writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Moordenaars leven langer dan hun slachtoffers 3

door GoNo2

" Mag ik u nogmaals vragen of u een recente foto heeft van Sabrina?"vroeg Edward nu met enige aandrang.
" Hier, neem deze maar, die is verleden week genomen op het personeelsfeestje naar aanleiding van het bezoek van prins Filip."
Edward bekeek de foto vluchtig en stak hem in het dossier. Hij stond recht en beschouwde het gesprek als beeindigd. De bal lag nu in zijn kamp en hij wist nog niet goed hoe hij z'n ploeg moest opstellen. Slechter als de Rode Duivels kan ik het toch niet doen, monkelde hij. Hij gaf beiden een hand. Meneer Verstappen keek hem doordringend aan, maar zei geen woord. Tom deed hem uitgeleide.
Beneden bij de deur draaide Edward zich om en vroeg:
" Is er een andere vent in 't spel?"
De vraag kwam zo plotseling, dat Tom er eingzins verbouwereerd bij stond.
" Euh, helemaal niet, m'n relatie met Sabrina was uitstekend, we zijn twee harde werkers, die vooruit willen geraken. Huisje, boompje, tuintje enzovoort hé?"
" 't Was maar een vraag, 't was maar een vraag..."mompelde Edward.

Edward zit aan z'n bureel thuis. Het dossier ligt open en naarmate hij verder leest, hoe meer hij besluit dat hij in een wespennest terechtgekomen is. Het dossier is een chronologische opsomming van gesjoemel met overheidsgelden. Van steekpenningen door de jaren heen aan politiekers die nu grote namen zijn in de vaderlandse politiek. Met als rode draad de verdwijning van Doel. Meer dan dertig jaar is dit spel al aan de gang. En telkens duiken dezelfde namen op. Hij begrijpt niet waarom meneer Verstappen met dit dossier niet naar de pers gestapt is. Of was Verstappen bang dat er iets met z'n familie zou gebeuren? Of was hij chanteerbaar? Vele vragen die vooralsnog geen antwoord kenden.
Een memo trekt z'n aandacht. Een memo van de directeur-generaal aan het departement Financiën. Met de vraag of de baggerfirma Van Kleiputten al gestort heeft. Wat gestort? Bagger? Of smeergeld?
Hier nog zoiets. Een uitgetypt verslag van een vergadering met de minister van Openbare werken. Waarin duidelijk te lezen staat dat Doel moet verdwijnen om plaats te maken voor een groot waterreservoir. Er is helemaal geen sprake van uitbreiding van de haven, laat staan dat er een dok zou komen. Het gaat hem gewoon om het monopolie van het drinkwater, het niet meer afhankelijk zijn van de waterbevoorrading door de Walen. Op zich geen slecht idee, maar waarom op die manier.
Op een andere kopie staat er duidelijk te lezen:
In het licht van de nakende splitsing van België en overeenkomstig de afspraken gemaakt tussen de democratische partijen (sic), dringen wij er op aan om zo vlug mogelijk verder te gaan met de afbraak van de reeds onteigende woningen. Het is totaal overbodig te wachten op een uitspraak van de rechtbank, die alleen maar tot doel heeft de hele problematiek te vertragen en in een verkeerd daglicht te stellen. De aktiegroep " Doel Moet Blijven" is niet langer een gesprekpartner en moet dus overeenkomstig behandeld worden. Uw voorstel om M. Vogelaer een bestuursfunctie te geven, wordt in overweging genomen. Misschien kan er iets gedaan worden om de partijkas van Groen! wat te spijzen?

Edward zit nu al uren in het dossier te lezen en valt van de ene verbazing in de andere. Het is duidelijk dat er al jaren een geheime agenda bestaat. En dat na iedere verkiezing de grote partijen mee aan de dis zaten.
Hoe noemt men zoiets? Corruptie, juist. Zelfs een rechter, ene De Handt speelt al jaren het spelletje mee. En dan nog in haar functie van voorzitter van de Rechtbank van Koophandel. In wat ben ik hier terecht gekomen, vraagt Edward zich af...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Heel goed, maar... Oppassen met de subtiele verwijzing naar het gesjoemel in de kamer van Koophandel. Je hebt waarschijnlijk straks of morgen en hopelijk niet, iets nodig van de staatskas en ik garandeer je dat jouw dossier steeds weer onderaan het stapeltje zal belanden. (uit ervaring deze reactie er werden zowel PAB en zorgverzekering voor mijn gehandicapte zoon geweigerd op basis van mijn schrijven)
  Wat de commotie rond Doel betreft, voor insiders die hier het nieuws volgen geen probleem maar je hebt ook lezers die dat niet gedaan hebben, dus is achtergrond info in de vorm van een flashback nodig. Het gesjoemel in de politiek is ook het werk van een poes in de porseleinwinkel. Subtiel zonder het doel te missen maar laat de fantasie van de lezer een beetje werken. Hij/zij mag best een inspanning doen om de oogkleppen te verwijderen.
  GoNo2: Hij:of zij kan best eens googelen en gewoon Doel intikken hé?
 • ivo
  ja het wordt wel heel actueel, heb je gehoord wat de procureur generaal van het parket van Brussel heeft gezegd? wie de magistratuur onterecht door het slijk haalt zal zwaar gestraft worden, oeps, seffens zit je nog in de bak ...
  GoNo2: Kan ik een verhaal schrijven over de wantoestanden in de bak hé?
 • Magdalena
  Knap en boeiend geschreven!
  GoNo2: Dank u!
 • Mephistopheles
  Mij moeten ze niet proberen vermoorden want ik heb altijd een handgranaat op zak die automatisch de boel opblaast als iemand het zou proberen.
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .