writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Sigaretje in de file.

door GoNo2
Uren in de file om een afstand te overbruggen van een luttele dertig km. Ga zo maar eens solliciteren h?
Afspraak om 9:00 met m'n eventuele nieuwe baas. Drie kwartier te laat, geen goed begin. Dat die man mij nog ontvangen heeft ligt alleen aan het feit, dat hij in dezelfde file stond. En ook dat hij in de auto zat die pal naast mij moest stoppen. Ik gooide bijna m'n sigaret recht z'n auto binnen.
" Hey, mijne vriend, kunt ge niet kijken waar ge uwen rommel gooit?"
Ik ben pisnijdig, wil op tijd komen en 't is zeker het moment niet om me op m'n fouten te wijzen. Ik bekijk hem eens goed. Weer zo'n afgeborsteld meneertje die denkt dat de wereld aan z'n gat hangt. En of andere vertegenwoordiger in wc-brillen of kuisproducten die de boel alleen nog maar vuiler maken. Menslief, wat een smoelwerk. Zijn mama verschoot zich wellicht een navelbreuk toen ze de eerste keer haren kleine zag. Z'n papa is nog altijd vermist en zit waarschijnlijk ergens onder een palmboom te genieten van een Pina Colada en een inheemse deerne.
" Sorry, ik was eventjes verstrooid. 't Is toch verdomme een heel gedoe h?"
" Wat is er een heel gedoe?"
" Die files. En dan zijn ze nog tegen die Lange Wapperbrug.begrijpe wie kan. Ik moet om 9:00 een sollicitatiegesprek voeren en 't is al halfnegen. Met m'n brommertje was ik er al geweest, maar m'n vriend die hier naast me zit te knikkebollen, moest ook die richting uit. Vandaar h?"
" Naar waar moet ge?"
" Naar Bornem, maar als ik al op de autostrade geraak zou ik al blij zijn..."
" Ik moet ook die richting uit."bromde de man.
Een motorrijder is bezig een levensgevaarlijke slalom te rijden tussen de auto's door. Als er nu iemand z'n deur opengooit om z'n asbakje leeg te maken, knalt hij er bovenop en zal hij of zij op tijd in 't ziekenhuis zijn. Hopelijk toch.
M'n chauffeur schiet wakker, z'n ingebouwde klok meldt hem dat er enkele meters opgeschoven kan worden. Een man zit zich te scheren en tegelijkertijd een gsm-gesprek te voeren. Ge moet het maar doen.
Een vrouw, met nog draadjes achter haar oren van de facelift, is zich uitbundig aan het schminken, alsof haar leven ervan afhangt. Een man en vrouw zijn in een discussie verwikkeld over hun aanstaande echtscheiding. De vrouw krijgt de kat, de man de hond en de kinderen het internaat. Een vrachtwagenchauffeur stapt uit om te plassen tegen zijne camion, zonder zich iets aan te trekken van z'n mede-in-de filestaanders. Juist op het moment dat er weer wat schot in de zaak komt. Wat hem een concert oplevert van loeiende toeters en bellen.
Bij wijze van spreken dan. Als ge een verhaal wilt schrijven, moet ge in een file gaan staan, hier brandt de lamp. Stof genoeg om een boek mee te vullen. Wat mij er aan doet denken om een boek te schrijven met als titel: ' De Files-moorden'. Over iemand die vanuit een berm mensen die in een file staan voor de lol en de gein neerknalt. Toen het bekend werd, waren alle files op slag verdwenen.
Ik ben er geraakt, zij het met een kleine drie kwartier vertraging. M'n chauffeur moest op hetzelfde industrieterrein zijn, bij een andere firma. Groot was m'n verbazing toen ik me aanmeldde bij de receptie en een afgeborsteld heertje
begroet werd met een welgemeende ' Goeiemorgen directeur'.
Spijtig dat m'n profiel niet overeenstemde met de doelstellingen van de firma. Hoe zou dat komen? Ons gesprek ging toch alle richtingen uit, behalve de goeie. Of zou het aan die sigaret gelegen hebben? Die man zal misschien gedacht hebben: als die kerel per ongeluk een sigaret in mijne vuilbak kiepert, staat heel m'n bedrijf in de fik. Wat een sigaretje allemaal niet teweeg kan brengen h?

GoNo

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  de frustratie van al wie op de baan is, het is niet meer leuk om met de auto van A naar B te rijden. Ik verzet mijn afspraken steeds van 9uur naar 10uur om zeker te zijn dat als ik op een redelijk uur vertrek, tijdig aanwezig kan zijn ..
 • silvia
  ben ik blij dat ik maar een kwartiertje onderweg van en naar mijn werk, en dat bijna altijd zonder file...

  't zijn lappen h, de oren van een olifant :-)
  GoNo2: Inderdaad!
 • Ghislaine
  Wist je dat je voor sigarettensmijten ook een boete kunt krijgen? Als sluikstorter en dat is geen goedkope grap
  GoNo2: Probeer eens hier aanwezig te zijn als dichteres of schrijfster en niet in de hoedanigheid van politievrouw aub? :-)
 • Magdalena
  vlot geschreven, graag gelezen :)
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .