writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

TAKBIR (29)

door koyaanisqatsi

Halima was bezig met het bereiden van het avondeten. Ze stond net op het punt de tajine op het vuur te zetten toen hij de keuken betrad.
'Waar zijn de meisjes?' vroeg hij, terwijl hij zich een glas water uitschonk.
'Naar de kermis,' antwoordde Halima terwijl ze aan tafel ging zitten.
Het werd stil in de keuken. Hij dronk zijn glas met een paar grote slokken leeg, zette het op het aanrecht en stopte een op de snijplank achtergebleven stukje wortel in zijn mond.
'Weet je hoe het kwam dat Farida en Zainab niet op het scherm zijn verschenen?' vroeg Halima met een lichtjes spottend lachje.
'Nee,' schudde hij.
'Ze zaten simpelweg aan de verkeerde kant. De tribune was al volzet toen ze arriveerden. De mensen van de studio hebben stoelen bijgezet, net achter de camera's, vandaar. Ze waren zich er al gauw van bewust dat ze niet in beeld zouden komen, maar echt storen deed het hen niet, al leek het er daardoor natuurlijk wel op dat Rania op niet veel steun kon rekenen.'
'Het ziet er hoe dan ook niet goed uit voor de hoofddoekenmeisjes,' zuchtte hij. 'Hebben ze nog plannen?'
'Daarover hebben ze niets meer gezegd. Meteen nadat ze zijn thuisgekomen hebben ze gegeten en daarna zijn ze met Imane, die natuurlijk haar beklag deed omdat ze niet had mee gemogen, naar de kermis gegaan.'
In zijn verbeelding zag hij zijn drie dochters hand in hand, het kleintje in het midden, langsheen de lawaaierige kermiskramen slenteren. Het leed geen twijfel dat Farida en Zainab hun kleine zusje zouden verwennen. Hoewel hij een hekel had aan de kitcherige drukte van kermissen ervaarde hij zelf, telkens wanneer hij zijn kinderen van een attractie zag genieten, een intens gevoel van eenvoudig geluk. Farida en, in mindere mate Zainab, hadden ondertussen een leeftijd bereikt waarop kinderlijk genot niet meer van hun gezicht afstraalde, maar gelukkig was er nog Imane, die bij het minste plezier als een kleine ster begon te schitteren.
Farida, Zainab, Imane en, niet te vergeten, Halima... De vier vrouwen van zijn leven. Hij kon het maar beter goed in zijn verwarde hoofd prenten.

 

feedback van andere lezers

 • jack
  Zwijg mij van lawaaierige kermissen! En het gedrag van overhormonale pubers op dergelijke gelegenheden :-)
  Maar inderdaad, kleine kindjes die je arm er bijna afrukken omdat ze willen gaan vissen of op de draaimolen gaan, maken veel goed :-)
  koyaanisqatsi: Kermissen moesten enkel 'kinderen toegelaten' zijn. Of toch minstens verboden voor onderontwikkelde, onbeschofte hamburgervretende, boeren latende zogenaamde meerderjarigen.
 • ivo
  het bouwt zich heel goed op goed zo ..
  koyaanisqatsi: Als de piramide van Cheops? :-)
 • ppe
  schitterend slot


  koyaanisqatsi: oh, maar het is nog niet gedaan hoor! ;-)
 • Mephistopheles
  Mij zal je vijftig gram opium in m'n reet moeten spuiten vooraleer je me een kermis of pretpark binnen krijgt. Niets tegen kinderen, verre van zelfs, maar ben geen foortype. Jakkes.
  koyaanisqatsi: De hel is het! (al lust ik wel eens een pak smoutebollen)
 • manono
  Dit was een klein stukje tussen in.
  koyaanisqatsi: Een tussendoortje...
 • Wee
  Helemaal mee eens, kermis is voor kinderen.
  Fijn tussenstukje.
  x

  koyaanisqatsi: xxx
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .