnenwippen. groeten JM
 • ivo
  oeps ja spannend
  julien_maleur: dank je Ivo
  groeten
  JM
 • jan
  zeker spannend!
  julien_maleur: dank je Jan
  groeten JM
 • Hoeselaar
  Dat gaat je al beter af dan het dichten

  Willy
  julien_maleur: Dank je Willy voor het lezen en de commentaar. Ik ben in de eerste plaats auteur van fictie. Af en toe schrijf ik een gedicht, als ik echt door iets ontroerd word. Mezelf verplichten om bijna dagelijks een gedicht op deze site (en andere) te plaatsen brengt mee dat sommige ervan soms wat geforceerd zijn en niet echt doorvoeld. Spijtig genoeg, als men niet elke dag (of bijna) iets publiceert op de site, wordt men al vlug niet meer gelezen.
  vg JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .