writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

valhelm

door valerie

Deze morgen met zoonlief (13) op weg naar school op de fiets werden we gezwind voorbij gestoken door een mooi blond meisje. Terwijl ze "dag Jééroen"riep zwaaide ze heur haren naar achteren. Ik keek vol ongeloof omdat ik meende dat ze in haar onderbroekje naar school fietste , maar gelukkig bleek er bij nader toezien toch nog een kort rokje rond te zitten.
"Wie is dat?"vroeg ik.
"Esther,en die heeft me nu gezien met een helm "jammerde hij.
En terwijl ik zat te bedenken dat ik inderdaad geen enkel ander fietstend kind zag met helm en we deze -door mijzelf opgelegde verplichting - misschien uit psychologisch standpunt moesten herbekijken vroeg hij me met schuldige toonhoogte:"Mama,ga je niet boos zijn?" "Nee schat" " Ik heb gisteren als ik naar huis reed mijn helm in mijn rugzak gestoken.."

 

feedback van andere lezers

 • badstop
  O jee, tja dat is de leeftijd.
 • yellow
  tegenwoordig beginnen de hormonen iets vroeger te werken dan in mijn tijd :) de media en internet?
 • manono
  Ik vind dit nogal braafjes. De zoon van 13 die een helm draagt en op de koop toe het niet dragen er van opbiecht aan zijn mama.
  Maar ja, in zes maanden tijd kan dat helemaal omslaan.
  valerie: Grappig dat je dat zegt want de evolutie van mijn zoon,nu hij in het middelbaar zit,is idd spectaculair. Hij neemt initiatieven en doet dingen die hij vroeger niet deed. Ik denk dat hij niet lang zo braaf zal blijven:-)
 • ivo
  de waarheid komt uit de kindermond, de dag dat die liegt, is die zijn kinderlijke onschuld verloren
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .