writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Recht van Antwoord van Adam.

door GoNo2

Mevrouw,

Mag ik er u op wijzen dat u een loopje neemt met de bijbel en het scheppingsverhaal?
M'n eerste vrouw was niet Eva, maar Lilith.
Lilith wilde evenwaardig zijn aan mij, maar de Almachtige zag dat niet zitten. De emancipatie van een vrouw was voorzien voor het jaar 2050. Volgens de scheurkalender van de toenmalige Appelaar.
Gezien zij van kwade wil was en zich helemaal niet wenste te plooien naar de toen heersende normen en waarden, mocht zij haar boeltje pakken en opkrassen.
Maar een leven zonder vrouw zag ik niet zitten. Alleen is maar alleen en een geitenneuker was ik toen nog niet. Een mierenneuker ook niet en een muggenzifter nog minder.
Ik heb nooit ofte nimmer gebeefd voor God, waarom zou ik? Ik was immers Z'n eerste creatie, het prototype van wat een mens moest zijn en worden, geschapen naar de beeltenis van God, de Almachtige hemzelf.
Mij te beschuldigen van lafheid is ver over de schreef. Mag ik er u op wijzen dat het wel degelijk Eva was, die in de appel beet? En niet ik ? Ik heb haar met rede proberen te overtuigen om van diene appelboom te blijven. Maar ze luisterde liever naar dat onderkruipsel van een slang.
Ik heb m'n kleine Eva nooit in de steek gelaten, maar in overleg met God, heb ik er voor gekozen haar te volgen toen ze uitgedreven werd uit het Aards Paradijs.

Wat betreft Boeddha kan ik niet spreken, zelfs al moest hij z'n vrouw en kind in de steek gelaten hebben, dan zijn dat toch mijn zaken niet. Soms moet men afstand doen van het liefste wat men heeft, om hogere idealen te bereiken.

Natuurlijk zal Jezus wel gezegd hebben dat z'n Magdalena een hoer was. In een kwade bui zegt men zoveel. 't Is van alle tijden hé? Het feit dat Hij haar vergaf omdat ze Hem fysiek beminde, werpt een heel ander licht op deze beroemde affaire. Maar de waarheid komt stilaan aan het licht.

Ik hoop met deze dat u niet verder m'n persoontje in een slecht daglicht zult stellen, anders zie ik mij genoodzaakt u voor het Godsgerecht te dagen wegens laster, eerroof en verdraaiïng van de feiten vastgelegd in de Bijbel.

Ik groet u

Adam Primus Erectus

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Mistaker
  Lilith was haar tijd inderdaad ver vooruit. Enne Adam, ik vind het laf van je dat jij niet in die appel dorst te bijten. Bang, gezagsgetrouw manneke!
  GoNo2: Daar gaan we weer! M'n zoon Kaïn had een beetje weg van z'n mama, sloeg ook alles dood wat hij tegen kwam....
 • Mephistopheles
  Volledig met je eens over dat stukje van Boeddha.
  GoNo2: Thankuwel!
 • tessy
  Knap stukje ;-)
  GoNo2: Dankuwel!
 • jan
  weer wat belangrijk bijgeleerd,

  grtzz
  GoNo2: Dankuwel!
 • Magdalena
  Ik heb juist een hele discussie gehad met mensen of Adam nu ook in de appel beet of niet
  - sommigen beweren van niet
  - anderen zeggen dat Adam de appel aan nam, maar dat niet verteld wordt of hij ook beet of niet
  - een derde groep zei dat hij ook beet toen ze hem de appel reikte (ik dacht dat dat de ware versie was)

  HOE kunnen we ooit nog de waarheid te weten komen???
  GoNo2: 'k Zal eens navraag doen bij Jezus, die dan weer navraag zal doen bij zijne papa. 'k Laat het u nog weten, want deze uitermate boeiende vraag moet en zal beantwoord worden hé?
 • Ghislaine
  Gono, dit is van super klasse zelfs je feedback overstijgt je kunnen in humor. Zalig die typische Gonostijl. Je moet daar zeker een patent op nemen lieverd.
  GoNo2: Dankjewel!
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .