writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rubriek ' O Dierbaar België '4

door GoNo2

O dierbaar Antwerpen


De Lange Wapperbrug is weggestemd door de Antwerpse bevolking. Bijna zestig procent van degenen die de moeite namen om te gaan stemmen is tegen. Volgens de Bam wil dit niets zeggen en is dit geen afwijzing van hun tracé. Begrijpe wie kan hé? Honderden miljoenen weggesmeten belastinggeld aan allerhande studies, om tot de conclusie te komen dat het plan niet deugt. Maar Karel Vinck en consoorten zullen er niet wakker van liggen, gezien de bonussen die ze opgestreken hebben. Dit land is ziek, doodziek. De verspilzucht kent geen grenzen meer. De graaicultuur tot opperste god verheven, crisis of geen crisis graaien maar.
Een referendum is een gevaarlijk wapen, er zijn actiegroepen genoeg die de media kunnen bespelen.
Maar of de Vlaamse regering zal luisteren valt te betwijfelen. Er bestaat nog zoiets als het belang van het openbaar nut. Ik denk dat die brug er komt, weliswaar in aangepaste versie, maar er komen doet ze. De contracten zijn reeds ondertekend, 't alleen wachten op groen licht om de aannemers in actie te laten schieten. Het gaat om geld, veel geld. Waar er veel geld meegemoeid is, stinkt het hé?
Langs de andere kant is het ook een signaal dat de burgerbevolking genoeg heeft van al die betuttelende maatregelen zonder inspraak. Maar bij mijn weten zijn referenda niet bindend, dienen ze hoogstens als advies. Natuurlijk zit de schrik erin om bij de volgende verkiezingen afgestraft te worden. Daar houden ze ook rekening mee.
Maar in dit geval kunnen ze de bal doorspelen naar de Vlaamse regering, het mooiste voorbeeld zijn die kazakkendraaiers op ons stadhuis. Jaren aan één stuk zeggen dat ge voor de Lange Wapper bent, om dan uwen kazak te keren en tegen te stemmen. Wie gelooft zo'n mensen nog?
Om maar te zwijgen van die BAM-idioten die verzuimden om aan enige vorm van communicatie te doen. Die rijkelijk betaald worden om wat te doen? Dat noemen ze dan goed bestuur? Ik noem dat zakkenvullerij op kap van de belastingbetalers.
En de Lange Wapper? Die keek, vanop z'n sokkel aan 't Steen, met een glimlach tot aan de overkant van 't Scheld, naar het onderling gekibbel van z'n verkozenen des volks...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

  • manono
    Tja, bij een advies blijft het uiteraard.
    GoNo2: Dank u!
  • yellow
    ik ben voor!
    GoNo2: Dank u
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .