writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Barre tijden voor de goden…

door GoNo2
Ik verveel me steendood. In mijn geval valt dat niet mee, gezien ik een god ben en als dusdanig een beetje onsterfelijk. Soms ben ik jaloers op 't mensdom, die allemaal lopen te klagen dat ze dood moeten gaan. Ik heb zelfs het voorrecht niet dit te mogen meemaken. Ik zou ook eens willen doodgaan aan kanker of aids of gewoonweg met mn zatte botten tegen een boom rijden. Maar als god mag ik niet meedoen, dat is alleen weggelegd voor die rechtoplopende mensapen. Hoewel, toen we die evolutie in gang gezet hebben, hebben we hier eens goed gelachen. Welwetende dat ze nog eeuwen zullen zoeken achter de "missing link". Ach, als ik zo eens naar beneden kijk, is er nog niet veel veranderd sedert 't begin van de schepping. De wetenschap probeert op alles een antwoord te vinden en trekken m'n bestaan in twijfel. Ze doen maar, 'k heb nog een paar verrassingen in petto waarvan hun nakomelingen nog vele bijbels gaan kunnen volschrijven. De opwarming van hun planeet, daar gaan we nog lol aan beleven. De zeespiegel zal zodanig stijgen dat de helft van hun steden onder water zullen komen te liggen. Ze zullen ineens duizenden Atlantissen krijgen. De andere helft zal gebombardeerd worden door meteorieten en hun eigen afval die ze in de ruimte lieten rondslingeren. Laat ze maar op Mars of de maan gaan zitten, zeven miljard mensen kunnen ze toch niet evacueren.
Ik heb geen medelijden met dit uit de hand gelopen experiment. Ze hebben kans genoeg gehad om te luisteren. Hebben wij niet genoeg profeten gestuurd? Vroegen wij nu echt zoveel? Een beetje normale mens zou lessen getrokken hebben uit z'n geschiedenis hé?
Maar nee hoor, het mensdom niet. Blijven maar alles beter weten, blijven maar oorlogszuchtig. Niets aan te doen. Daarom zeg ik u, vernietigen die rotzooi en opnieuw beginnen. Zonder constructiefoutjes en kinderziektes. 't Was geen goed gedacht alles over te laten aan de heren der schepping. Na overleg met de andere goden is er besloten om alles eens over te laten aan de vrouwen der schepping. Baat het niet, dan schaadt het niet hé?
Maar 't zal op een andere planeet zijn, de werken zijn al volop aan de gang en schieten goed op. 't Zal minder ingewikkeld zijn als hun zogenaamde aarde, maar 't zal de moeite zijn.
Maar nu moet ik gaan want ik ben van weekdienst. Ik verveel me steendood en 'k mag de wereld nog niet vernietigen. Maar een overstromingske gevolgd door een aardbevingske moet toch kunnen. 't Zijn barre tijden, ook voor goden…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • jack
  Zoeken naar de missing link, zou ik zetten.
  Buiten dat onnozel detail: plezant stuk.
  Dat neerbuigend toontje is heel leuk om lezen. En inderdaad, de mensheid is te achterlijk om voort te mogen bestaan, overschot van gelijk.
  GoNo2: Juist, dank u!
 • manono
  Van 'wetenschap' 'wetenschappers' maken want je werkwoord staat in het meervoud en 'Ze' van de volgende zin slaat op het vorige.

  ook 'mensdom, die', ik denk 'het mensdom, dat...'

  'hun eigen afval' : 'eigen' zou ik weglaten.

  Eentje van die profeten zei : 'Ga en vermenigvuldig u'. Dat was ook niet erg wijs.


  GoNo2: Juist, dank u!
  Ik ben geen grootmeester, wil het ook niet zijn, ik ben wat men noemt een volksverteller hé? Maar bedankt voor uw spiedend oog naar eventuele foutjes...
 • gaya
  God, waar haal je het vandaan! :):):)
  GoNo2: Staat allemaal in de Fabeltjeskrant...
 • Mephistopheles
  inderdaad, de boel is verziekt. Moeder natuur zal er vroeg of laat wel haar conclusies uit trekken
  GoNo2: Dank u!
 • jan
  we kunnen toch minder gaan stoken als het toch zo warm wordt, scheelt weer een pak:-)

  grtzz
  GoNo2: Ik kijk er naar uit!
 • koyaanisqatsi
  Overlaten aan de vrouwen der schepping en tegelijk minder ingewikkeld... Daar gaat veel volk op afkomen. :-)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .