writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Bollie

door GoNo2


Zij was z'n vriendin. Al drie jaar. Ze deelden samen lief en leed. Soms was ze kwaad op hem en hij op haar. Maar meestal werden de plooien glad gestreken met lekker eten en wat geknuffel. Ach, feitelijk was ze kwaadste nog niet, ze had haar kuren, maar welke vrouw heeft die niet hé?
Hij had een troetelnaampje voor haar bedacht: Bollie. Omdat ze zo graag boeletten at. En ook omdat ze het graag hoorde. Zo dacht hij althans.
Meestal als hij naar z'n dochter ging, nam hij afscheid van haar met een welgemeend " tot straks, Bollie". Waarop ze hem dan bekeek alsof ze wou zeggen dat hij het niet te laat moest maken. En dat zij ook haar rechten had.
En zo gebeurde het ook deze zondag. Hij had het niet te laat gemaakt, want wou nog een boeiende documentaire zien op Discovery Channel. En het viel hem niet eens op dat Bollie hem niet kwam begroeten. Schuld van die documentaire, z'n broodje americain en de haast om z'n programma niet te willen missen.
Vier uur nadien, kwam hij tot de conclusie dat er iets ontbrak in z'n huishouden. Toen hij haar eten wou uitscheppen, verscheen ze niet op het appèl. Dat was haar gewoonte niet, verre van. Meestal stond ze te smeken om haar etensbakje te vullen. Paniek sloeg hem om het hart. Waar was Bollie, z'n toeverlaat en vriendin? Overal gaan zoeken, op het balkon staan roepen als een gek, maar geen Bollie. De avond lijkt nu nog langer dan tevoren, hij zoekt een foto om af te printen en morgen op te hangen in de winkels.

Gezocht:

Zwarte kattin, luisterend naar de naam Bollie ( als ze zin heeft )
met witte borst en brede neus. Is lief, maar kan soms krabbend uit de hoek komen.
Beloning voorzien.

Verdomme, ik mis m'n kat en ik voel me zo alleen....

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  oeps een huisdier als vriend kan best wat leed veroorzaken als het diertje plots niet meer is ..
 • jan
  poe hé, ik leef met je mee..

  grtzz
  GoNo2: Dankjewel!
 • silvia
  ik haar zie stuur ik haar regelrecht terug naar huis Gono !
  groetjes
  GoNo2: Dankjewel, maar ze is al terug, was er op uitgetrokken naar de buren.
  't Schijnt dat het gras daar groener is...
 • tessy
  Poes op uitstap, blij dat ze niet tot in Maroko geraakt is GoNo of je had lang moeten wachten op haar terugkeer ;-)
  Blij voor je dat ze weer veilig terecht is.
  GoNo2: Dankjewel!
 • Mistaker
  De zus van een vriendin van me was ook eens een tijdje haar katertje kwijt. Het beestje heette Bertje maar de buren, die mee gingen zoeken, hadden het verkeerd verstaan en liepen door de buurt 'Hertje' te roepen.

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dankjewel!
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .