writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Alles wordt beter !

door GoNo2


Soms leert men door omstandigheden de kleine dingen in het leven terug naar waarde te schatten.
Een diepvrieshamburger met wat ajuin en ketchup tussen een boterham, smaakt bijna even lekker als een zevengangenmenu. Na een week boterhammetjes met confituur heb ik, dankzij een weldoenster waarvan ik de naam niet mag vernoemen, eindelijk nog eens iets stevig achter de kiezen. Het is verbazend hoe snel m'n overtollige kilo's de deur uitvliegen. Een beter dieet dan kraantjeswater en brood bestaat er niet.
Ware het niet dat er iets teveel suiker in zo'n potje confituur van den Aldi zit. Maar ik mag niet klagen, vandaag heb ik een feestmaal genoten. Vroeger haalde ik m'n neus op voor diepvriesproducten en moest alles vers zijn en biologisch verantwoord. Ik dacht dat ik er de Derde Wereldlanden mee vooruit hielp en die enkele euro's zouden het niet maken. Tot ik zelf in de puree terecht kwam. Ik kijk er nu wel heel anders tegen aan, hoe spijtig het ook moge klinken. Voortaan draai ik iedere euro driemaal om en de bedelaars op Meir en Keyzerlei zullen het zonder mij moeten doen.
M'n deur staat niet langer open voor de vrienden die mij alleen maar kennen als ik centen heb. En eerstdaags als ik m'n brommer terug kan voltanken, ga ik m'n toer doen en proberen het geld dat ik met zoveel gemak uitleende te recupereren. M'n ogen zijn open gegaan, veel te laat weliswaar, maar wie zelf zonder zonde is, werpe de eerste steen hé? Misschien word ik wel weer afgescheept met een kluitje in het riet, met een verhaaltje over de kinderen die ziek zijn, allerlei operaties die het complete huisgezin moet ondergaan of de kat en hond die juist gestorven zijn aan kankergezwellen. Maar deze keer zal het anders zijn. Echt waar.
Ik ga er met de grove borstel door, ik moet en zal m'n geld terug krijgen. ''t Probleem is dat ik maar een klein hartje heb. Ik mag dan wel een grote muil hebben, maar uiteindelijk zwicht ik altijd voor andermans leed en miserie. Maar nu kan ik niets meer geven, dus dat maakt het al een stuk makkelijker. Volgende week wordt alles anders. Hopelijk toch?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • jack
  Ik hoop het ook voor u.
  Schoon dat ge de twee kanten van luxeproblemen als bio eens aankaart.
 • Mistaker
  Misschien wordt het morgen beter (maar het wordt toch nooit goed).
  Sterkte!

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Dank u!
 • koyaanisqatsi
  Cheer up, zou ik zeggen. :)
 • silvia
  bokes met bruine suiker zijn ook heel lekker - tip om de confituur eens af te wisselen !

  GoNo2: Dan moet ik eerst bruine suiker kunnen kopen hé?
 • Mephistopheles
  Als je water kookt, in een tas giet en er een bouillonblokje bij doet heb je bouillonblok soep, wat toegegeven geen vijf sterrenmaaltijd is maar het is verdomd goedkoop. Heb daar nog een periode van geleefd.
  Veel water drinken is ook een goed middel tegen de honger
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .