writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Liefdadigheidshyena (5)

door Peerke

Dolf drukte zijn linkerneusgat dicht en snoof zacht een ruime helft van de Ritalinpoeder met zijn open neusgat richting hersenen. Even hield hij de linkerkant nog dicht en snoof nu flink, veilig weg van het papier, het poeder krachtig naar binnen. Daarna wisselde hij van neusgat en herhaalde het ritueel. Tot zijn ergernis zag hij dat er een beetje wit poeder aan het plakrandje van het gele memoblokpapiertje was blijven hangen. Hij reageerde alsof hij kostbare coke verloren zag gaan en besloot voortaan weer zijn Ritalinpoeder in een briefje van €10,- te bewaren. Dat snoof verreweg het lekkerst, en was ook beter voor zijn image. Wel moest hij dan voortaan de blunders voorkomen als toen bij dat tankstation, toen hij de sigaretten voor Agnes met dat gevouwen tientje afrekende terwijl hij meer met de diepe inkijk van die caissière bezig was geweest als met het geld dat hij uit zijn portemonnaie haalde. De ogen die zij opzette, toen al dat witte poeder eruit dwarrelde toen ze het bankbiljet openvouwde, deden qua grootte weinig onder voor de dubbele D in haar bloesje.

Agnes had hem gevraagd te vertellen over de seksuele contacten die hij binnen in de instelling had gehad. Ze had aanvankelijk, vaak liggend op zijn schoot, naar hem geluisterd. Zo vertelde hij hoe hij bij wilde Marijke in de struiken haar borsten had mogen zien en zacht in haar tepel had mogen bijten. En Agnes luisterde, liet zien wat van haar borsten over was en liet hem bijten in haar verharde tepels.
En Dolf vertelde, hoe Thea hem ooit had afgetrokken, mits hij zijn mond zou houden, want Thea was verpleegkundige en mocht dat officieel helemaal niet doen. En Agnes trok hem af, mits hij zijn mond hield.

 

feedback van andere lezers

 • Magdalena
  'een geldbiljet' klinkt een beetje raar vind ik. Gewoon: 'een briefje van 10 euro'?
  haar verharde tepel (1 d)

  leest vlot, maar de inhoud is veel gewoner dan je vorige stukjes :)
  Peerke: Haha, wacht maar af...
  Dank je wel voor je correcties!
 • ivo
  het chaotische is er wat uit en wordt ook meer dagboekachtig .. blijkbaar is de klepel in de klok wat tot rust gekomen ..
  Peerke: Het verhaal loopt ten einde, maar de klepel zal nog wat gaan slaan. Dank weer voor 't lezen, Ivo!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .