writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Media aandacht.

door badstop

De media is een wonderlijk iets. Alle aandacht is nu voor een bankje die door crimineel wanbeleid gaat omvallen. Tussen al die aandacht zweefde een klein berichtje. Over tien tot vijftien jaar is er geen ijs meer op de Noordpool. Ook niet op de Zuidpool, maar dat stond er dacht ik niet bij, nu dat hoefde ook niet, want dat is al lang bekend. De gevolgen hiervan zijn dat onze zichtzelfvernietigende beschaving zal ophouden te bestaan door het stijgen van het zeeniveau met minimaal veertig meter. Dat is niet erg, maar wel erg ingrijpend, want in het gunstigste geval zal tweederde van de mensheid doodgaan door verdrinking of honger. Opgeruimd staat netjes zult u misschien denken en daar heeft u gelijk in. In het stukje stond ook dat er nu landen zijn die de zeeën, die daar gaan ontstaan, claimen vanwege de te verwachten olievondsten. We kunnen ook schepen sneller via de Noordpool van nergens naar nergens laten varen. Onze zelfvernietigingsdrang en hebzucht bereikt hiermee een historisch hoogtepunt. Wat wel weer leuk is, dat niemand meer iets heeft aan die olie en die schepen. Het is wonderlijk om te constateren dat het omvallen van een bankje belangrijker wordt gevonden in de media, dan het verdwijnen van onze beschaving.

 

feedback van andere lezers

  • yellow
    Ik vind dat we het milieu moeten verzorgen maar geloof niet dat er 30 tot 40 meter stijging gaat zijn van de zeespiegel, tegenwoordig hoor ik alleen maar verhalen over het vergaan van de mensheid, ik begrijp je bezordheid maar ik denk dat één en ander toch wel een beetje wordt overdreven om mensen bang te maken, nuja, ik lig er ook niet echt wakker van, wat komt dat komt, maar alle doemscenario's op het internet en in de media laat ik niet meer aan mijn hart komen of ik kan me beter zelf nu al van kant maken,

    maar nogmaals, ik begrijp de intentie van dit verhaal dus vat mijn reactie niet verkeerd op aub, groetjes,
    M.
    badstop: 60 meter is meer realistisch. Kwestie van even verhuizen.
  • manono
    De Russen, de Amerikanen e.a. hebben al schepen ter plaatse in de Noordpool om de nodige claims te kunnen doen. Dat is volop aan de gang.
    'wonderlijk' vind ik persoonlijk een vrij romantisch woord, 'verwonderlijk' vind ik nog steeds braaf uitgedrukt.
    Het gaat hier niet over 40 meters stijgend zeeniveau maar voor de komende 50 jaar centimeters. Die zijn al voldoende om bepaalde delen van het vasteland te laten verdwijnen.
    Bangla-desh (deltagebied), de Maldiven, kusten van Nederland tenzij de dijken houden of verbouwd worden e.a.

    Een historisch hoogtepunt zou ik het niet noemen; een blinde voortzetting ja.

    Verder denk ik dat er met opzet niet wordt overdreven om geen paniek te zaaien (die komt later wel) en omdat er geen directe oplossingen zijn.

    badstop: Dat van die paniek ben ik ook bang voor, maar die 40 meter is een erg positieve benadering, in werkelijkheid wordt het wel meer.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .